De mobiele en werpbare visvinders van Deeper zijn de laatste jaren erg populair geworden. Sinds een aantal jaren zijn de Deeper Pro en de Pro+ verkrijgbaar en vorig jaar lanceerde Deeper hun nieuwe vlaggenschip: de Deeper CHIRP+. In deze review bespreken we de dit model en lees je over mijn Deeper CHIRP+ ervaringen. Inmiddels, december 2020, heb ik de CHIRP+ ingebouwd in mijn Navigator voerboot. Verderop lees je hoe dat bevalt.
In deze review bespreekt Tom Lenters de Venator X Carbon werppijp van RCG Carp Gear. Benieuwd naar de voor- en nadelen en het oordeel van Tom? Lees dan hieronder verder.
Als je regelmatig gebruik maakt van een rubberboot heb je waarschijnlijk ook één of meerdere markers in je uitrusting zitten. Markers zijn niet alleen handig om je stek te markeren gedurende de sessie, maar ook om nieuwe stekken in kaart te brengen. In deze review kijken we naar de Marker Buoy van Poseidon. Deze handige marker heeft een aantal praktische eigenschappen die we in deze review zullen behandelen.
Het is zowat 5 jaar geleden toen ik een review schreef over de multifunctionele smart-light 2 (SL-2) bivvylight en hoe je deze in kunt zetten in je visserij. Ik was toen, en ben nog steeds, zeer enthousiast over dat product. Het zat sindsdien standaard in mijn nachtvisuitrusting en ik heb hem erg vaak gebruikt in veel verschillende omstandigheden. Daarmee kan je wel zeggen dat ook de duurzaamheid van het product heel groot is. Hij heeft me nooit in de steek gelaten en werkt nog steeds zoals op de eerste dag.
Met de Google Fotoscan app is het eenvoudig om je oude tastbare foto's te digitaliseren en op te slaan op je telefoon, pc of in de cloud. In deze editie van 'App in beeld' laat Frank je zien hoe dit werkt.
Inmiddels is de Choppa Boilie Cutter van Ridgemonkey alweer een tijdje op de markt. Tegenwoordig gebruiken we vaak halve boilies omdat deze naar beneden dwarrelen waardoor je voerplek groter wordt en de attractoren beter vrijkomen. Natuurlijk kan je boilies op vele manieren halveren maar waarom zou je het je eigen moeilijk maken als het ook makkelijk kan. De Choppa Boilie Cutter is handig in gebruik en door zijn smalle ontwerp makkelijk op te bergen.
In 1988 leerde ik Robert Schneider kennen. Nou ja, niet persoonlijk maar wel zijn prachtige tekeningen die eigenlijk meer op schilderijen lijken. Ze staan in het boek van Rini Groothuis. Toen ik 15 was had ik een baantje in het weekend bij een wasserij en van mijn allereerste loon kocht ik destijds zijn boek “Op jacht naar grote karper“. Dit was mijn eerste kennismaking met deze kunstenaar.
Tijdens ons bezoek aan de Hengel Expo Kortrijk ontmoette we Pascal Praet en zijn teamleden op de stand van Extreme Fishing Baits. Tijdens ons gesprek werden we even afgeleid door een aantal zakken met partikels. Deze zagen er anders uit dan dat we gewend zijn doordat ze al in het week hadden gestaan, het kookproces doorstaan hadden en daarna terug gedroogd zijn. Daar wilde we natuurlijk meer van weten! Ons gesprek eindigde dan ook met de uitleg over de Formula One Partikels en hebben een zak meegenomen om kennis te mogen maken met deze partikels. Natuurlijk delen we onze ervaring graag met jullie.
Avid heeft niet zo lang geleden hun Titanium Retracta Tools range op de markt gebracht. Het bijzondere aan vooral de boilienaalden is dat je deze kan uitschuiven. Hierdoor kan je ze heel compact opbergen en is er natuurlijk ook veel minder kans op dat je de naalden breekt. Het zal je niet verbazen dat deze ook met Titanium zijn gecoat wat deze ook erg strek maakt. Patricia heeft deze naalden eens onder de loep genomen voor jullie. 
Op het thuiswater van Edwin zijn sinds dit jaar ook voerboten toegestaan. Tijd dus om een voerboot aan te schaffen, maar ook hier in heb je tal van mogelijkheden en merken. De keuze viel op de Baitstar Pro-XL een voerboot die compleet geleverd word met dieptemeter en autopiloot. Deze koop je met 20 Ah Lithium-Ion accu's voor slechts € 1599,- , zeer compleet maar wel heel betaalbaar. De grootste vraag is natuurlijk of hij dan ook voldoet?
Poseidon is een merk met innovatieve en opvallende producten en voor wie het interview met Tommy heeft gelezen had al gezien dat er nieuwe producten op stapel stonden. En zoals aangekondigd hebben ze inmiddels hun full metal boilie stopper gelanceerd. Tijd voor Tom om deze eens aan de tand te voelen. Aangezien Tom ook zuinig is op zijn spullen kijkt hij ook gelijk naar de Rod Brush.
Voor langere sessies heeft Tom graag wat extra ruimte. Na een zoektocht op Carp Zwolle kwam hij uit op de RCG Alpha 2 Man tent van Raptor. Een zeer ruime 2 persoonstent die zelfs nog groter wordt door het gebruik van de winterskin. Tijdens een lange sessie in het voorjaar kwam het weer van alle jaargetijden voorbij en kon Tom deze tent dus eens goed testen. 
Zoals ik al in mijn vorige review aangaf, Poseidon Anglesport heeft een leuke site met vooral slimme karpervis artikelen. In mijn vorige review showde ik de SHR bobbins en deze keer laat ik jullie wat mooie en handige end-tackle materialen uit de Poseidon range zien. Zo bekijken we de Fluoro carbon leaders, Multi lood systeem, Lood Clip Systeem, toplood en het multi top lood systeem. De meeste zijn zoals je wel kan verwachten net iets anders dan je zal verwachten.
In het donker je hoofdlamp weer eens zoeken en dan vervolgens ook nog eens de aan/uit knop zoeken is iets wat de meeste van ons wel bekend voorkomt denk ik. Met dit idee in het achterhoofd heeft Saber vorig jaar hun Sensorbeam Head Torch gelanceerd. Deze hoofdlamp zet je aan door een zwaai met je arm/hand voor de hoofdlamp te geven. Inmiddels heb ik deze hoofdlamp een half jaartje in gebruik en dus tijd om mijn bevindingen te delen met jullie.
Het Duitse Poseidon heeft onlangs de SHR Bobbins gelanceerd. Deze bobbins hebben een uniek release mechanisme zodat de bobbin van de lijn los komt zodra de ketting op spanning staat. Dit gebeurd zodra je de hengel optilt of als je gebruik maakt van de speciale Trigger Adjuster. Tom heeft deze nieuwe bobbins voor je aan de tand gevoeld.