Fox Tri Sleeve & Single Rod Jacket aan de waterkant

Ik ben een beetje begonnen om mijn hele visgerei zo in te richten dat ik alleen hetgeen naar de waterkant meeneem dat ik echt nodig heb. Het klinkt misschien een beetje raar, maar als alle spullen in 3 grote tassen zouden zitten en ik uit iedere tas iets nodig heb, dan slinger ik ze al snel allemaal achter in de auto in plaats van de boel eerst goed uit te zoeken en alleen mee nemen wat ik echt nodig heb. Dus ben ik sinds enige tijd overgestapt van een groot foudraal, waar mijn 3 hengels, spoedhengel, schepnet en sling in pasten, naar een Tri Sleeve waar alleen mijn 3 opgetuigde hengels en schepnet in gaan. Ik gebruik nu een ‘single rod jacket’ zoals dat zo mooi heet voor mijn spod/markerhengel. Voorafgaand aan het vissen op een nieuw water of stek peil ik graag de boel even grofweg uit (ik noem het ook wel mijn huiswerk doen) en dan is het ook wel erg makkelijk om één enkele sleeve mee te nemen.

Fox Tri Sleeve & Single Rod Jacket

Productkeuze

In eerste instantie zat ik er nog aan te denken om voor iedere hengel een aparte sleeve te kopen maar daar ben ik toch vanaf gestapt. Nu heb ik alleen voor mijn spod/markerhengel één enkele sleeve. Er zijn veel merken met dergelijke tri sleeves en single sleeves in hun assortiment. Mijn oog viel al snel op de sleeves van Fox en in het speciaal op de sexy Camolite uitvoering. Er zullen ook zeker mensen zijn die het juist erg lelijk vinden, maar smaken verschillen gelukkig. Dus voor mijn spod/markerhengel heb ik meteen een single rod jacket aangeschaft. Dat is wel zo tardy natuurlijk en  dan zetten we de lijn gewoon door. Na wat digitaal speurwerk heb ik de goedkoopste aanbieder gevonden en de 2 sleeves in mijn winkelmandje geslingerd. Ze werden de volgende dag al geleverd... netjes!

De eerste indruk

De eerste indruk is prima. Het buitenmateriaal voelt stevig en slijtvast en je merkt wel dat je met enige kwaliteit te maken hebt. De ritsen zijn ook stevig en kunnen tegen een stootje. Zoals we van Fox gewend zijn is het allemaal netjes afgewerkt. Ook de binnenkant is mooi afgewerkt en op een redelijk simpele manier wordt ervoor gezorgd dat de hengels elkaar niet raken. De hengels gaan er op hun rug in. Daar bedoel ik mee dat de molens en hengelogen omhoog staan als je de hengels in de tri sleeve bevestigt. Er zitten twee flappen in het foudraal die ervoor zorgen dat de hengels en molens elkaar niet beschadigen.

De drie extra vakjes aan de buitenkant van het foudraal zijn ideaal voor het struinen
De drie extra vakjes aan de buitenkant van het foudraal zijn ideaal voor het struinen

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik soms best sceptisch ben over wat er allemaal op internet staat en belooft wordt bij dergelijke producten, maar nu lijkt toch alles wel te kloppen. Mijn 50 mm startogen gaan er makkelijk in en dat ook met z’n drieën naast elkaar. Hetzelfde geldt voor de 14.000 serie molens waar uiteraard wel even de hendels van ingeklapt dienen te worden. De handgrepen zijn van het foudraal zij gemaakt van het zachte EVA materiaal en dat is erg comfortabel. Dat was bij mijn vorige foudraal wel anders en die was dubbel zo zwaar. De steel van je schepnet komt aan de buitenkant van het foudraal te zitten. Het grootste deel steek in een zijvak en aan de bovenkant wordt de steel op zijn plek gehouden door een klittenband bevestiging. Aan de buitenzijde van de Tri Sleeve zitten nog 3 kleine vakjes met een rits. Deze vakjes zullen bijvoorbeeld bij het struinen erg van pas komen. Daar past immers makkelijk een gemiddeld struinpakketje in.

Mijn 14.000 serie molens passen er prima in

Dingen om rekening mee te houden

Eerlijk is eerlijk: er zijn toch 2 dingen die ik iets minder vind. Ik gebruik de Single Rod Jacket voor mijn spod/markerhengel en ik had graag gezien dat er, net als bij de Tri Sleeve, een vakje aan de buitenkant zou zitten waar je een pijldobber, spod/spomb of loodjes in kwijt zou kunnen. Dat is iets waar ik voor aanschaf niet aan gedacht had, maar wat best handig had kunnen zijn. Een ander punt waar je rekening mee moet houden is dat de foudralen niet recht worden gehouden door een stang of steel, zoals je bij veel andere foudralen ziet. Dit is geen ramp maar wel even wennen als je dat niet gewend bent.

Ik gebruik de Single Rod Sleeve voor mijn spod/markerhengel

Conclusie

Voor mij persoonlijk vormen de Fox Tri Sleeve en de Single Rod Jacket echte toevoegingen aan het opbergen en vervoeren van mijn hengels. Voorheen nam ik alles standaard mee omdat het in mijn foudraal zat, maar nu neem ik alleen mee wat ik nodig heb. Het hanteren van de sleeves is ook een stuk comfortabeler. Het materiaal is simpelweg lichter in gewicht en door de zachte handgrepen en schouderriem. De camolite range vind ik er zelf ook gewoon erg gelikt uitzien. Ben jij ook opzoek naar een foudraal dat compact en ook zeker makkelijk te hanteren is, dan zou ik zeker voor een Tri Sleeve gaan. Als je toch alleen maar op weekendsessies gaat dan heeft het niet echt een toegevoegde waarde omdat je dan al snel je hele arsenaal aan spullen nodig hebt. Er is overigens ook nog een grotere versie van het foudraal beschikbaar waar je 5 opgetuigde hengels in kwijt kunt.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.