De Pressa aan de waterkant

In mijn visserij maak ik heel veel gebruik van PVA. Toch is dit goedje op den duur vrij prijzig en om deze reden was mijn interesse in de zogenaamde Pressa gewekt. Met dit apparaat kun je namelijk sticky's maken zonder daarbij gebruik te hoeven maken van PVA. Hou jij het toch liever bij PVA, dan is de Pressa ook goed bruikbaar.

Dit apparaatje hebben jullie zo'n twee maanden geleden al voorbij kunnen zien komen in ons wekelijks item Random nieuws. Een leuk innovatief product van Element tackle dat het zeker verdient om even onder de loep te houden. 

De Pressa bestaat uit drie delen, namelijk een RVS pin met een houten handvat, een houten staaf en een polycarbonaat koker. Dit alles wordt geleverd in een net tasje. Hierdoor blijft het geheel lekker compact en heb je geen losse onderdelen. Alles is handgemaakt en helaas voor ons zijn er 'slechts' 235 exemplaren beschikbaar. Mocht je dus na het lezen van deze review interesse hebben in dit handige hulpje dan zou ik zeker niet te lang wachten met bestellen.

Bij het uitpakken van het product voel je al meteen dat het een solide geheel is. Alles is netjes afgewerkt en ziet er heel degelijk uit. Zoals aangegeven is de koker gemaakt van polycarbonaat. Even voor degene die niet weten wat polycarbonaat is. Dit is het materiaal waar ze schilden voor de ME van maken. Het kan dus tegen een stootje.De Pressa bestaat uit drie onderdelen


Na even pielen werd al vrij snel duidelijk hoe de Pressa nu precies werkt. Voor dit voorbeeld heb ik een mix gemaakt van pellets, boiliekruim en flavour. De pellets zuigen razendsnel de flavours op en veranderen in een kleverige substantie. Dit laat zich goed kneden en zorgt dus voor een mooie, compacte stick. 

Na het maken van de mix duw je het houten handvat - met daarin de RVS pin - in de koker. Hierna vul je de koker met de gewenste hoeveelheid voer. Mocht jij een stick willen maken zonder gat in het midden dan draai je het handvat om zodat niet de pin maar de stompe kant in de koker wijst.

Vul de Pressa met de gewenste hoeveelheid voer


Wanneer je de Pressa hebt voorzien van voer, pak je de houden compressor en duw je het geheel heel stevig aan. Draai hem een paar keer en zorg ervoor dat het voer één compact geheel is. Onthoud, dat hoe harder je duwt, hoe harder de stick zal worden. Harde sticks laten zich gemakkelijker ver werpen, maar het duurt ook langer voor ze onderwater uit elkaar vallen. Vooral wanneer het water nog wat kouder is. 


Duw je voer steving aan


Door de compressor aan te duwen en het handvast los te laten kun je de stick uit de koker schuiven. Zoals je kunt zien op de onderstaande foto is je voer nu veranderd in één stevig geheel.


Duw het geheel uit de koker

Wanneer je de compressor weghaalt blijft alleen het handvat met daaromheen de stick over. De RVS pen is op de punt voorzien van een kleine inkeping waaraan je de lus van je rig kunt haken. Op deze manier kun je dus snel en gemakkelijk de rig door de voerstick trekken. Een erg handig detail als je het mij vraagt! 


Via de inkeping in de pen is het mogelijk je rig door de stick te trekken


Als je de onderlijn door de stick hebt getrokken zul je merken dat je haak zich meteen vastgrijpt in je voer. Ik zal je daarom willen aanraden de haakpunt te beschermen met een PVA wokkel. Je loopt namelijk het risico dat je haakpunt prikt in een stukje boilie of een pellet. Dit is natuurlijk niet de meest ideale manier om een karper te haken ...

Nu is het natuurlijk mogelijk dit item ook gewoon te gebruiken voor het vullen en aanstampen van je 'gewone' PVA zakjes of funnerweb. De grootte van de koker is namelijk gelijk aan die van funnerweb.


Het eindresultaat


Al met al kan ik zeggen dat ik blij verrast ben door de Pressa. De kwaliteit liegt er niet om, hij is erg veelzijdig en ook de sticky's die ik er mee heb gemaakt laten zich goed en ver werpen. Let er wel op dat je met koud water de stick niet te stevig aandrukt omdat het anders wel erg lang kan gaan duren voor hij is opgelost.

De Pressa is voor €15,95 te bestellen bij www.elementtackle.com. Vis jij vaak met sticks, dan is dit product zeker het overwegen waard!

Link: www.elementtackle.com/a-36480766/hardware/pressa

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.