Fox Rapide load system

PVA is niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. We vullen zakjes om wat voer bij het haakaas te presenteren. We binden onze hair af zodat we er zeker van zijn dat deze bij een worp niet om de haak draait. Het wordt aan de haak geprikt zodat de punt vrij blijft van troep. Kortom, het verbetert je vangkansen.

Persoonlijk ben ik een grootverbruiker van funnerweb. Je trekt je rig door het zakje en bent verzekerd van een goede presentatie. Ook het gemak van de koker zorgt ervoor dat ik dit product graag mag gebruiken. Een PVA bag werkt in veel gevallen nog beter omdat je ook het lood kwijt kunt in het zakje. Dit werpt beter en alles komt op de bodem terecht zoals jij dat wilt. Het grote nadeel van een pva bag vind ik alleen het vullen. Dit is een precisieklusje en neemt veel tijd in beslag. Gooi je niet in een keer goed in kun je weer overnieuw beginnen.

Kennelijk ben ik niet de enige die hier zo over denkt aangezien Fox hier afgelopen jaar heel handig op in is gesprongen met het Rapide load system. Dit product vergemakkelijkt het vullen en dichtplakken van de bags aanzienlijk. Aan ons de schone taak te kijken hoe het product werkt en of je er echt zo snel een bag mee kunt vullen.

De ingrediënten voor een goede pva bag

Het Rapide load system wordt geleverd in een waterdichte koker. In deze koker bevinden zich een plastic ring, een soort trechtertje, een sealbag met 25 pva bags en een gebruiksaanwijzing. De koker zelf sluit goed af, is compact en lekker robuust. Je stopt het dus gemakkelijk in je vistas zonder dat je bang hoeft te zijn dat het nat wordt.

Wanneer je begint met vullen schuif je de transparante ring over de oranje trechter. Dit zorgt ervoor dat de opening van de trechter kleiner wordt en je dus zonder te priegelen hier een pva zakje om heen kunt schuiven. Zit de bag op zijn plek, schuif dan de ring weer van de trechter waardoor deze uitzet en de trechter het zakje afklemt.


Schuif het zakje tot aan de tweede groef

Nu is het zaak het zakje te voorzien van een bodempje voer. Dit doe je om de onderkant lekker stevig te maken. Omdat het trechtertje is voorzien van een soort schepmondje kun je zonder te morsen je pva bag snel en gemakkelijk vullen.


Het voer schep je er gemakkelijk in

Wanneer jij ervoor kiest je rig te verbergen in het voer is het zaak het lood eerst in het zakje te hangen. Om de worp te vergemakkelijken moet je namelijk het meeste gewicht onderin plaatsen. In de tussentijd hang je de rig nog buiten je bag. Fox heeft hier goed over nagedacht door het trechtertje te voorzien van een sleufje. Knel je hier je rig (en eventueel je leader) tussen dan zit hij niet in de weg en blijft hij op zijn plaats tijdens het vullen.


Het sleufje houdt de rig op zijn plek wat het vullen vergemakkelijkt

Voorzie het zakje weer van een laagje voer en leg hierboven het haakaas. Dek ook het haakaas af met een beetje voer en duw het geheel stevig aan. Hierna is het zaak het zakje dicht te plakken.


Het dichtplakken van je pva zakje is een koud kunstje

Nu zijn we aangekomen bij de kracht van het Rapide load system, namelijk het dichtplakken van je pva bag. Het is namelijk een 'eitje' en je bent na enige oefening verzekerd van een mooi compact pva zakje. 

Zodra je pva bag gevuld is houd je met je duim en wijsvinger het zakje en de trechter stevig vast zoals je kunt zien op de foto. Draai het zakje een paar slagen zodat het voer stevig op elkaar wordt geduwd en goed afsluit. Maak de pva rand om de trechter nat met een beetje spuug en schuif deze voorzichtig terug over je gevulde bag. Het is net of je een condoom afrolt. Dit is iets waar ik in de loop de jaren vrij handig in ben geworden ;).


Schuif de trechter voorzichtig terug

Door de trechter terug te vouwen rol je de zojuist natgemaakte rand over het zakje waardoor dit meteen wordt vastgeplakt. Verwijder de trechter en je pva bag is klaar! 

Om ervoor te zorgen dat het zakje goed afzinkt en snel smelt is het verstandig om met een boilie naald aan alle kanten er een aantal gaatjes in te prikken. Ook kun je zo het laatste beetje lucht er gemakkelijk uit persen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat is heel erg te spreken ben over het Rapide Load system van Fox. Het concept is erg gemakkelijk, maar dit is vaak zo met goede ideeën. Zowel het vullen als het dichtplakken werkt erg gemakkelijk en ik wist het voor elkaar te krijgen om in minder dan een minuut een zakje te vullen en dicht te plakken. Voor mij een heel goede reden dit product vaker te gebruiken!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.