Dinsmores Camo Egg Shots aan de waterkant

Als er een loodmerk genoemd moet worden wat onlosmakelijk verbonden is met de karpervisserij dan is het wel het Engelse Dinsmores. Het in Aldridge gevestigde Dinsmores staat al sinds jaar en dag voor een uitzonderlijke kwaliteit loodhagel. De keuze voor Dinsmores door karpervissers komt doordat de loodhagels van Dinsmores een stuk zachter zijn dan van andere merken. Hierdoor beschadigen ze je lijn niet wanneer je de loodhagels gebruikt als contragewicht op je onderlijn. Eind 2013, begin 2014 kwam Dinsmores op de markt met diverse nieuwe producten voor de karpervisserij. Een van deze producten waren hun Non Toxic Camo Egg Shots. Sinds kort is de verdeling van Dinsmores overgegaan naar het Nederlandse Lion Sports en hierdoor zijn deze loodjes nu ook in Nederland verkrijgbaar. Een goede reden om ze eens nader te bekijken!

De Egg Shots zijn verkrijgbaar in weed, gravel en silt.

De Egg Shots zijn verkrijgbaar in weed, gravel en silt.

Niet giftig!

De Camo Egg Shots van Dinsmores zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Dit zijn silt, green en gravel. In het 5-compartiments looddoosje zitten 5 groottes ovaal/peervormige loodhagels te weten; AAA, BB, 1,4 en 6. Dit zijn de meest gangbare groottes en interessant voor diverse toepassingen. De loodhagels hebben een mooie gecamoufleerde en matte coating en in elk doosje zitten zowel donkere als lichtere loodjes gemengd door elkaar. De loodhagels zijn ook nog eens non toxic! Deze loodhagels zijn dus niet gemaakt van lood maar van een milieuvriendelijk substituut. In Engeland zijn loodhagels boven de 0.06 gram al weer even verboden. Om toch aan de vraag naar loodhagels te blijven voldoen bedachten ze dit alternatief en daarvoor mogen ze best een lintje krijgen!

Zacht lood

Ondanks dat deze loodhagels dus niet echt van lood zijn, druk je ze nog even snel op je onderlijn. Ze zijn dus nog steeds superzacht te noemen. Het voordeel van ‘zacht’ lood is dat je ook makkelijk een loodhagel weer kan verwijderen zonder dat je onderlijn beschadigd. Daarnaast sluiten ze beter om je onderlijn heen waardoor ze goed blijven zitten bij een worp en is de kans op beschadiging van je lijn nihil. Tot zover de productinfo. Hoe bevielen ze eigenlijk aan de waterkant?

Conventionele loodhagels zijn verleden tijd.

Conventionele loodhagels zijn verleden tijd.

De praktijktest

Via Lion Sports ontving ik twee doosjes van deze loodjes in de kleuren gravel en green. Wat als eerste opvalt is dat zo’n doosje een stuk minder weegt dan een normaal looddoosje. Doordat deze shots geen echt lood zijn, is het gewicht echt een stuk aangenamer. Dat scheelt je weer gewicht in je tas. De dispenser zelf is ook een knap stukje denkwerk. De 5 compartimenten bereik je door de grote rode draaiknop midden op het doosje rond te draaien. Door het gewenste compartiment te openen en het doosje iets schuin te houden, tik je de loodhagels zo in de rode ring waarna je ze kan gebruiken. Hierdoor is de kans dat al je loodhagels direct op de grond liggen een stuk kleiner geworden. Handig!

Wat ik een pre vind is dat er zowel donker als lichtgekleurde shots in een doosje zitten. Door alle drie de kleuren aan te schaffen heb je in feite 6 kleuren waaruit je kan kiezen en is de kans groot dat er een kleur bijzit die matched met je onderlijnmateriaal. Ik ben eens gaan spelen met deze shots en bedacht enkele toepassingen voor dit leuke product. Zo knoopte ik een Multi-rig waarbij ik een BB shot als contragewicht gebruikte. Hier ontdekte ik het enigste nadeel van deze shots en dat is het gewicht. Doordat ze niet van echt lood zijn maar van een substituut, ligt het gewicht van de loodhagels een stukje lager. Gebruik je standaard een BB loodhagel voor het uitbalanceren van je 15mm pop-up dan zal je nu moeten kiezen voor de AAA variant en dat is een stukje lomper.

Een gravel Egg Shot als contragewicht van je Multi-rig

Een gravel Egg Shot als contragewicht van je Multi-rig

 

De mogelijkheden

Voor het uitbalanceren van je pop-up zal je dus een maatje groter qua loodhagel moeten gaan dan je gewend bent. Voor andere toepassingen hoeft dit niet perse en deze shots zijn dan ook perfect om te gebruiken als contragewicht voor je bottom bait. Knijp er bijvoorbeeld eentje op de overgang van gecoat naar soepel onderlijnmateriaal en creëer een subtiel gecamoufleerd contragewicht.

De weed Egg Shot als contragewicht op je combi-rig

De weed Egg Shot als contragewicht op je combi-rig

Een laatste mogelijkheid met deze loodjes is door ze te gebruiken als shot on the hook. Maak jij je shot on the hook nog op de conventionele methode met naaigaren en loodhagels en kleur jij je loodhagels nog met een watervaste stift zwart, bruin of groen, dan is dit product wat voor jou! Ik zelf vind ze voor de shot on the hook fantastisch. Je creëert een zeer subtiel contragewicht welke ook nog eens gecamoufleerd is. Gemak dient de mens.

Gebruik de Egg Shots voor een shot on the hook!

Gebruik de Egg Shots voor een shot on the hook!

Kortom,

Als je er rekening mee houdt dat de shots iets lichter zijn dan de conventionele loodhagel dan zijn de Egg Shots een prachtig alternatief. Ik ben niet snel lyrisch van een product maar het gebruiksgemak van de Egg Shots, de mogelijkheden, de gecamoufleerde kleur en de zachtheid van het materiaal maakt dit product tot een topper. Anno 2016 zijn het vooral sinkers en putty die de toon slaan. Toch zijn deze Egg Shots veel goedkoper, sneller en werkt het schoner dan bijvoorbeeld putty. Een doosje Camo Egg Shots kost circa 9,00 euro en navullingen zijn los verkrijgbaar per shot grootte. Daarnaast zijn er ook andere groottes (AA, AB) apart verkrijgbaar. Met de Camo Egg Shots heeft Dinsmores wederom een fantastisch product ontwikkeld wat ik ten zeerste wil aanraden!

Voor meer informatie surf je naar; www.dinsmores.co.uk of ga je naar; www.lionsports.nl

Ik wil Lion Sports bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.