De Mellert SLT aan de waterkant

Goede verlichting is een pre aan de waterkant. Vooral in de donkere uurtjes zijn we eigenlijk allemaal blind. Goede verlichting kan ons in die situaties helpen om toch de dingen te kunnen doen die we moeten doen. In dit artikel bespreek ik de Mellert SLT  TL411 dynamolamp. Een soort oude knijpkat in een modern jasje met de laatste technieken. Een lamp die je dus kan opwinden en waarbij je geen batterijen of acculaders meer hoeft mee te slepen om je lamp te voorzien van stroom. Ik heb de Mellert SLT een jaartje mee gehad in mn vistas en hem veel gebruikt. Dit waren mijn bevindingen.


Zoals we net al zeiden is dit een opwindlamp. Door een inklapbare hendel kun je de Lithium batterij die in de lamp zit, opladen. Dit gaat heel simpel door de hendel met de klok mee een minuut rond te draaien. De hendel is lang genoeg en het handvat ligt zo in de hand dat je dit ook wel even volhoudt. Na een minuut kun je tot maximaal 30 minuten gebruik maken van de lichtbron afhankelijk hoeveel leds je wilt inschakelen.


De goed in de hand liggende hendel van de SLT

Je kan dus zelf bepalen hoeveel leds je wilt inschakelen. Dit komt doordat er drie standen zijn die te bedienen zijn met 1 knop. De eerst is aan waarbij de lamp 1 led gebruikt die goed is voor een lichtbereik van 10 meter en een tijdsduur heeft van 30 minuten. de tweede stand is 3 leds waarbij het lichtbereik op 15 meter ligt en je er 25 minuten plezier van kan hebben voordat je hem weer hoeft op te winden. De laatste stand is uit.


Shine on me

Het lampje ligt lekker in de hand en is 13.5 centimeter lang. De breedte bedraagt 5.4 centimeter. De behuizing is van ABS en deze is verkrijgbaar in drie kleurensamenstellingen te weten, grijs/zwart, rood/zwart en blauw/zwart. Bij de lamp wordt een polsbandje geleverd zodat je hem niet uit je handen kan laten vallen.


De conclusie

Ik gebruik deze lamp nu een dik jaar en ben er erg positief over. Buiten dat hij robuust is, hoef ik me nooit meer zorgen te maken om accu’s of batterijen. Even opwinden is genoeg voor maximaal 30 minuten licht. De hendel voelt robuust aan en bij juist gebruik zal je hem niet snel kapot draaien. De leds zijn mijn inziens fel genoeg maar ik gebruik deze lamp dan ook alleen voor in de bivvy. Wil je een lamp met een groot lichtbereik, dan zou ik als ik jouw was even verder zoeken. Zoek je een compact lampje voor in de bivvy, dan zou ik als ik jouw was eens kijken naar deze interessant gadgets!


Voor meer informatie: www.mellert-slt.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.