Trakker Armo Tempest

Velen van jullie hebben deze tent waarschijnlijk al voorbij zien komen op de nieuwe Tackle, Tactics & Tips dvd van Korda. Voor diegenen die de nieuwe bivvy van Trakker nog niet kennen, hierbij een korte introductie.

Het aanbod aan karpertenten is overweldigend en firma’s moeten keihard hun best doen om onderscheidend te blijven. Wat maakt de Tempest anders en misschien beter dan andere bivvies? Om te beginnen het nieuwe gepatenteerde tentsysteem. Hierdoor is het mogelijk om de Tempest in zeer korte tijd op te zetten. Dit komt mede door het aluminium blok systeem wat een beetje te vergelijken valt met het systeem van de Nash Titan.


Een nieuw systeem voor het razendsnel opzetten van je tent

Naast het nieuwe en snelle tentsysteem is de Tempest wat vormgeving betreft ook anders en vernieuwend. De nieuwe vorm zorgt er namelijk voor dat je je stretcher bijna in de volle lengte tegen de achterkant kunt plaatsen. Voordeel hiervan is dat je geen loze ruimte meer achter je bedchair hebt en je dus optimaal gebruik maakt van de ruimte in de tent. Afmetingen van de tent zijn 2,4 meter diep, 2,7 meter breed en 1,4 meter hoog.

Buiten bovenstaande vernieuwingen is de Tempest uitgerust met het bekende en betrouwbare Aquatexx doek. Aan de achterkant bevinden zich twee ventilatieopeningen die voor verkoeling zorgen in de warme zomermaanden. Verder wordt de tent compleet geleverd met heavy duty grondzeil, robuuste haringen, een grote draagtas en twee telescopische banksticks die aan weerszijden van de tentopening geplaatst moeten worden. De Tempest weegt 10,5 kg. Dit is inclusief alle toebehoren (grondzeil, tas, haringen, draagtas, banksticks).

Een ontzettend mooie bivvy met een aantal handige nieuwtjes. Met name de vernieuwde vormgeving spreekt mij erg aan. Er zit echter wel een addertje onder het gras, want wie de Trakker Tempest wil kopen zal hier diep voor in de buidel moeten tasten. Advies verkoopprijs ligt rond de 740 Euro en dat is natuurlijk een enorme smak geld voor een bivvy. Helemaal als je nagaat dat je voor 500 Euro al een prima tent koopt met alles erop en eraan. Ik ben daarom erg benieuwd hoeveel we er tegen gaan komen aan de waterkant. Maar goed, duur of niet, gaaf is de Tempest wel...

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.