Waterschapsverkiezingen 2019

De Waterschapsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen vinden om de 4 jaar plaats, wat betekent dat de volgende waterschapsverkiezingen plaats zullen vinden op 20 maart 2019. Om ervoor te zorgen dat ook jij gaat stemmen leggen we de belangen voor de karpervisserij in het kort voor je uit.

Waarom de Waterschapsverkiezingen zo belangrijk zijn

De Waterschapsverkiezingen zijn voor veel mensen misschien niet iets waar je je mee bezig houd, maar ze zijn wel héél belangrijk. Zeker voor ons als natuurliefhebbers die maar al te graag aan de waterkant zitten om een mooie karper te vangen. Als karpervissers zijn we meestal direct afhankelijk van de inrichting en het beheer van het water. De waterschappen zorgen voor ons waterkwaliteit, het natuur- en visstandbeheer, de aanleg van recreatieve voorzieningen en de toegankelijkheid van het water. Nederland telt 21 regionale waterschappen, kijk voor informatie op Mijn Stem. Ook kennen we twee landelijke partijen, namelijk Water Natuurlijk en de Algemene Waterschapspartij. Zij zorgen behalve voor het natuurlijk, schoon en veilig water ook voor natuur en recreatie - waaronder de sportvisserij.

Ook de Provinciale Statenverkiezingen zijn belangrijk

Gelijktijdig met de Waterschapsverkiezingen vinden op 20 maart ook de Provinciale Statenverkiezingen plaats zoals we weten. Met deze verkiezingen houd je misschien niet meteen rekening met jouw visserij. Maar ook deze verkiezingen zijn meer van belang dan dat je in eerste instantie zou denken. Denk dan bijvoorbeeld aan het beleid op het gebied van natuur, recreatie en ruimtelijke indeling. Ook zijn zij onder meer betrokken bij de dossiers zoals de waterplantenoverlast, een duurzame beroepsvisserij en de sponsoring van hengelsportevenementen. Ook hier is het dus raadzaam om je te oriënteren op de partijen, hun programma’s en kandidaten. Je zou er toch niet aan moeten denken dat je binnenkort niet meer zou mogen vissen op je favoriete stek vanwege een visverbod? Het is dan ook zeker de moeite waard om te gaan stemmen!


bron: Meppeler Courant

Zoals we al beschreven zijn er redelijk veel partijen en om jouw keuze misschien iets eenvoudiger te maken lichten we de twee landelijke eruit die zich ook nog eens extra inzetten voor de karpervisserij. Dit betekent natuurlijk niet dat andere partijen dit niet doen en we raden je dan ook aan om ook hun programma’s te bekijken.

Algemene Waterschapspartij

Een partij door deskundigheid met een vleugje politiek, de Algemene Waterschapspartij is dé partij binnen de waterschappen die zich sterk wil maken voor de sportvissers. In het waterschap Delfland staat ook een karpervisser op de lijst, namelijk Kees van der Plas. Kees heeft een enorme liefde voor het water en vist al van jongs af aan, het is dan ook zeker een aanwinst voor de karpervissers. Als karpervisser weet hij dan ook waar de problemen liggen en daar wilt hij zijn eigen dan maar ook al te graag hiervoor inzetten. Zoals hij zelf zegt ’We willen allemaal dat het op alle fronten beter moet’. Kijk voor meer informatie over Kees op de website van de Algemene Waterschapspartij

Kees van der Plas

Water Natuurlijk

“Water Natuurlijk en sportvissers zijn natuurlijke partners op het gebied van waterrecreatie”, zegt Kees Polderman. Deze landelijke partij is mede opgericht door Sportvisserij Nederland en heeft dus een sterke band met ons als vissers. Kees is verkiesbaar binnen het waterschap Scheldestromen. Binnen het waterschap was hij de afgelopen periode voorzitter van de commissie waterkeringen en wegen. “Gezond water en een betere visstand zijn voor mij speerpunten, waarbij de visstand meer is dan een instrument om waterkwaliteitsdoelen te halen. Daarom moeten er goede afspraken worden gemaakt over het te voeren visserijbeheer, watersystemen moeten worden hersteld en er dienen goed bereikbare visstekken te worden aangelegd.” Kijk voor meer informatie op de website van Water Natuurlijk.

Sportvisserij Nederland roept sportvissers dan ook zeker op om weloverwogen je stem uit te brengen en helpt je hier graag bij. Ze hebben een lijst gemaakt met diverse verkiesbare mensen die onze hobby een warm hart toedragen. Check deze lijst dus ook even. Noteer 20 maart alvast in je agenda en hopen dat ook jij gaat stemmen. Veel succes met jouw keuze!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.