Delkim D-Lok Quick Release System

Veel van jullie zullen het waarschijnlijk herkennen. Op sommige wateren vis je met losse steunen terwijl je op andere wateren gedwongen bent om een rodpod te gebruiken. Dit betekent automatisch dat er nog wel eens tussen rodpod en steunen gewisseld wordt. Het vervelende hiervan kan zijn dat de beetmelders van buzzerbar of bankstick gewisseld moeten worden. Delkim heeft een systeem op de markt gebracht wat dit een stuk eenvoudiger moet maken.Het D-Lok systeem bestaat in feite uit twee delen. Eén voor de buzzerbar (D-Lok foot) en één voor de Delkim (D-Lok shoe). De schroef van de Delkim die je normaal gesproken in de buzzerbar draait, vervang je door de D-Lok shoe. Deze kun je vervolgens in de foot schuiven zodat wisselen een fluitje van een cent wordt. Het past op zowel het oude type Delkim als de nieuwe generatie maar niet in combinatie met Tx2000 of Tx Plus zenders.


Op beetverklikkers van andere merken past het systeem helaas niet en ik kan het je alleen aanraden als je ook in het bezit bent van de Nitelite hangers in combinatie met Duocarb armpjes. Er zit voorop de 'shoe' namelijk een stalen bevestigingspunt voor het Duocarb armpje. Mocht je andere swingers of hangers gebruiken dan moet je deze tussen je bankstick/buzzerbar en de 'foot' plaatsen. Een andere keus heb je niet met als gevolg dat je de boel toch weer los moet draaien als je de hangers/swingers wilt meeverhuizen waardoor het hele idee van snel wisselen weg is.


Het D-Lok systeem van Delkim zal daarom in combinatie met de Nitelite swingers ongetwijfeld een handig en snelwerkend systeem zijn. Vis je daarentegen met hangers of swingers van een andere fabrikant dan gaat bovenstaande helaas niet op en kost het je alleen onnodig geld.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.