World Carp Classic 2014

Nog één nachtje slapen en dan galmt het startschot voor de WCC over het meer van Bolsena. De WCC staat voor 'World Carp Classic', het wereld kampioenschap karpervissen. Van 29 t/m 4 oktober strijden 110 teams van over heel de wereld voor de felbegeerde titel die momenteel in Nederlandse handen is. 

In het verleden deden er altijd meer dan 110 teams mee aan dit evenement maar door locale beslissingen is het aantal stekken terug gebracht. Het toeval wil dat juist de meest productieve stekken zijn geschrapt. Dit maakt de hele strijd wel een beetje spannender aangezien het verschil in vangsten vorig jaar enorm was. 

Eén van de veranderingen voor 2014 is, dat er nu drie vissers per stek vis mogen vangen. In het verleden waren veel teams voorzien van drie deelnemers maar er waren er slechts twee die ‚de touwtjes’ in handen hadden. De derde persoon was er dus meer voor om de boot te besturen en helpen waar dit nodig was. Vissen drillen en voeren was uit den boze.

Ook wordt dit jaar het minimale gewicht teruggebracht van 5 naar 4 kilo. Dit houd in dat alle vissen onder de 4 kg niet meetellen bij je score. Een goede verbetering aangezien er vaak veel kleine vis wordt gevangen.
 


Het prachtige meer van Bolsena (Italië)


Nederland wordt vertegenwoordigd door 14 Nederlandse team waaronder de winnaars van vorig jaar, Lizette Beunders en Bianca Venema. Ook sponsors van CarpFeeling als Markerworld, MTC en AVK zullen acte de presence geven tijdens dit jaarlijks terugkerend karperfestijn.

De ontwikkelingen omtrent de WCC 2014 zijn te volgen op de website www.worldcarpclassic.com waar ze ook live zullen broadcasten. Zo mis je niets en kun je precies bijhouden wie er meedingen voor de prijzen.

We wensen alle deelnemers heel veel succes en hopen stiekem dat Nederland ook dit jaar met de prijzen aan de haal gaat.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.