De Cotsworld bait pop-ups aan de waterkant

Vorige week was ik bij een sportviszaak en viel mijn oog op een groot ronddraaiend rek, die glorieus een groot gedeelte van de toonbank in beslag nam.

Dit rek was gevuld met allerlei kleine verpakkingen met de meest denkbare kleuren pop-ups. Van Roze, geel, oranje tot en met gecamoufleerde 15 mm knikkertjes. Deze pop-ups boilies zijn van het merk Cotsworld bait creations.Ik kreeg er van de winkelier een aantal pakjes mee om deze eens aan een aantal testen te onderwerpen. Wat me meteen opviel, was dat er op de verpakking van een aantal van de fel gekleurde boilies stond dat ze licht geven in het donker (glow in the dark). Dit zijn de zogenaamde Fireflys. Glow in the dark kennen we eigenlijk tot nu toe alleen maak van rubberen boilies die je met je  hoofdlamp kunt op laden.

Ook een leuke gimmick is dat ze bepaalde smaken in meerdere kleuren hebben. Zo kun je jouw favoriete smaak in meerdere kleuren inzetten! Het ziet er leuk uit, maar toch maar even kijken of het klopt wat ze allemaal beloven op de verpakking!
Ze vallen goed op in het water en zelfs met het aquarium licht uit zijn ze nog zichtbaarThuis aan gekomen heb ik twee boilies meteen aan een pop-up rig geknoopt en ik mijn aquarium laten zakken. Ze vallen goed op in het water en zelfs met het aquarium licht uit zijn ze nog zichtbaar. Om er voor te zorgen dat ze licht geven moet je ze een aantal minuten onder je koplamp houden. Wanneer je dit goed doet geven ze ongeveer 7 uur licht!

Na meer dan 24 uur in het water te hebben gelegen, dreven ze nog steeds heel erg goed. Mooi, omdat veel pop-ups niet zo goed drijven als dat je eigenlijk zou willen. Wat je ook vaak ziet, is dat wanneer pop-ups na een aantal uur in het water hebben gelegen, ze zo veel water hebben opgenomen dat ze zinken. Deze dus niet!

Zoals ik als aangaf, hebben ze ook "gecamoufleerde" boilies. Deze bestaan uit meerdere kleuren en zullen volgens mij heel goed kunnen werken wanneer je dit boven een voerbed van meerdere soorten aas vist. Het kan dressuur doorbrekend zijn! De karpers zullen het vast niet veel vaker hebben gezien en wanneer je niet wilt dat je boilies er erg uitspringt is dit een goeie pop-up!!


Ze zijn in vrijwel elke denkbare kleur te verkrijgen


Wat me wel tegenviel aan deze pop-up boilies, is de geur. Wanneer je met een attractieve boilie wilt vissen en veel waarde hecht aan een goeie geur, zal je deze boilie absoluut moeten flavouren.

Kortom, een goeie pop-up, met een extreem goed drijf vermogen. Ze zijn in vrijwel elke denkbare kleur te verkrijgen en vallen ook in het donker goed op(glow in the dark)!  Een goeie boilie, vooral voor het vissen met een snowman rig, of single hook.

Producten zijn beschikbaar gesteld door:
Zunnebeld Zwolle

CarpFeeling Team

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.