Dewdrop Pro-Weighsling aan de waterkant

Sommige spullen zijn naar veelvoudig gebruik vaak snel aan vervanging toe. Mijn weightsling bijvoorbeeld. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik niet altijd even zuinig met mijn materiaal omspring. Ik berg hem nat op, sjor vaak flink aan de ritsen en van schoonmaken heb ik nog nooit gehoord. Niet verwonderlijk dat mijn Venture sling na twee jaar van ellende uit elkaar viel. Tijd voor een nieuwe.

Aangezien bijna elke fabrikant één of meerdere modellen aanbiedt was het even zoeken. Mijn oog viel op de Dewdrop Pro-Weighsling van Strategy. Een heel gunstig geprijsde sling die er ook nog eens erg goed uitziet.


Op het eerste gezicht is er weinig verschil te zien tussen deze en de overige slings op de markt. Een ruime PVC sling, voorzien van aluminium armen (voor het gewicht), drijflichamen en meerdere hengsels voor het optillen van de vis.

De drijflichamen maken het mogelijk de vis tijdelijk in het water te hangen wanneer jij je fototoestel klaarmaakt. Niets nieuws, maar wel erg handig.


Voorzien van drijflichamen voor het weghangen van de vis

Ik gebruik de weightsling nu iets meer dan een half jaar en ben er erg over te spreken. Met name het formaat en het gemak waarmee de ritsen opengaan is een verademing. Dit omdat ik bij vorige slings de ritsen vervloekte omdat in ze zo af en toe niet open of dicht kreeg. Gelukkig heb ik dit met de Dewdrop Pro-Weighsling nog niet meegemaakt.


Goede ritsen en een klemmetje voor het zekeren van de rits

Ook de PVC coating zit nog steeds goed op de stof. Niet geheel onbelangrijk want dit is hetgeen de slijmlaag van de vis beschermt. Bij voorgangers wou deze zoals eerder gezegd nog wel eens loslaten.

De onderkant is voorzien van een fijnmazig gaas. Vergelijk het een beetje met dat van een schepnet. Hierdoor zal het water vrijwel meteen weglopen. Een bijkomend voordeel is dat hij sneller afzakt in het water. Bij het vrijlaten van een vis is dit erg prettig.


Genoeg ruimte voor zelfs de grootste vis

De Dewdrop sling is voorzien van zes handvaten. Aan elke aluminium buis zitten er drie die rechtstreeks op het frame zijn bevestigd. De twee grote kun je gebruiken voor het wegen en de vier kleine voor het transporteren van de vis. De twee grote hengsels zijn van een wat dikker materiaal omdat zij het meeste gewicht voor hun kiezen krijgen. De vier kleine zijn wat minder dik maar stevig genoeg om de zwaarste vis mee op te tillen. Aangezien deze kleine hengsels plat zijn kan ik me voorstellen dat ze bij de wat zwaardere vissen een beetje in je handen kunnen 'snijden'. Gevoerde handvaten waren dus geen overbodige luxe geweest.


Voorzien van meerdere handvaten voor het dragen van de vis

Om het gewicht van de vis te kunnen dragen lopen er twee dikke banden onder de vis door. Een extra stevigheid zeg maar. Ik kan me voorstellen dat dit bij het versjouwen van de 'echte biggen' een goede bijkomstigheid is. Je moet er namelijk niet aan denken dat de onderkant scheurt ...

Wanneer je de vis in het water besluit te hangen is de weighsling aan de bovenkant op drie punten met klittenband dicht te maken. Ook de ritsen kunt je met een klemmetje vastzetten zodat je er zeker van kunt zijn dat de vers gevangen karper niet de benen neemt. De sling aan een kant voorzien van een grote ring waaraan je een koord kunt bevestigen. Ook kun je langs de zijkant een stormpaal door de sling steken om hem in het water op zijn plek te houden. Een handig extraatje!


Door het gaas aan de onderkant zakt de weightsling gemakkelijk af

Op de handvaten na heb ik nog weinig negatieve eigenschappen kunnen ontdekken aan de Dewdrop Pro-Weighsling. Hij is gemaakt van stevig materiaal, is lekker groot en er is goed over nagedacht. Echt onderscheidend is hij niet maar ik denk ook niet dat dit echt hoeft. Je gebruikt hem hoofdzakelijk om de vis te wegen en eventueel even 'weg te hangen'.

Wanneer je je bedenkt dat je er 'slechts' 30 euro voor moet neerleggen heb je hier een goede koop aan.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.