Een waadpak is voor veel vissers een essentieel onderdeel van hun uitrusting. Moeilijk bereikbare stekken komen een stuk sneller binnen handbereik. Er zijn veel verschillende soorten waadpakken op de markt verkrijgbaar, maar de komst van PVC waadpakken is de laatste jaren flink toegenomen. In deze review nemen we de Premium Fishing Waders van het Engelse Ollyskins onder de loep.
In onze kennisdocumenten omtrent lood is wel te merken dat er steeds meer initiatieven zijn om een loodverbod in te leiden en om waardige substituten op de markt te brengen. Deze initiatieven komen niet enkel vanuit de bekende kanalen. Caperlan, het hengelsportmerk van de Franse sportwinkelketen Decathlon, bracht namelijk enkele innovatieve substituten naar buiten als werpgewichten van Zamak en hun Ballast Link. Dit laatste product hebben we afgelopen tijd aan een test onderworpen en hierbij onze bevindingen!
Vandaag hebben we weer een interessante review voor jullie klaar staan. De Xplore handmade baitboat van Berns Voerboten is, zoals de naam doet vermoeden, een voerboot die volledig met de hand wordt gemaakt. De boot heeft een voercapaciteit van 2,5 kg, verdeelt over twee laadbakken, en weegt inclusief accu slechts 5 kg. CarpFeeling Crew member Wesley de Wit heeft de boot de laatste tijd in gebruik genomen en heeft een videoreview gemaakt waarin hij de eigenschappen van de voerboot nader bespreekt.
Tijdens het bekijken van de stek die we geboekt hadden voor onze jaarlijkse Frankrijk sessie (hierover in een later artikel meer) had ik het idee dat markers noodzakelijk waren aangezien er weinig obstakels aanwezig waren en de bomenrand vrij egaal leek. Zeg je staafmarkers dan denk je natuurlijk aan MarkerWorld. Mijn oog viel op de reflectiekop aangezien dit geen onnatuurlijk aanzicht geeft boven water. Na mijn Frankrijk sessie dus tijd om mijn bevindingen te delen met jullie.
Toen het Engelse Solar Tackle in 2009 hun Adjustable Back Rests op de markt brachten, ging een wereld open voor veel vissers. Het slimme ontwerp maakte korte metten met loskomende hengels. Inmiddels heeft Solar vorig jaar de derde generatie van deze backrests geïntroduceerd en zien we ook dat de concurrentie niet stil heeft gezeten. In deze review bespreken we een replica maar wel eentje die out-of-the-box genoemd mag worden. Maak kennis met de Adjustable Anodised Butt Rests van Homemade Hair Rigs!
Een tijdje geleden bekeek Frank in deze rubriek de app van WeatherPro, maar er zijn natuurlijk veel alternatieven beschikbaar. Zelf maak ik gebruik van Windfinder van het gelijknamige Duitse bedrijf. Eigenlijk is deze app bedoeld voor watersporters zoals kitesurfers en zeilers, maar aangezien luchtdruk, wind en temperatuur natuurlijk universeel zijn gebruik ik hem veelvuldig in mijn visserij.
Ook in Nederland beginnen steeds meer bedrijven met het vervaardigen van hoogwaardig en custom karpermateriaal. Een van deze bedrijven is Dutch Carp Metals. Een op en top metaalbewerker die werkelijk fantastische producten maakt van roestvaststaal. Naast de vorig jaar besproken Snag Ears, hebben we recent nog een product van hem uitvoerig getest en dat is zijn Steiger Stand. 
Het welzijn van de karper heeft nog nooit zo centraal gestaan binnen het karpervissen dan dat het nu staat. Een fluweel zachte onthaakmat en weigh sling zijn de nieuwe maatstaven en nadat mijn weigh sling het voor gezien hield besloot ik opzoek te gaan naar een nieuwe. Na wat rondgevraagd te hebben kwam ik uit bij de weigh sling van Trakker, de Sanctuary Retention Sling om precies te zijn. Nadat hij de waterkant al een aantal keren heeft gezien kan ik jullie hier nu wat meer over vertellen.
Ongeveer een jaar geleden lanceerde Shimano de Ultegra 14000 XT-D en XS-D molens. Twee longcast/big pit molens die in het afgelopen jaar ongekend populair zijn geworden met hun krachtige specificaties en strakke looks. Daarbij komt ook dat de prijs voor kwaliteitsmolen gunstig is. Na een flinke zoektocht besloot ik te gaan voor de Ultegra 14000 XT-D en in deze review zal ik mijn bevindingen omtrent deze molen met je delen.
Er zijn tal van verschillende haken op de markt, maar tot voor kort moest je altijd een keuze maken uit weerhaakloze haken of haken met een (micro) weerhaak. Daar is nu een nieuwe optie bijgekomen, want recent heeft Pallatrax de Gripz op de markt gebracht. Dit is een haak die tussen de genoemde varianten in zit, met een uniek ribbelpatroon. Door dit patroon profiteer je van de beste eigenschappen van beide haaktypen en de haak is ook nog eens vlijmscherp. In deze 'aan de waterkant' bespreekt Bob van Biemen deze nieuwe haken.
In deze nieuwe rubriek zullen we ons richten op applicaties voor je telefoon of tablet. Hierbij kijken we uiteraard naar apps die een meerwaarde kunnen zijn voor je visserij en daarbij bespreken we de voor- en nadelen van de apps. In deze eerste editie kijken we naar één van de populairste weerapplicaties op de markt. We hebben het in dit geval over WeatherPro dat ontwikkeld is door MeteoGroup, Europa’s grootste private weerbedrijf.
Pallatrax staat al jaren bekend om één belangrijke vinding: het stonze system. We hebben een tijdje niets van het merk gehoord, maar die tijd hebben ze blijkbaar goed gebruikt voor de doorontwikkeling van producten en het opfrissen van hun merk. Inmiddels zijn ze terug en met een aantal zeer vernieuwende producten en een verfrissend nieuw uiterlijk. Op Carp Zwolle kreeg ik op de stand van Pallatrax één van de nieuwe items in handen: De ‘Serious Shrink Tube’. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we het dan over krimpkous.
Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met de CarpVan. Deze gecamoufleerde camper trok veel bekijks op Carp Zwolle en ik denk dat iedereen die hem bekeek wel even snel heeft nagedacht hoe hij de aanschaf van een dergelijke visbus thuis kon voorleggen. De CarpVan is dan wel niet te koop, maar je kunt hem het hele jaar huren. Eind oktober kreeg ik de mogelijkheid om de CarpVan ‘L’ eens goed uit te testen en ik nam hem mee naar Frankrijk voor een vierdaagse sessie aan een betaalwater.
Wie mijn artikel heeft gelezen over “Het Broek” had al gelezen dat ik gebruik heb gemaakt van Nash Triggalink om het kopschudden van de karpers met succes tegen te werken. Maar wat Triggalink nu precies is en hoe ik het gebruikte tijdens deze sessie ging ik niet echt verder op in. Aangezien ik het wel een erg mooi materiaal vind en van mening ben dat het zeker van nut kan zijn op wateren waar de karpers het klappen van de zweep al kennen, gaan we hier eens dieper op in.
In deze review bekijken we de end tackle range van Deception Angling. Deception Angling is zoals je al verwacht een Engels merk wat sinds dit jaar ook verkrijgbaar is bij enkele Nederlandse winkels. Een opvallende eigenschap van het merk is dat ze alles met de hand controleren. Je pakje met haken zal dus gegarandeerd scherp zijn.