Fox Easy Mat aan de waterkant

Toen ik het karpervissen weer serieus had opgepakt had ik een grote onthaakmat aangeschaft. Aangezien ik ook regelmatig ga struinen en korte avondsessie doe, bleek dit toch niet de makkelijkste mat. Meestal is de ondergrond niet recht en als je alleen bent moet je soms toch even naar je tas om iets te pakken als er een vis op de mat ligt. Menig keer moest ik snel terug als ik de vis zag bewegen of uit de mat zag glijden. De mijne had wel iets van een opstaande rand maar dit bleek zeker niet voldoende. Dus werd het tijd voor wat nieuws. Een cradle is natuurlijk subliem maar voor het grootste gedeelte van mijn visserij dus alles behalve ideaal. Toen viel mijn oog op de fox easy mat. Compact op te bergen, makkelijk uit te vouwen en bovendien wel een fatsoenlijk opstaande rand en een flap. Dit leek dus aan al mijn wensen te voldoen. Na een half jaartje deze gebruikt te hebben word het dus tijd voor een review.

Zonder passen en meten past hij terug in de draagzak.

Specificaties

De mat heeft een afmeting van 108 lang bij 50 breed en is 15 cm hoog. De mat word geleverd in een mooie draagtas. Het foam kussen van 5cm dik vouw je op in 3 stukken. Op het grootste gedeelte zit een band waar je het frame netjes in kan stoppen. Het frame is gemaakt middels flexibele buisjes welke voor het popup systeem zorgen. Door het frame in een soort acht te vouwen klap je het geheel gemakkelijk terug in. Op het frame is een flap aanwezig waar je vis mee afkan dekken welke je middels klittenband aan de andere kant vast maak.

De flap zorgt dat de vis rustig blijft 

Gebruik

Door het popup systeem is de mat met 1 hand uit te vouwen en doe ik het zelfs regelmatig terwijl ik in de andere hand mijn schepnet vast hou tijdens het struinen of pennen. De draagtas is netjes opmaat en je kan de mat er zonder gepruts terug in krijgen. Alles is netjes afgewerkt en van degelijke kwaliteit. De flap zit vast met twee klittenband strippen een erg spartelende vis zal deze wel los maken maar heb dit zelf nog niet gehad.

Het popup systeem zorgt er voor dat je een mooie opstaande rand heb, maar toch enorm klein en snel kan opbergen

Conclusie

Eigenlijk kan ik geen nadelen bedenken van deze mat voor mijn type visserij behalve dat nadat ik een vis gevangen heb tijdens het pennen of struinen ik mijn kussentje om op te zitten kwijt ben. Ga je net als mij vaak pennen, struinen of wil je dingen gewoon lekker compact houden dan raad ik je deze zeker aan!

De Fox Easy Mat is er ook in een XL uitvoering welke 119*66*18 cm groot is. Tevens is er nu ook een camo uitvoering beschikbaar.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.