Vrijdag is het weer zover!!

Vorige week vrijdag hebben we een nacht lang voor de CarpCam gevist. Turen naar een scherm en wachten tot de vis er vandoor gaat met je haakaas. De spanning was om te snijden. Er zaten namelijk genoeg karpers en ze waren hongerig! We wisten die nacht slechts één schubkarper van 17 pond te landen. Voor vrijdag gaan we het heel anders doen. De CarpCam is namelijk de uitgelezen kans om bepaalde rigs uitgebreid te testen.


17 pond, schoon aan de haak

Op de beurs in Utrecht hebben we een aantal potten van de nieuwe Gel Baits van Frank Warrwick meegenomen. Een grappige nieuwe manier om vis naar je stek te trekken. Deze transparante pareltjes zitten vol flavour en zullen 12 uur lang uitlekken. Aangezien we elke dag om 18:00 uur voeren zullen we tot die tijd de stek voorzien van deze nieuwe flavour parels. Een leuke praktijktest om te kijken of de geur alleen al vis naar onze stek trekt. Als rig zullen we tot zes uur een simpele combi rig met een shot gebruiken. Deze rig hadden we namelijk nog niet getest. Een kleine fluor pop-up moet de karper verleiden tot een aanbeet.

Bewapend met Gel Baits en een combi rig met shot

Om exact 18:00 wordt er weer gevoerd. Dit keer alleen niet een kg voer, maar slechts een paar handjes. We willen de vissen namelijk zo snel mogelijk vangen. Boven dit tapijtje van boilies(vismeel & solutions), spicy hennep, meaples en tijgernoten leggen we een kort KD rigje. Een klein tijgernootje en een wit imitatie maisje moet voldoende zijn om de karper te verleiden tot een aanbeet.

Boilies, partikels en een kd rig

Vorige week hebben we twee vissen gelost met een vastloodsysteem. Door een simpele klap met de kop wisten ze zich van de haak te bevrijden. Nadat we waren overgestapt op het CF-Sytem hadden de karpers er veel meer moeite mee, wat resulteerde in volle fluiters. Dit systeem zullen we dus ook vrijdag weer inzetten.


Ben je benieuwd hoeveel vissen we deze keer zullen landen? Kijk dan vrijdag 12 november vanaf 12:00 naar onze CarpCam. Het wordt vast weer net zo zenuwslopend als de vorige keer!!

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.