Niemand zal ontkennen dat een scherpe haak enorm belangrijk is. Met een botte haak ga je in ieder geval niet meer vangen. Nu zijn sommige haken uit de verpakking al behoorlijk scherp, maar het kan altijd beter. Al is het alleen al door de coating te verwijderen. Nu zijn er al verschillende setjes hakenslijpers op de markt, maar deze zijn allemaal op vijltjes gebaseerd. LCA Tackle heeft een complete andere manier bedacht om je haken te slijpen. Grote vraag is natuurlijk of dat deze net goed en gemakkelijk werkt als ze beweren.
5 December 2009, Sinterklaasavond. We vieren het met de hele familie. De meeste cadeautjes zijn al uitgepakt totdat Cynthia ineens opstaat en om aandacht vraagt. Ze zegt “Ik heb nóg een cadeau voor Tom!” Mijn oren zijn gespitst en ik ben nieuwsgierig. “Tom gaat binnenkort een lang weekend vissen met Alijn Danau!” Stilte.. niemand weet natuurlijk wie Alijn is en ik begin te lachen. Ja hoor Cyn, en je moeder heeft binnenkort een high tea met Beatrix zeker?
Na de aanschaf van de fantastisch en comfortabele Daddy Longlegs had ik nog wel een probleempje. Op de Daddy Longlegs zit je als een vorst, maar hij is wel mega zwaar voor een stoel. Normaal geen probleem, maar als je wil gaan stalken til je je een breuk. Bovendien is hij daar ook te groot en lomp voor. Tijdens een paar uurtjes stalken heb je die luxe niet nodig. Vele zitten zelfs op een voeremmertje, maar dit is met mijn rug niet te doen. Dit moest dus anders. Ik kwam uit bij de Indulgence Ultra Lite van Nash en in deze review beschrijf ik mijn ervaringen.
Gewoon een willekeurige hengel op een steun is niet echt mijn ding. Nu wil ik me zelf ook niet bestempelen als een tackle tart, maar ik laat graag in mijn set-up toch iets van een kleurtje terugkomen. Laten we het maar een vrouwelijke touch noemen. Mijn oog was dus ook gevallen op een Mack2 hengel en Penn molen waar rode accenten inzitten en deze wilde ik natuurlijk wel terug laten komen in de rest van mijn set-up. De combinatie van RVS met kleine kleuraccenten sprak mij het meeste aan en koos ik dus voor de JAG 316 Range. In deze review lees je hier meer over.
Begin dit jaar kreeg ik van Remco Grit (team MAD) de vraag of ik enkele producten van MAD onder de spreekwoordelijke loep wilde nemen. Naast een zeer fraaie penhengel (meer hierover in een ander artikel) kreeg ik ook een set beetmelders toegestuurd.  De MAD Hi-T beetmelders (3+1) werden enkele dagen later door de postbode afgeleverd. Zeer netjes verpakt en natuurlijk kon ik niet wachten om de pakjes te openen.
Een week testvissen met het Cipro team gaf mij de kans om het befaamde Raptor platform te mogen gebruiken en dus ook te kunnen testen. Normaal zou ik deze joekel nooit zelf kopen. In de eerste plaats omdat hij voor mij veel te duur is en tevens is dit niet mijn type visserij. Oh… en hij weegt maar 120 kilo. Het betreffende platform ligt in Frankrijk op het net geopende nieuwe betaalwater van de Carpspecialist, Iktus Ruffaud...
Als karpervissers brengen we vaak veel uren in de duisternis door en een goede hoofdlamp is daarbij van absolute meerwaarde. Natuurlijk kan je al voor een paar euro een hoofdlamp halen bij een winkelketen als de Action of Ali, maar voor een beetje kwaliteit kom je al snel terecht bij de hoofdlampen die zijn bedoeld voor de outdoor sport. Een jaar of 8 geleden kocht ik mijn eerste Petzl en dat ding doet het tot op de dag van vandaag nog steeds, in tegenstelling tot veel simpele hoofdlampjes die om me heen werden versleten door vrienden. Toen mijn vismaat Bob dit jaar de Actik Core van Petzl in gebruik nam tijdens onze voorjaarssessie besefte ik dat mijn eigen lampje toch een upgrade kon gebruiken...
De zomer is nu toch echt op zijn retour en de herfst heeft zijn intrede gedaan. De eerste regenbuien en temperaturen onder 10 graden zijn inmiddels “gewoon“ te noemen. Kon je van de zomer nog wegkomen met enkel je shirt en 's nachts misschien een trui, dan heb je nu toch net iets meer dan dat nodig. Regenkleding, warmtepakken en goed schoeisel kunnen weer tevoorschijn worden getoverd.
In de laatste News Flash had ik deze universele gadget al snel besproken. Mijn huidige radiootje heeft zijn langste tijd wel gehad en aangezien de specificaties in combinatie met de prijs mij erg aanstonden heb ik er maar gelijk eentje besteld toen ze te bestellen waren. Nu ben ik normaal iemand die graag iets uitvoerig test alvorens ik een review maak. In het geval van een radio vond ik dit niet echt nodig, want veel meer dan de batterijduur valt er niet te testen.
Tom Lenters vraagt veel van zijn materiaal en kwam in zijn zoektocht naar een nieuwe stoel uit bij de Daddy Long Legs van Nash. Lees zijn bevindingen nu op onze website.
in zijn zoektocht naar een goed brolly system kwam Tom uit bij de Groundhog FS van Nash. In deze review bespreekt hij zijn bevindingen en staat hij stil bij de verschillende eigenschappen en attributen.
Slaapzakken heb je in alle soorten en maten. Tegenwoordig heeft bijna elk merk wel een stretcher met daarbij een passende slaapzak, maar er zit nogal een verschil in kwaliteit- en prijsverhouding. Zo kwam ik erachter dat duur niet altijd kwaliteit hoeft te betekenen. Ik ben daarom niet over 1 nacht ijs gegaan als het aankomt op het kiezen van een nieuwe slaapzak. Heel lang heb ik mijzelf te kort gedaan als het om slaapzakken ging...
Zoals ik al besprak ik het artikel 'Karperhaken anno 2018', zijn er de laatste jaren veel innovaties te melden op het gebied van haken. Niet alleen zien we de laatste tijd nieuwe patterns op de markt verschijnen, ook de scherpte en dikte van de haak wordt verbetert en dan hebben we het nog niet eens over de evolutie van de weerhaak die we vandaag de dag zien. In deze review neem ik jullie mee in de wereld van Cutting Blade haken en wel de bijzondere variant die heden door Awa-S verkocht wordt.
Enige tijd geleden wist de postbode mijn voordeur (weer) te vinden. Ik had zo’n donkerbruin vermoeden wat dit pakket zou kunnen zijn, want de mogelijkheid bestond dat het wel eens de 8 voet hengels van Prologic konden zijn. Terwijl de postbezorger een soort van PDA in mijn zichtveld drukt om te tekenen, dwaalt mijn blik af naar het pakket. Naarstig was ik opzoek naar een punt van herkenning en ja hoor “Svendsen Sports” prijkte op het etiket. Een last viel van mijn schouders, want met enige smart keek ik naar deze hengels uit.
Vorig jaar heb ik met veel plezier de beetmelders van New Direction Tackle aan de tand gevoeld. Deze leuke beetmelders met unieke functies hebben me aangenaam verrast. Afgelopen winter kreeg ik de vraag om de nieuwe Smart Bivvy Light te testen. Uiteraard zei ik daar geen nee tegen. Toevallig had ik net daarvoor een andere (merkloze) Bivvy light gekocht. Hiermee kon ik dus een goed vergelijk maken met de Smart Bivvy Light van New Direction Tackle. Nu ruim een halfjaar verder heb ik beide lampen getest en tadaaaa een review!