Vooruitblik Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht 2019

In het weekend van 29 november t/m 1 december opent Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht voor de 18de keer weer haar deuren voor de fanatieke visliefhebbers. De Jaarbeurs in Utrecht wordt dan ook omgetoverd tot de grootste hengelsportbeurs van Europa (20.000 m) met aanbod van nationale en internationale standhouders! De beurs is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur en zoals de organisatie zelf zegt zal het weer een spraakmakende ‘dolle visdriedaagse’ worden. In dit artikel kijken we alvast vooruit naar de beurs en hebben we volop praktische informatie je. 

Ook een gedeelte van de beurs is gereserveerd voor het karperplein. Op het bekende Carpsquare kun je alles terugvinden wat je als karpervisser interessant vindt. De groothandels tonen nieuwe producten voor volgend seizoen en als je wilt gaan karpervissen in het buitenland: wip dan langs bij één van de reisbureaus die karperreizen aanbieden.Gezelligheid, een biertje drinken én lekker shoppen komt samen in Utrecht. Immers: de horecagelegenheden zijn top! Check voor meer informatie op de website van Carpsquare. Verder zal op de beurs ook de bekende ‘vaste stokkenshow’ weer van de partij zijn welke interessant is voor de witvissers onder ons en zal een groot gedeelte tot de botenbeurs behoren. De aanschaf van een visboot staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van menige sportvisser en de Utrechtse beurs in dé plek bij uitstek waar ‘vraag en aanbod’ op het botengebied elkaar kunnen ontmoeten. 

Reisbureaus en visvakanties

Als je aankomend jaar een prachtige visvakantie wilt beleven ben je voor het boeken van deze vakantie op de beurs op het goede adres. Neem zeker een kijkje bij de stand van The Carp Specialist, één van de grootste aanbieders van karpervisvakanties. Betaalwateren in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Hongarije of Marokko? Het kan allemaal! Laat jezelf op de beurs adviseren door eigenaar Bas van Klaveren om jouw perfecte visvakantie van 2019 te boeken. Check zeker ook de website van The CarpSpecialist.

The CarpSpecialist informeert je graagOnder het genot van een bakje koffie informeert Bas van Klaveren je graag over jou ideale visvakantie.

Social Media Plein

Tijdens de 18e editie van de Hengelsport- en Botenbeurs is het Social Media Plein te vinden op standnummer 150. Vele toppers van de social media zoals Fishingteam UTH, Twin Carp en Robert Grootenboer zijn aanwezig om met jou een praatje te maken, tips te delen of om jouw vragen te beantwoorden. Het complete Social Media Plein Programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd de website van Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht dan ook goed in de gaten! 

Fishingteam UTH (Daan Rijpkema en Jay Rijpkema)Fishingteam UTH (Daan Rijpkema en Jay Rijpkema)

Demonstraties

Dit jaar zijn er ook weer talloze demonstraties en de beurs is dit jaar voor het eerst voorzien een groot waterbassin met demonstraties van het gebruik van o.a. Floatmaster en Float Plus bellyboten en Hobie kajaks. In een ander waterbassin met levende vissen wordt uitleg gegeven over het vissen op forel. Ook de Vereniging Nederlandse Vliegvissers is dit jaar weer aanwezig. Zij willen graag laten zien hoe leuk vliegvissen is. Hiervoor is er een werpbaan neergelegd waar gedemonstreerd wordt hoe je met een vliegenhengel werpt. Natuurlijk kan jezelf ook eens uitproberen.

Onderwaterkunstenaar Jeroen Verhoeff toont voor het eerst zijn werk op de Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs. Zijn schilderijen zijn zo levensecht en zo gedetailleerd dat het publiek ze regelmatig voor foto’s aanzien. Zijn ongeëvenaard realistische onderwater-taferelen van vissen en dolfijnen zorgen dat je het gevoel krijgt er zelf tussen te zwemmen.

Jeugd programma

Kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk is er dan ook genoeg te beleven voor hun op de Hengelsport- en Botenbeurs. Speciaal voor eerste 250 fanatieke vis kids hebben ze een speciale actie, namelijk een gratis Albatros Hengel en Berlok visvoer als welkomstcadeau. De actie start natuurlijk elke dag opnieuw en kinderen tot 16 jaar kunnen meedoen. Sportvisserij Nederland organiseert speciaal voor kinderen t/m 14 jaar het Stekkie-Jeugdparcours. Dit parcours staat bol van activiteiten en leidt jeugd over de beurs langs verschillende standhouders. Standhouders organiseren een speciale Doe-activiteit voor de kinderen om kennis te maken met alle onderdelen van de sportvisserij. Zo kan je er een onderlijn maken voor het vissen op snoek, witvis of kunstvliegen binden, je uitleven op de op de visdrilmachine, diverse VISquizzen, uitleven op twee castingbanen en natuurlijk persoonlijk kennismaken met Ed & Marco van VisTV. Tegen inlevering van een volledig afgetekende deelnamekaart bij de stand van Sportvisserij Nederland (stand 40) krijg je als bonus een goed gevulde tas met leuke sportvis-gadgets. Check hier meer informatie over het jeugdprogramma.  

Speciaal voor eerste 250 fanatieke vis kids hebben ze een speciale actie, namelijk een gratis Albatros Hengel en Berlok visvoer als welkomstcadeau. De actie start natuurlijk elke dag opnieuw en kinderen tot 16 jaar kunnen meedoen.

Best New Product

Bezoekers mogen dit jaar ook weer stemmen op hun favoriete nieuwe producten. Ze kunnen kiezen uit de meest innovatieve producten op gebied van hengelsport, die door de exposanten op de beurs worden getoond. Het product met de meeste stemmen, krijgt de Total Best New Product Awards.

Ontmoetingsplatform roofvissers

Hier komt alles en iedereen tezamen en zullen we veelgaan zien van de merken zoals Westin, Berkley, Rozemeijer, Daiwa, Gunki, Next Level Fishing en Spro. Daarnaast is het voor jou de kans om de roofvis iconen te ontmoeten zoals Luc Coppens, Bertus Rozemeijer, Simon Toorenboek, Sander Paans die jou hier van de nodige tips en tricks kunnen voorzien. Verder zullen er tal van demonstraties zijn en kun je profiteren van speciaal voor de beurs gunstig geprijsde roofvismaterialen. Leuk is ook dat deze editie van de beurs het roofvisplatform Roofmeister zijn vuurdoop heeft. Natuurlijk zullen ook de reeds bestaande roofvismedia zoals Roofvisnet, Dé Roofvis en Roofvisweb hier zich van hun beste kant laten zien.

Hier leer je de nodige tips & tricks

Peuterfonds

Uiteraard is ook het PeuterFonds weer van de partij met het PF-Rad van Fortuin en de enveloppenloterij om zo veel mogelijk geld op te halen om volgend jaar weer tientallen kinderen een geweldige dag aan de waterkant te laten beleven.

Beursimpressie 2019

 Check hier de video van de beurs van afgelopen jaar voor de beursimpressie.

Entree Ticket

Aan de kassa kosten de entreekaarten 15,- p.p. en kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen. (onder begeleiding van een volwassene) Geen zin om lang in de rij te staan wachten? Wees slim en bestel je E-tickets nu met 25% korting. Bovendien maak je met je E-ticket ook nog eens automatisch kans op een fantastische visreis naar IJsland t.w.v. €6000,-! Bestel hier je E-ticket. Parkeren bij de jaarbeurs kost €16,- en is veel voordeliger om deze online aan te schaffen. Mocht je al in het bezit zijn van een ticket is dat geen probleem. Bestel hier je parkeerticket.

In samenwerking met NS is het mogelijk om je NS ticket te kopen. Voor € 25,- ben je voorzien van een entreekaartje en een dagretour naar Utrecht Centraal. Vanaf het station is het maar ongeveer 5 minuten lopen naar de beurs. Bestel hier je ticket. 

Win een reis met je E-ticket!

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: vrijdag 29 november, zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019
Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur
Adres navigatiesysteem: Van Zijstweg 21, 3521 AB, Utrecht.

Check hier het volledige programma

Check voor meer informatie de website van Hengelsport-en Botenbeurs of Carpsquare. Zorg dus dat je erbij bent als je niks wilt missen van nieuwe activiteiten, demonstraties, speciale beursaanbiedingen of de allernieuwste producten.Mocht je toch nog vragen hebben kan je altijd contact opnemen met de organisatie van de hengelsportbeurs!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.