Brunton Revolt aan de waterkant

Anno 2016 slepen we steeds meer elektronica mee naar de waterkant. Naast dat onze primaire apparatuur steeds meer bestaat uit accu-houdende producten (denk aan voerboten, tablets ter ondersteuning van fishfinders, receivers en action cams) werken steeds meer bivvy lights op accu’s en vraagt onze telefoon na een dagje vissen ook schreeuwend om wat voeding. In de handel zijn van diverse merken hele aardige powerbanks verkrijgbaar die reuze handig zijn voor het opladen van de kleinere accu’s. Denk aan fantastische producten als de Outdoor Tech Kodiak powerbanks of de in camouflage gestoken Power Solve of PNY powerbanks. Ikzelf was ook opzoek naar een powerbank voor het opladen van mijn GoPro en toebehoren en kwam uit bij de Revolt 4000 powerbank van Brunton. De afgelopen tijd heb ik hem gebruikt en dit zijn mijn bevindingen:

De afgelopen jaren nam ik op mijn visvakanties steevast een powerbank mee om de accu van mijn telefoon op peil te houden. Deze powerbank, een A-Solar Pro mAh 5000, was qua power echt super maar de behuizing was niet toereikend voor het echte outdoor gebeuren. Toen ik een tijd geleden opzoek was naar een nieuwe powerbank, was mijn keuze voor een echte outdoor versie dan ook snel gemaakt. De Brunton Revolt is zo’n powerbank. Hij is verkrijgbaar in zowel 4000mAh als 9000mAh en is weer- en schokbestendig naar IPX-5 norm. De Revolt wordt verkocht in 5 kleuren waaronder twee tinten groen en een zwart exemplaar.


De Revolt is net zo lang als je aansteker

Het formaat

Anders dan andere powerbanks is de Revolt niet plat en langwerpig, maar vierkant gevormd. Hij is 7,6 cm bij 7,6 cm groot en slechts 3,5 cm hoog. De gehele powerbank zit gehuld in een zogenaamde silicone Exo-Shell waardoor hij tegen een stootje kan. Vooral in de hoeken is het rubber extra dik en dat is wel zo handig aangezien zo’n apparaat vaak als eerste op een hoek valt. Het gewicht van deze powerbank bedraagt slechts 168 gram, wat ligt te noemen is. De stroom in- en output is te vinden achter een klepje aan de voorzijde. Achter het klepje zit een usb-poort voor afgifte van stroom en een mini-usb om de powerbank op te laden. De binnenkant van het klepje is felgeel gekleurd waardoor hij goed opvalt. Aan de bovenkant zit de aan/uit knop welke voorzien is van een 5-tal leds. Deze leds geven als vanzelfsprekend aan hoe vol de powerbank nog zit.


De in- en output

De onderkant van deze powerbank is voorzien van Vibram zodat hij grip houdt op de ondergrond. Schuivende powerbanks op je bivvytafel zijn hiermee verleden tijd. Bijgeleverd bij de powerbank is een speciale gele 3-in-1 adapter met aansluitmogelijkheden voor mini usb, Apple Lightning en 30pin apparatuur. Handig, want je hoeft niet meer je originele adapterkabels mee te nemen. Bovendien ziet die gele kabel er natuurlijk kek uit! Als laatste wil ik nog even de accu behandelen voor de tech liefhebbers onder ons. Het betreft hier een lithium polymer 4000mAh accu welke een output geeft van 5v/2.1amp via standaard usb. Deze capaciteit is goed om 2,5 keer je smartphone op te laden, 4x je hoofdlamp of digitale camera en 1x je E-reader.


De onderkant is voorzien van Vibram

In de praktijk

Het van oorsprong Amerikaanse Brunton is een meester op het gebied van outdoor accesoires en ze maakten ooit furore met de vervaardiging van kompassen. Tegenwoordig is hun productrange uitgebreid met voornamelijk innovatieve producten voor de outdoor, waaronder deze Revolt 4000. Toen ik de Revolt binnenkreeg viel mij gelijk op dat deze in een zeer nette verpakking zit. Deze verpakking is voorzien van een openklapbare voorkant met kijkvenster, waarin je tevens de specs van dit apparaat kan vinden. Toen ik de Revolt uit de verpakking haalde werd het direct duidelijk dat dit een powerbank is welke je rustig kan laten vallen. Hij is voorzien van een dikke rand rubber en ook de aan/uit knop op de bovenkant voelt robuust en degelijk aan. De onderkant is voorzien van Vibram en dat is voelbaar. Die gaat op een vlakke ondergrond nergens meer heen!


De verpakking oogt al netjes

Het klepje aan de voorkant verstopt de in- en output. Dit klepje klemt goed af en voelt redelijk vast. Waarom ze de binnenkant van het klepje geel hebben gemaakt is mij nog een raadsel. In eerste instantie dacht ik dat hij een glow-in-the-dark functie had, maar dit is niet zo. Wel valt je powerbank zo goed op en dat is soms wel zo handig in het hoge gras of bij schemer. De aan/uit knop zit bovenop en voelt robuust aan. Dat deze knop bovenop zit kan lastig zijn. Je zal er met het laden van je spullen geen zware spullen op moeten zetten, anders zet je hem per ongeluk aan. Brunton heeft dit in zekere zin opgevangen door een klein programma. 1x drukken is aan, 2x drukken is activeren van stroomoutput en lang ingedrukt houden is uit. Het moet gezegd worden dat deze aan/uit knop niet altijd heel soepeltjes werkt. Soms moet je de knop wat langer ingedrukt houden.


De powerbank wordt geleverd met 3-in-1 adapter

Het formaat van deze powerbank is wat anders dan andere concurrenten. Het is persoonlijk of je dit wat vindt of niet. Ik zelf heb de ruimte voor een vierkant exemplaar maar ik kan mij voorstellen dat een dunne, platte variant beter opbergbaar is in je vistas. We zetten de pro’s en con’s voor je op een rijtje:

Voordelen:

 • 4000mAh output
 • slechts 168 gram
 • Geheel gestoken in Exo-Shell siliconen (schokbestendig)
 • Weersbestendig (IPX5)
 • Vibram onderkant voor extra grip
 • Voorzien van gele 3-in-1 adapter (mini-usb, Lightning en 30pin)
 • Verkrijgbaar in onder andere olijfgroen en zwart
 • Ook verkrijgbaar in 9000mAh

Nadelen:

 • Advies prijs van 50,00 euro aan hoge kant
 • Aan/uit knop zit aan bovenkant
 • Slechts 1 usb-output
 • Aan/uit knop dient soms langer ingedrukt te worden
 • Formaat stop je iets minder makkelijk weg in je vistas


Helaas maar 1 usb poort

Kortom

De Revolt van Brunton voldoet aan alle eisen van een karpervisser. Hij is lichtgewicht, heeft veel power en kan tegen een druppel en een stootje. In het olijfgroen of zwart is het een gave vertoning die matched met je verdere tackle. De bijgeleverde oplaadkabel zorgt ervoor dat je nooit meer je originele opladers hoeft mee te nemen. Mocht je nog opzoek zijn naar wat power aan de waterkant dan is deze Revolt het overwegen waard! Zoals net geschreven is de adviesprijs een kleine 50,00 euro. Via goed zoeken zijn ze een stuk goedkoper te vinden. Doe er je voordeel mee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.