Fox Black Label aan de waterkant

Vorig jaar verschenen de eerste foto’s van de Black Label van Fox en afgelopen februari konden we de nieuwe bankware op de Carp 2012 in Zwolle voor het eerst bewonderen. Daarna duurde het nog eventjes maar inmiddels is het een poosje leverbaar en voor zover ik weet is het razend populair. Bij mijn lokale hengelsportwinkel waren ze in ieder geval rap door de voorraad heen. Ik heb ook het glanzende rvs ingeruild voor een matzwarte set Black Label. Aangezien het van aluminium is gemaakt bespaar je op het gewicht van je uitrusting en daarnaast vind ik het sobere zwarte net wat gaver ogen dan het oude vertrouwde rvs.


De Black Label range is helemaal compleet met onder andere diverse soorten en maten banksticks, buzzerbars, stabilizers, stage stands en een rodpod. Het mooie van de rodpod is dat je de banksticks en buzzerbars gebruikt en deze met een conversion kit omtoverd tot een goalpost setup die je vervolgens in de rodpod schuift. Omdat de rodpod erg compact is, kun je deze dus altijd meenemen en inzetten wanneer dat nodig is.


De vrij smalle 2 rod buzzerbars met Fox Nutt Grips

Zoals al eerder gezegd is de hele Black Label range gemaakt van aluminium en hierdoor blijft het gewicht enorm beperkt ondanks dat het dik uitgevoerd is, wat het dan weer lekker robuust doet ogen. De Black Label producten zijn in plaats van gecoat, geanodiseerd. Wat dat precies inhoudt moet je mij niet vragen, maar het geeft het wel die mooie matzwarte laag wat voor een hele gave uitstraling zorgt. Ik heb het in ieder geval nog niet vaker gezien op banksticks en buzzerbars.


De matzwarte afwerking ziet er gelikt uit!

Ik was blij verrast om te zien dat Fox eindelijk een hoes met de rodpod meeleverde. Was het eerder nog zo dat je deze los bij je rodpod moest kopen (wat vaak weer ca. 50 Euro kostte), bij de Black Label rodpod krijg je een nette hoes van neopreen. Ziet er strak uit en dat is ie ook. Erg strak zelfs... Na verloop van tijd zal het neopreen gelukkig iets uit gaan rekken waardoor het uitpakken van de rodpod een stuk soepeler gaat.


De rodpod wordt standaard geleverd in een neoprene hoes

Klein denkfoutje van Fox vind ik persoonlijk dat er geen klein vakje op of in het hoesje zit waar je de conversion kit voor de buzzerbars in kunt bewaren. Het zakje met onderdeeltjes waaruit de coversion kit bestaat zul je over het algemeen altijd meenemen als je de rodpod ook met je meebrengt, dus het is handig als je dit bij elkaar kunt bewaren.


De rodpod conversion kit

Het omzetten van je buzzerbars is trouwens een fluitje van een cent en kost je maar een paar minuten en dit is toch wel het allermooiste van de Black Label producten. Alles past perfect bij elkaar waardoor het een perfect werkend systeem is.


Het omzetten van de buzzerbars is met de rodpod conversion kit een fluitje van een cent

Fox heeft hiermee dus wat mij betreft een prachtige lijn producten op de markt gezet. Alle Black Label producten werken perfect samen en zien er fantastisch uit. Nu heeft Fox natuurlijk niet echt een tarty imago, maar met de Black Label Range hebben ze denk ik een hele slimme zet gedaan. Relatief betaalbare kwaliteitsproducten die er erg netjes uitzien. Iets wat wij karpervissers altijd wel kunnen waarderen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.