ACE Velocity Throwing Stick

In onze karper uitrusting is een zogenaamde werppijp als hulpmiddel bij het boilie vissen een onmisbaar onderdeel. Naast het geconcentreerd voeren met voerboot en het enigszins verspreid voeren met een spodhengel willen we ook graag onze boilies in verschillende maten en het liefst over een zo groot mogelijke afstand om ons haak aas heen kunnen verspreiden. Op die manier maken we een aantrekkelijk voerspoor met als doel de karper te leiden naar onze voerplek. Als de meeuwen het toelaten tenminste, want zij willen het nogal eens uit de lucht stelen! Het oudere type werppijp werd voornamelijk gemaakt van een soort stug en relatief zwaar hard plastic of metaal. ACE heeft hiervoor in de plaats iets nieuws op de markt gebracht; de ultra lichte ACE Velocity Throwing Stick, afgekort tot ACE Velocity TS.

De ACE Velocity TS is gemaakt van supersterk 3K carbon. Dit carbon wordt ook veel in fietsframes gebruikt. Het materiaal staat garant voor souplesse en houdt zich tegelijkertijd stijf en sterk. Het is herkenbaar aan de typische weefselstructuur met lijnen van ongeveer 3mm. breed. De ACE Velocity TS weegt slechts 26 gram! Doordat de ACE Velocity TS zo enorm licht is, stelt je dit makkelijker in staat om er een enorme zwieper aan te geven en lang achtereen te voeren. We hebben de ACE Velocity TS onder diverse omstandigheden en met verschillende boilies gebruikt. Het meest ideaal blijkt de ACE Velocity TS voor het werpen van boilies tot maximaal 20 mm.

Gemakkelijk ver gooien

De boilies kunnen bijzonder ver geworpen worden, natuurlijk verder dan met een katapult, maar ook verder dan met de werppijpen die we tot nu toe gewend waren. Denk hierbij aan het behalen van afstanden ruim boven de 100 tot 120 meter! Naast het feit, dat we onze boilies verder kunnen werpen dan ooit tevoren blijkt de nauwkeurigheid in het werpen dankzij de verfijnde techniek en vormgeving van deze ACE Velocity TS eveneens te zijn toegenomen. Hiermee verbeter je dus per direct de effectiviteit van je visserij.


Een versterkte punt

De punt van de ACE Velocity TS is speciaal versterkt om de kracht te optimaliseren. Dit versterkte gedeelte is duidelijk herkenbaar aan de bewerking op de punt. De combinatie van het lichte gewicht van de TS en het ultra stevige carbon zorgt ervoor dat je precies de benodigde druk kunt zetten om de boilies zowel ver als nauwkeurig weg te kunnen werpen. Opvallend is dat in de praktijk niet veel druk nodig is om toch ver te kunnen werpen.

Maar alle begin kan moeilijk zijn. Als je niet eerder een ACE Velocity TS gebruikt hebt, zal je zien dat de boilies waarschijnlijk slechts enkele meters voor je keihard in het water belanden. Oefening baart echter kunst en onderaan dit artikel staat een link naar een filmpje waarin het gebruik van de ACE Velocity TS rustig uitgelegd wordt. Neem de tijd; iedereen kan het leren.


Een mooie carbon look

Bij het werpen verlaat de boilie hoorbaar met hoge snelheid de ACE Velocity TS. Hieraan kon de TS haar naam misschien wel eens te danken hebben. Het voeren van meerdere boilies tegelijk is goed mogelijk met de ACE Velocity TS en de nauwkeurigheid van werpen leidt hier niet veel onder. Opvallend is dat zachte boilies niet meer zomaar in de lucht uit elkaar knappen, zoals dit bij de werppijpen van plastic en metaal wel het geval is.


Wordt geleverd met een mooie, stevige tas

De ACE Velocity TS wordt geleverd in een groene stoere robuuste speciaal daarvoor gemaakte tas met handvat. De tas biedt de TS voldoende bescherming tijdens transport aangezien het een hard case betreft. In het handvat van de ACE Velocity TS zelf is verder een gat gemaakt, zodat het eventuele regenwater eruit kan lopen. Het handvat is gemaakt van Duplon voor extra grip. Aan alles is gedacht! Kortom wij zijn erg enthousiast over de ACE Velocity TS en raden deze zeker aan.

Voor meer informatie over het gebruik en de mogelijkheden van de ACE Velocity TS, bekijk het onderstaande filmpje.


De ACE Velocity TS is verkrijgbaar bij uw Shimano dealer.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.