De Proline Rod Holder aan de waterkant

Je hebt tegenwoordig een enorm aanbod van verschillende beetmelders. De één is nog mooier dan de ander. Een nadeel van de nieuwe designs is dat veel van deze piepers een vrij lage hengelhouder hebben. Wanneer je met je hengel recht naar je stek vist is er niets aan de hand. Maar wanneer je onder een hoek vist, is er een kans aanwezig, dat zodra je een volle fluiter krijgt en je de beetrunner of slip vrij strak hebt staan de hengel uit de pieper wordt getrokken. Dat wordt zwemmen.....Pro Line heeft een nieuw product op de markt gebracht, genaamd de Proline Rod holder.  Dit is niets meer dan een RVS verlengstuk van de "oortje" aan je pieper. Je haalt je pieper van je buzzerbar, houd de rodholder tussen je pieper en rod holder en schroeft je beetmelder weer op je buzzerbar en klaar is Kees.

We hebben dit product getest om te kijken of het echt zo goed werkt en praktisch is als dat wij denken.

Ik ben zelf een trouwe delkim gebruiker en zoals de meeste van jullie niet ontgaan is, beschikken deze in tegenstelling tot bijvoorbeeld fox piepers niet over een hoge steun. Aangezien ik nog nooit last heb gehad van "een hengel die uit de steunen vliegt" kan ik me voorstellen dat het kan gebeuren. Helemaal als je hengel haaks staat t.a.v. je stek.


De Rodholders steken ongeveer 10 boven je piepers uit


De rodholders zijn gemaakt van robuust RVS en zijn niet kapot te krijgen. Ook zien ze er wel stijlvol uit. Alles is ook mooi rond afgewerkt zodat je lijn nergens aan kan blijven hangen. De prijs van deze gadget is ongeveer €10,- per stuk.

De rod holders zijn vrij hoog (ze steken bijna 10 cm boven mijn pieper uit) waardoor je wel zeker weet dat je hengel onmogelijk uit de steunen getrokken kan worden.
Het is toch een extra stukje extra zekerheid. Wanneer je bijvoorbeeld met een hengel onder je eigen kant vist heb je je hengel vaak onder een hoek van bijna 90 graden. De kans is dus aanwezig dat de hengel uit de pieper getrokken wordt en de karper er met je hengel vandoor gaat.Je hengels onder een hoek was voorheen gevaarlijk


Ook wanneer je met je hengels recht omhoog, of in de stroming vist is dit een handige aanvulling. Ik zal ze voor dit soort situaties wel inzetten. Ik zal in elk geval een stuk lekkerder slapen. Ik kan dus wel stellen dat ik tevreden ben met de RodHolders, al zal ik ze alleen gebruiken wanneer dit echt nodig is. Het zijn toch weer extra toeters en bellen aan je rodpod.

Producten zijn beschikbaar gesteld door:
Zunnebeld Zwolle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.