Van de Olympische Spelen naar de WCC

In 2000 Olympisch kampioen judo; nu kans op de wereldtitel karpervissen. Mark Huizinga, die in 2008 zijn judocarrière afsloot, zal samen met Hans Sissingh van Carp Connections een van de negen teams zijn die Nederland vertegenwoordigen tijdens dit vijfdaagse evenement.


De oud judoka gaat opnieuw de strijd aan voor een wereldtitel


In het AD zegt Mark het volgende:

,,Ik ben hierbij net zo fanatiek als toen ik judode,'' zegt Huizinga in het AD. ,,Ik wil ook nu goud. Ik maak kans om te winnen, maar in tegenstelling tot het judo kan je bij het vissen niet spreken van een groep favorieten. Iedereen kan winnen.''

Aan het WK karpervissen op het Lac de Madine doen 130 koppels mee van over de hele wereld. Wie van hen in vijf dagen tijd de meeste kilo's vis vangen, zijn de wereldkampioenen. Huizinga: ,,Dat moet niet worden onderschat, het is een slijtageslag. Je vist dag en nacht, 24 uur lang.''De World Carp Classic 2010 zal plaatsvinden op Lac de Madine (Frankrijk). Naast de negen Nederlandse teams zullen er nog 121 teams van over de hele wereld meestrijden om de titel.

Voor meer informatie over de WCC 2010 kun je op de volgende website terecht: www.worldcarpclassic.com

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.