ACE Camo Core

Het knopen van onderlijnen is een belangrijk onderdeel van onze karpervisserij. De onderlijn bepaalt immers de presentatie en in combinatie met het mechanisme van inhaking zorgt het voor wel of niet vangen. Voor het maken van onze rigs maken we veel gebruik van de zogenaamde gecoate onderlijnen; de Camo Core van ACE.
 


Camo Core is het meest slijtvaste onderlijn materiaal en leent zich ideaal voor het maken van alle combi rigs (deels gestript) en semi-stiff rigs (ongestript). De combi rig betekent zoveel als het combineren van twee soorten lijnen. Soepele onderlijnen hebben het voordeel dat ze een natuurlijke aaspresentatie geven, terwijl de stijve onderlijnen bij het inwerpen niet snel in de war zullen raken en het effect van kopschudden bij inhaking voorkomt.
 


De combi-rig gemaakt van Camo Core in silt


Wij hebben de Camo Core gebruikt voor het maken van een combi rig. Hiervoor strippen we met de Strip Ease tool de coating voor de helft van de onderlijn af. Na het maken van een lusje voor de hair rijgen we een silicone rig tube over de haakbocht om de hair netjes achter de haak langs te begeleiden. Via een knotless knot bevestigen we de haak en houden de onderlijn qua lengte in totaal op zo’n 15 – 25 centimeter naar eigen keuze. Net boven de haaksteel is nu een deel van de onderlijn gestript, zodat het aas vanwege dit soepele gedeelte zich natuurlijk gedraagt. We hebben op deze rig geen enkele losser gehad en elke inhaking zat perfect en muurvast in de onderlip.
 


Het knopen van de onderlijn zonder beschadiging


De Camo Core heeft lage diameter met een enorme trekkracht en zinkt erg snel. Hierdoor ligt de lijn strak op de bodem. Vanwege de goede knoop sterkte, knoopt deze onderlijn gemakkelijk zonder beschadiging van de coating. Dit is perfect voor het maken van semi-stiff rigs waarbij de coating niet van de onderlijn gestript wordt. De coating is verder voorzien van een kleurenkern die het profiel aan de onderkant breekt, waardoor karpers de lijn moeilijk kunnen waarnemen. De Camo Core is verkrijgbaar in drie verschillende trekkrachten: 

• 15lb | 6,8 kilogram
• 20lb | 9,1 kilogram
25lb | 11,3 kilogram

Camo Core is afzonderlijk verkrijgbaar in de kleuren Weed, Gravel en Silt zodat je afhankelijk van de bodem waarop je vist kan kiezen voor de kleur die het minste opvalt. 

Op een rol zit in totaal 20 meter zodat je er wel 100 onderlijnen mee kunt knopen. Succes ermee en deel je vangsten met ons op facebook!
 


Mooie karper gevangen met de Camo Core


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.