De Fox Trackta Barrow

Karpervissers staan er om bekend dat ze vaak veel spullen meeslepen naar de waterkant. Vaak is dit ook wel nodig bij het vissen van een nacht of zelfs meerdere dagen achter elkaar. Hiervoor zijn namelijk al snel een hoop spullen benodigd zoals een stretcher, voedsel, kookspullen, aas en noem het maar op. Als je in de directe omgeving van je auto vist is dat natuurlijk makkelijk te doen. Maar als het water of de gewenste stek op een grotere afstand ligt dan is het regelmatig afzien om je spullen op de stek te krijgen.


Je sleept al snel veel mee


Zelf ben ik een visser die vaak teveel materiaal meeneemt uit angst om bepaalde dingen te missen als ik ze plotseling nodig heb. Ook beschik ik over een niet al te sterk ruggengraat en levert het sjouwen nog wel eens klachten op. Mede hierdoor heb ik twee jaar geleden besloten een transportkar aan te schaffen voor het vervoeren van mijn materiaal. Ik heb destijds enkele transportkarren bekeken en heb uiteindelijk de Trackta Barrow van Fox aangeschaft. Na ruim twee jaar met deze kar gewerkt te hebben wil ik mijn bevindingen met jullie delen.


Een degelijk ontwerp

Het eerste dat mij opviel bij het bekijken van deze transportkar is de degelijkheid van het frame. Er is gekozen voor vierkante buizen van een prima kwaliteit. Door het stevige frame zal de kar niet verbuigen onder zware druk van je materiaal, dit is uiteraard een van de belangrijkste punten van een dergelijke kar. Door de inklapbare poten en het voor- en achterrek is het frame zeer plat te vervoeren op de achterbank of in de laadruimte van je auto.


De losse onderdelen


De Trackta Barrow is voorzien van een groot en sterk wiel welke onder de kar geplaatst is. Dit wiel is simpel te bevestigen aan de kar door een handgreep met twee pennen. Door de plaatsing van het wiel blijft de kar zijn goede rijeigenschappen behouden als deze erg zwaar beladen is. Het opblazen van het wiel is echter wat lastiger. Hiervoor ben ik naar een autogarage gereden waar ze hem hebben opgeblazen.

De armen van de Trackta Barrow zijn los te schroeven en van de kar af te halen. Hierdoor is de kar naar drie afzonderlijke delen te demonteren. Je kunt hierdoor veel ruimte besparen in de auto. Op de gehele kar zijn slechts een vijftal pennen en schroeven te vinden waarmee alles wordt vastgezet. Deze pennen zullen wel gaan roesten maar blijven naar behoren werken.


Mijn algemene indruk van de kar is erg goed. Als ik zelf een aanpassing in het ontwerp mocht doen dat had ik echter het rek aan de voorkant uitschuifbaar gemaakt waardoor het mogelijk is je foudraal schuin omhoog te laten steken. Bij een volle kar ligt deze vaak bovenop de spullen waardoor de V-vorm in het rek aan de voorkant niet gebruikt kan worden. Het foudraal zal dan vaak gaan schuiven over de kar. De Trackta Barrow heeft geen rekken aan de zijkant zoals sommige andere transportkarren. Wil je het materiaal echter opsluiten binnen de kar dan zou je eventueel de poten van je stretcher kunnen gebruiken als zijrekken. Zelf maak ik hier echter geen gebruik van.

Het onderstaande filmpje toont het gemak waarmee de Trackta Barrow wordt opgezet en de minimale tijd die het je kost.De Trackta Barrow is niet de goedkoopste transportkar op de markt. Je vind hem voor ongeveer 120 euro in de hengelsportzaak. Toch haal je met deze transportkar een stukje kwaliteit in huis waarmee je jaren vooruit kunt zonder zorgen!

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.