Avid Screen House aan de waterkant

Zoals jullie kunnen hebben lezen ben ik dit jaar met z'n drieën een weekje naar Frankrijk geweest. Nu vissen we wel vaker met z'n drietjes en voor zulke wat kortere sessies gebruik ik dan een shelter als extra tent waar we eventueel kunnen schuilen tijdens een buitje. Heel veel plek heb je dan niet over en als het echt giet is het soms toch wel erg krapjes. Niet echt ideaal om tijdens een langere sessie onder te moeten schuilen als je toch gezellig wat wilt keutelen en eten maken. Dus viel mijn oog op de Avid Screen House en besloot ik deze dus toe tevoegen aan mijn visarsenaal.

4

De Avid Screen House

De screen heeft ruime afmetingen en een vloer oppervlakte van bijna 11 m2. Je kan hier dus zeer royaal met drie of vier man in zitten en hou dan nog zeker genoeg plek over voor een tafeltje en allerlei visspullen. Tijdens onze vissessie in Frankrijk stond eigenlijk alles van proviant, aas en visspullen er in naast een tafeltje en drie stoelen en kon je echt riant onderuitgezakt in je stoel zitten. Ik ben zelf wat aan de lange kant en tik net de 2 meter niet aan. Niet echt de kleinste dus maar doordat de screen iets hoger is dan 2 meter kon er dus gewoon rechtop in staan. En door de wat vierkante vorm kan dat dus bijna op het gehele vloer oppervlakte. Wat ook omkleden en dergelijke toch ook wat makkelijker maakt en je dus ook de beentjes kan strekken tijdens een lange regenbui.

1

Water in de opening of kijken naar een tentdoek?

Met een nylon doek van 210D kan hij ook een behoorlijk buitje aan en hoef je je daar ook geen zorgen om te maken. Persoonlijk kijk ik graag naar het water en mijn hengels ipv een sounderbox en de binnenkant van een tent. En daar zit nu net een minpuntje in bij de screen. In geen enkele opening zit een transparant front of raam. Door de vorm zal je bijna altijd last hebben van water wat dus via de openstaande kant naar binnen druppelt door de afwatering of gewoonweg inregent. Dus je kan kiezen of het regent in of je kijkt tegen een tentdoek aan, aan jou de keus.

Voor een zwoele zomeravond is er in iedere opening wel een muskietengaas wat je los kan dicht ritsen en je dus ongehinderd door de muggen en ander ongedierte tijdens de schemering kan genieten van het uitzicht op je stek. Je kan zowel de dichte deur als het muskietengaas netjes oprollen en vastmaken via clips die voorzien zijn.

Zoals ik al vermelde is hij vrij vierkant en niet echt klein. Het zal je dan ook niet verbazen dat het nog al een windvanger is. Met de scheerlijnen kan je de screen wel iets rechthouden maar als er echt een flinke wind staat helpt dat ook niet echt meer en vouwt hij soms bijna dubbel. Ook hadden er iets meer mogelijkheden mogen zijn om pegs in de deuren te stoppen de wind pakt er snel onder en dan staat het grondzeil nogal te klapperen

2

Meer dan plek genoeg

Op alle vier de kanten is een deur verwerkt met een rits in het midden zodat je er ook eventueel drie tenten tegenaan aan kunt zetten. De ritsen gaan open tot ongeveer 1,7m en de meeste tenten kan je er dus wel op aansluiten behalve als je wat grotere varianten heb. Persoonlijk heb ik dit een keer zo opgezet en je kan via wat scheerlijnen de opening netjes aansluiten. Je tent komt dan wel iets naar binnen waardoor er wat ruimte verloren gaat. Al met al heb je dan wel een behoorlijke oppervlakte nodig om alles neer te zetten natuurlijk. Dus ook in Frankrijk hadden wij hem los neer gezet.

De screen word compleet geleverd met scheerlijnen, grondzeil en pegs in een mooie draagtas. Deze is wel wat krap en je moet hem dus erg strak en precies opvouwen om alles terug in de draagtas te krijgen. Maar na dit een keertje te hebben moeten overdoen heb je het trucje wel door en is het zeker geen gepuzzel en valt het best goed te doen. Net iets meer ruimte had wel lekker geweest.

3

De screen in actie als wedstrijdsecretariaat tijdens een wedstrijd 

Nadelen

• Erg windgevoelig
• Geen transparant scherm of raam aanwezig
• Met 13 kilo toch een flink gesjouw als je een stukje moet lopen
• Draagtas wat aan de krappe kant

Voordelen

• Makkelijk op te bouwen
• Riante ruimte en ook hoogte
• Muskietengaas in alle deuren
• Erg netjes afgewerkt
• Mooie stevige draagtas

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.