Op het thuiswater van Edwin zijn sinds dit jaar ook voerboten toegestaan. Tijd dus om een voerboot aan te schaffen, maar ook hier in heb je tal van mogelijkheden en merken. De keuze viel op de Baitstar Pro-XL een voerboot die compleet geleverd word met dieptemeter en autopiloot. Deze koop je met 20 Ah Lithium-Ion accu's voor slechts € 1599,- , zeer compleet maar wel heel betaalbaar. De grootste vraag is natuurlijk of hij dan ook voldoet?
Poseidon is een merk met innovatieve en opvallende producten en voor wie het interview met Tommy heeft gelezen had al gezien dat er nieuwe producten op stapel stonden. En zoals aangekondigd hebben ze inmiddels hun full metal boilie stopper gelanceerd. Tijd voor Tom om deze eens aan de tand te voelen. Aangezien Tom ook zuinig is op zijn spullen kijkt hij ook gelijk naar de Rod Brush.
Voor langere sessies heeft Tom graag wat extra ruimte. Na een zoektocht op Carp Zwolle kwam hij uit op de RCG Alpha 2 Man tent van Raptor. Een zeer ruime 2 persoonstent die zelfs nog groter wordt door het gebruik van de winterskin. Tijdens een lange sessie in het voorjaar kwam het weer van alle jaargetijden voorbij en kon Tom deze tent dus eens goed testen. 
Zoals ik al in mijn vorige review aangaf, Poseidon Anglesport heeft een leuke site met vooral slimme karpervis artikelen. In mijn vorige review showde ik de SHR bobbins en deze keer laat ik jullie wat mooie en handige end-tackle materialen uit de Poseidon range zien. Zo bekijken we de Fluoro carbon leaders, Multi lood systeem, Lood Clip Systeem, toplood en het multi top lood systeem. De meeste zijn zoals je wel kan verwachten net iets anders dan je zal verwachten.
In het donker je hoofdlamp weer eens zoeken en dan vervolgens ook nog eens de aan/uit knop zoeken is iets wat de meeste van ons wel bekend voorkomt denk ik. Met dit idee in het achterhoofd heeft Saber vorig jaar hun Sensorbeam Head Torch gelanceerd. Deze hoofdlamp zet je aan door een zwaai met je arm/hand voor de hoofdlamp te geven. Inmiddels heb ik deze hoofdlamp een half jaartje in gebruik en dus tijd om mijn bevindingen te delen met jullie.
Het Duitse Poseidon heeft onlangs de SHR Bobbins gelanceerd. Deze bobbins hebben een uniek release mechanisme zodat de bobbin van de lijn los komt zodra de ketting op spanning staat. Dit gebeurd zodra je de hengel optilt of als je gebruik maakt van de speciale Trigger Adjuster. Tom heeft deze nieuwe bobbins voor je aan de tand gevoeld. 
Heel veel apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een aansluiting om deze via USB op te laden. Tijdens een langere sessie is een powerbank dan natuurlijk wel gemakkelijk. Nu zijn er natuurlijk al heel veel powerbanks op de markt, maar powerbanks waar ook direct een 230v uitgang op zit zijn minder dik gezaaid. Edwin en Patricia hebben onlangs een weeksessie gedaan in Frankrijk en hebben dan ook nood aan een goede powerbank. Hun keuze was gevallen op de Atom van Powapacs. Lees hun bevindingen in deze review. 
Het is rond oktober 2018 dat ik op Facebook leuke winacties voorbij zie komen van Euro tackle. In samenwerking met Ashima zijn er mooie winterlaarzen te winnen. Als Willem ons vraagt wie er een set winterlaarzen wil testen, ben ik er als de kippen bij. Als ik dan zie om welke laarzen het gaat, ben ik dus al bekend met deze Drywalkers. Mijn huidige laarzen zijn al een jaar of 10 oud, dus ik kan wel een set nieuwe gebruiken...
Ik denk dat we wel kunnen stellen dat de geesteskindjes van Scott Edwards na hun introductie al vrij snel populair werden. Zijn MK1 Compacts vulden de niche in tussen de moderne beetmelder technologie van hedendag en het oldskool uiterlijk wat vooral de tarts onder ons konden bekoren. Waar een eerste generatie product wordt gelanceerd, zo zien we vaak dat een verbeterde opvolgende versie wordt ontwikkeld. Scott Edwards koos niet perse voor een opvolger maar ontwikkelde twee nieuwe beetmelders die naast de huidige Compacts verkocht konden worden. Deze S-Plus en R-Plus versies zitten vol met nieuwe features! In deze review neem ik je mee in de wereld van de laatste generatie van de MK1 Compact R-Plus. Een beetmelder om van te watertanden!
In deze review ga ik het hebben over de SMX beetmelders van Prologic, omdat ik vind dat dit type beetmelder eigenlijk datgene doet wat hij moet doen voor een redelijk bescheiden prijs. Over smaakt valt natuurlijk te twisten. Ook op het gebied van beetmelders staat de ontwikkeling niet stil en het merk Prologic heeft meerdere types in zijn arsenaal. De beetmelder die mij het meeste aansprak was toch wel de SMX Black edition. Ik heb de set nu enige tijd in gebruik en ik moet zeggen dat ik er tot nu toe zeer content mee ben. Laten we de beetmelder eens nader bekijken.
Niemand zal ontkennen dat een scherpe haak enorm belangrijk is. Met een botte haak ga je in ieder geval niet meer vangen. Nu zijn sommige haken uit de verpakking al behoorlijk scherp, maar het kan altijd beter. Al is het alleen al door de coating te verwijderen. Nu zijn er al verschillende setjes hakenslijpers op de markt, maar deze zijn allemaal op vijltjes gebaseerd. LCA Tackle heeft een complete andere manier bedacht om je haken te slijpen. Grote vraag is natuurlijk of dat deze net goed en gemakkelijk werkt als ze beweren.
5 December 2009, Sinterklaasavond. We vieren het met de hele familie. De meeste cadeautjes zijn al uitgepakt totdat Cynthia ineens opstaat en om aandacht vraagt. Ze zegt “Ik heb nóg een cadeau voor Tom!” Mijn oren zijn gespitst en ik ben nieuwsgierig. “Tom gaat binnenkort een lang weekend vissen met Alijn Danau!” Stilte.. niemand weet natuurlijk wie Alijn is en ik begin te lachen. Ja hoor Cyn, en je moeder heeft binnenkort een high tea met Beatrix zeker?
Na de aanschaf van de fantastisch en comfortabele Daddy Longlegs had ik nog wel een probleempje. Op de Daddy Longlegs zit je als een vorst, maar hij is wel mega zwaar voor een stoel. Normaal geen probleem, maar als je wil gaan stalken til je je een breuk. Bovendien is hij daar ook te groot en lomp voor. Tijdens een paar uurtjes stalken heb je die luxe niet nodig. Vele zitten zelfs op een voeremmertje, maar dit is met mijn rug niet te doen. Dit moest dus anders. Ik kwam uit bij de Indulgence Ultra Lite van Nash en in deze review beschrijf ik mijn ervaringen.
Gewoon een willekeurige hengel op een steun is niet echt mijn ding. Nu wil ik me zelf ook niet bestempelen als een tackle tart, maar ik laat graag in mijn set-up toch iets van een kleurtje terugkomen. Laten we het maar een vrouwelijke touch noemen. Mijn oog was dus ook gevallen op een Mack2 hengel en Penn molen waar rode accenten inzitten en deze wilde ik natuurlijk wel terug laten komen in de rest van mijn set-up. De combinatie van RVS met kleine kleuraccenten sprak mij het meeste aan en koos ik dus voor de JAG 316 Range. In deze review lees je hier meer over.
Begin dit jaar kreeg ik van Remco Grit (team MAD) de vraag of ik enkele producten van MAD onder de spreekwoordelijke loep wilde nemen. Naast een zeer fraaie penhengel (meer hierover in een ander artikel) kreeg ik ook een set beetmelders toegestuurd.  De MAD Hi-T beetmelders (3+1) werden enkele dagen later door de postbode afgeleverd. Zeer netjes verpakt en natuurlijk kon ik niet wachten om de pakjes te openen.