G-Line Carp Fluorocarbon aan de waterkant

Voor mijn visserij was ik op zoek naar een nieuwe fluorocarbon hoofdlijn. De P-lijn, waar ik erg goede ervaringen mee heb was niet meer verkrijgbaar en dus moest ik op zoek naar een alternatief. Op aanraden van een kennis kwam ik uit op de G-line van Gamakatsu. Aangezien ik erg te spreken ben over de 'Edge ST' lijn van Gamakatsu besloot ik deze fluorocarbon lijn aan te schaffen.


Op het eerste gezicht lijkt deze C-Line Fluorocarbon als twee druppels water op de eerder genoemde Edge ST lijn. Ook deze lijn heeft namelijk een zwart / paarse kleur en oogt erg sterk. Dit is ook precies wat ze beloven wanneer je de product omschrijving er op na slaat. Zo moet deze lijn erg schuurbestendig zijn en vanwege het hoge gewicht meteen afzinken naar de bodem. Snel zinken doen veel concurrerende lijnen ook. Schuurbestendig zijn er helaas maar weinig.

De donkere kleur van de lijn vind ik persoonlijk erg mooi. Naast dit denk ik ook dat een donkere kleur minder last heeft van reflectie van het licht en dus beter weg valt tegen een bodem. Helemaal bij een fluorocarbon lijn.


Zelf vis ik met de 0,38 mm

Bij het opspoelen van deze nieuwe lijn voelde ik meteen dat ik met een heel zware en vooral stijve lijn te maken heb. Zoals bij iedere lijn is het daarom ook erg belangrijk de lijn op de juiste manier op te spoelen. Vooral bij een stijve lijn omdat hiermee de kans op het gooien van pruiken nog groter is.

Ik heb deze lijn inmiddels bijna een jaar op mijn spoelen zitten en over het algemeen genomen ben ik erg tevreden. Vanwege het hoge gewicht van de lijn is het een lijn die zich niet goed laat werpen. Helaas is dit een probleem bij het gros van de (volledige) fluorocarbon lijnen. Wanneer jij je lijnen hoofdzakelijk uitvaart is er niets aan de hand. Door dit gewicht zinkt deze lijn namelijk als een baksteen!! Dit is voor veel mensen belangrijker dan de werpeigenschappen.


Erg sterk en relatief weinig rek

Een heel groot voordeel aan de G-Line is dat deze verschrikkelijk sterk / slijtvast is. Vooral op wateren met veel obstakels is dit een uitkomst. De lijn is namelijk ontworpen voor het vissen met slappe lijnen en zal dus over een grote afstand contact hebben met de bodem. Dit is nu net de plek waar de kans het grootst is om een beschadiging op te lopen. 


Mooi van kleur

Met een trekkracht van 9 kg op een diameter van 0,38 mm is deze lijn sterk genoeg. Hierin scoort hij bijna gelijk aan concurrerende lijnen als X-line. Wat ik wel heb ervaren is dat de Gamakatsu lijn veel sterker is op de knoop. Niet onbelangrijk aangezien dit toch het zwakste punt is van je lijn. Wat hierin ook een rol zal spelen is de stijve eigenschap van deze lijn. 


Met slappe lijnen weggetrokken bij een lelieveld

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik tevreden met de G-line Carp Fluorocarbon van Gamakatsu. Hij zinkt werkelijk als een baksteen, heeft een mooie gedekte kleur en is erg slijtvast. Echter had deze lijn in mijn ogen iets soepeler gemogen. Dit vergemakkelijkt het werpen en minimaliseert pruiken. Natuurlijk realiseer ik mij dat een 0,38 mm lijn al snel stugger aan zal voelen en zal voor een dunnere variant kiezen wanneer je met minder obstakels te maken hebt.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.