Dinsmores Critical Balance Shots aan de waterkant

Dinsmores, wie kent het niet? Het merk wat vooral bij ons bekend staat om hun knijploodjes, althans de meeste zijn al niet meer van lood gemaakt en noemen we ze dus maar shots. Begin 2014 kwamen ze met diverse nieuwe producten op de markt, waaronder ook de “Critical Balance Shot”. Een mooie naam, maar wat zijn het dan? Het zijn shots zoals je ze wel kent, maar dan wel loodvrij en gekleurd. Ideaal dus om je pop-up mee uit te balanceren en zo alles nog beter te camoufleren. Tijd om deze dus eens goed uit te testen.

Niet giftig!

Zoals ik al vermeldde in de inleiding zijn ze dus niet van lood gemaakt maar van een vervanger. In dezelfde range hebben ze ook “Egg Shots” gemaakt. Tim heeft deze een tijdje terug al gereviewd. Het verschil met de Egg Shots is natuurlijk de vorm zoals de naam al suggereert, maar misschien nog belangrijker de kleuren van de shots.

Ook deze fraaie spiegel kon het subtiele KD-rigje niet weerstaan.

Verpakking

De shots zijn verpakt in een handige dispenser waar je de meest gangbare loodgewichten in vindt die je zal gebruiken om je pop-up uit te loden. De loodgewichten zijn:

AAA – 0.8 gram
AB – 0.6 gram
BB – 0.4 gram
No. 1 – 0.3 gram

Van alle gewichten zitten er shots in met de kleuren: wit, rood, roze, geel en oranje. Eigenlijk wel een beetje standaard pop-up kleuren dus. Voor alle kleuren en gewichten zijn ook losse verpakkingen beschikbaar. Je kan deze natuurlijk als navulling gebruiken of direct alleen jouw favoriete kleur en gewicht aanschaffen.

De praktijk test

Nu ben ik geen rigspecialist, maar er zullen vast diverse rigs zijn waar je de pop-up shots in kunt gebruiken. Zelf heb ik ze, althans eigenlijk mijn vriendin, gebruikt bij een KD-rig. Mijn vriendin vist altijd één hengel met dit systeem en doet deze dan in een PVA zakje met pellets. We gebruikten de shot dus om de pop-up uit te balanceren. Ondanks dat de kleur van je pop-up altijd wel iets afwijkt van de shot is dit verschil erg snel weg onder water. Om het geheel nog beter te camoufleren boorden we eerst een klein gaatje in de pop-up en plaatsten de shot hier half in.

De KD-rig met Dinsmores shot in een PVA zakje

De shots hebben een matte coating in tegenstelling tot de meeste standaard knijploodjes. Zeker in helder water kan dit behoorlijk gaan glinsteren en zullen de shots van Dinsmores je net dat beetje extra kunnen opleveren. Of het kleur verschil, of eigenlijk het ontbreken hiervan, nog invloed heeft laat ik in het midden. Aangezien je shot toch meestal onderop ligt. Maar misschien is het net de laatste finesse dat je die extra vis oplevert.

De Dinsmores loodjes en dus ook de shots staan bekend om hun zachtere structuur. Voor op je onderlijn is dit natuurlijk een erg mooie en welkome bijkomstigheid, daarentegen is dit voor op je hair van geen belang. Doordat ze wat zachter zijn komen ze toch vrij snel los. En bij diverse drils was de shot dus verdwenen. Aangezien ze niet giftig zijn is dit niet heel erg, behalve voor je portemonnee al vind ik de prijs erg meevallen. We hebben de KD-Rig ook diverse keren ingeworpen zonder PVA zakje en bij diverse voorvallen was de shot verdwenen tijdens het indraaien. Je vraagt je dan natuurlijk af of je niet met een soort oversized chod rig heb zitten vissen. Dit helpt niet echt voor het zelfvertrouwen zoals je zult begrijpen. Ze hadden dus best iets minder zacht mogen zijn van mij.

Conclusie

Ik ben een nuchtere en praktische visser, ik betwijfel dus of de kleurtjes veel extra waarde bieden. De matte coating daarentegen geloof ik wel in! Dus ondanks dat ze af en toe iets te snel los komen, hebben de shots een vaste plek in mijn vistas gevonden. Zeker gezien het feit dat ze ook niet giftig zijn vind ik dat Dinsmores weer een erg mooi product op de markt heeft gezet.

Tijdens een sessie op Het Broek was het de KD-Rig met de Dinsmores shots die wel liep en nog een paar bonus vissen opleverde. 

Voor meer informatie kijk dan eens op de site van Dinsmores of Lion Sports. Ik wil Lion Sports bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.