De Vortex 240 Roll Up aan de waterkant

Op veel wateren in binnen- en buitenland is het gebruik van een rubberboot een zeer waardevolle toevoeging voor je visserij. Hiermee is het een stuk gemakkelijker om wateren in kaart te brengen en stekken aan te voeren en te bereiken. In sommige gevallen zal het drillen vanuit een rubberboot een noodzaak zijn en levert dit je onmiddellijk extra vissen op.Nadat ik in 2004 mijn rijbewijs behaalde en de ruimte kreeg om een boot te vervoeren besloot ik dan ook op zoek te gaan naar een goede rubberboot. Deze moest van goede kwaliteit zijn, want mijn spullen hebben het soms zwaar te verduren. De boot zou voornamelijk worden gebruikt op kleinere wateren en gezien de mobiele visserij zocht ik naar een kleine type boot.

Wat zoekwerk bracht me bij de Vortex 240 Roll Up. Deze kleine rubberboot is uitermate geschikt voor visserij op kleinere wateren en bijzonder snel gebruiksklaar. Zoals de titel al zegt is de bodem van de boot oprolbaar. Het geringe gewicht van de boot maakt hem zowel geschikt voor roeien als voor een elektromotor. Mocht je toch gebruik willen maken van een buitenboordmotor dan is hij geschikt voor motoren tot 5 pk.


Ligt erg stabiel in het water


Specificaties

• Vloertype kunststof latten
• 240 cm buiten lengte
• 138 cm buiten breedte
• 155 cm binnen lengte
• 60 cm binnen breedte
• Tube dikte: 36 cm
• Aantal personen: 3
• 3 Luchtkamers
• Gewicht: 26 kg
• Laadvermogen: 390 kg
• Motorvermogen: 3,7 KW (5pk)
• Opgevouwen afmetingen (cm): 110×43x34
• Garantie: 5 jaar fabrieksgarantie op het gebruikte doek en de lijmnaden.
• Geleverd inclusief: Draagtas, voetpomp, deelbare peddels, zitbankje, tas, plakset


De boten van Vortex worden verkocht door Arjan Verkoelen. Deze karpervisser weet als geen ander wat de boten tijdens het vissen te verduren krijgen. Hierdoor zijn de boten voorzien van extra beschermingsstrips op die plaatsen waar de boot kans maakt op beschadigingen. Voor de productie van de boten is enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor kan een garantie van vijf jaar op doek en lijmnaden worden gegeven.


Drillen uit de boot


Na zes jaar visserij met deze boot kan ik niet anders zeggen dan dat ik er uitermate tevreden mee ben. De boot is oerdegelijk en heeft nog geen gebreken vertoont. De donkergroene tube zorgt ervoor dat de boot minder zichtbaar is in de oeverzone en je minder opvalt bij andere watersporters/vissers. Dezelfde groene tube wordt wel wat warmer bij hete weersomstandigheden, maar dit heb ik persoonlijk nooit als een minpunt ervaren.

Het formaat van de boot brengt ook wel weer een nadeel met zich mee. Zelf ben ik vrij lang en het kost me daardoor wat meer moeite om vanaf het meegeleverde bankje te roeien. Mijn knieën zitten dan al snel in de weg. Meestal maak ik echter gebruik van een elektromotor waardoor ik het bankje in zijn geheel in de tas laat. De tube biedt voldoende zitmogelijkheden en daardoor heb je wat meer bewegingsvrijheid in de boot.


Voor de uitgestrekte meren en rivieren raad ik deze boot echter af. Je kunt dan beter kiezen voor versies die langer zijn dan 3 meter en een vaste, harde, bodem hebben. Wil je zelfs gaan vissen vanuit je rubberboot? Kijk dan naar boten vanaf 3.30 meter. Deze boot is verkrijgbaar voor een prijs van € 795 euro.

Kijk voor meer informatie op: www.karperbootshop.nl

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.