App in beeld: WeatherPro

In deze nieuwe rubriek zullen we ons richten op applicaties voor je telefoon of tablet. Hierbij kijken we uiteraard naar apps die een meerwaarde kunnen zijn voor je visserij en daarbij bespreken we de voor- en nadelen van de apps. In deze eerste editie kijken we naar één van de populairste weerapplicaties op de markt. We hebben het in dit geval over WeatherPro dat ontwikkeld is door MeteoGroup, Europa’s grootste private weerbedrijf.

WeatherPro Free

Inmiddels maak ik zelf ruim een half jaar gebruik van WeatherPro na een tip van een medevisser. Ik zag afbeeldingen van uitgebreide weergegevens en voorspellingen voorbij komen en dat zag er zeer goed uit. Na het downloaden van de gratis versie (WeatherPro Free) had ik echter al snel door dat de gratis versie voor mij veel te karig was. Deze gratis app biedt natuurlijk wel een overzicht van de weersvoorspellingen, waarbij je tot 4 dagen in de toekomst kunt kijken en de verwachtingen in blokken van 3 uur zijn ingedeeld. Hierbij wordt o.a. de temperatuur, de verwachtte neerslag, het aantal verwachtte minuten aan zon en de windrichting en kracht weergegeven. Daarbij worden ook de tijdstippen van de zonsopkomst en zonsondergang in beeld gebracht. In de gratis app worden ook alerts aangeboden voor extreme weersomstandigheden, maar daarmee onderscheidt de app zich niet van de overige (gratis) apps op de markt.

De gratis WeatherPro Free versie is beknoptDe gratis versie is vrij karig

Betaalde versie

Soms moet je een kleine investering doen om iets goeds in handen te hebben en in dit geval was dat een bedrag van 2,99 waarmee ik de app kocht in de Play Store (niet schrikken, hij is natuurlijk ook  gewoon beschikbaar voor de Apple liefhebbers). Hiermee worden enkele gesloten deuren in de app geopend, waardoor je toegang krijgt tot een uitstekend overzicht van informatie. In een nieuw en overzichtelijk scherm krijg je een handig overzicht van 7 dagen te zien met de volgende informatie:

  • Temperatuur
  • Luchtdruk
  • Wind
  • Zonneschijnduur
  • Neerslaghoeveelheid & Neerslagkans
  • Vochtigheid

Een handig detail is dat je zelf de volgorde van bovenstaande informatie kunt aanpassen naar jouw favoriete informatie. Mijn voorkeur zie je dan ook hierboven. Door naar links of rechts te swipen scroll je door de beschikbare dagen heen en zo kan je de momenten waar op je wilt gaan vissen perfect uitkiezen! Mijn ervaring is dat de app goed overeenkomt met de daadwerkelijke weersomstandigheden en ook uit testen blijkt dat WeatherPro het meest accuraat is ten opzichte van andere apps.

Het extra scherm van de betaalde app geeft je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste aspecten
Het extra scherm van de betaalde app geeft je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste aspecten

Nog uitgebreider?

Ben je op zoek naar nog meer specifieke informatie? Dan zou de WeatherPro Premium app voor jou nog interessant kunnen zijn. Hiermee bekijk je de weersverwachtingen van 14 dagen vooruit en kan je de verwachtingen per uur bekijken in plaats van per 3 uur. Ook wordt de feature ‘Windtheme’ toegevoegd, waarmee je de perfecte weersomstandigheden kunt opzoeken voor bijvoorbeeld het windsurfen of varen. Deze premium app kost je 2,99 voor 3 maanden en 9,99 voor een periode van een jaar. In mijn ogen is dit echter niet noodzakelijk voor gebruik bij het karpervissen.

Conclusie

WeatherPro is een uitstekende applicatie waar je actuele weersinformatie vindt die je kan helpen bij het vissen. Ik adviseer je om gebruik te maken van de betaalde app (eenmalige aankoop van 2,99), omdat deze betaalde versie veel meer opties biedt dan de gratis app en je daarmee ook informatie krijgt over de luchtdruk etc. WeatherPro is voor mij dé keuze om goed voorbereid op pad te gaan.

WeatherPro: Een uitstekende app voor de karpervisserWeatherPro: Een uitstekende app voor de karpervisser

Download WeatherPro

WeatherPro Free: AndroidiPhone
WeatherPro: Android - iPhone

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.