Get Snagged!

Ik denk dat de meeste van jullie de kleine, rubberachtige look-a-like van de larve al wel eens hebben gezien of er zelfs al eens mee hebben gevist. Ik heb het natuurlijk over de Snaggerz!

Voor die enkeling die werkelijk geen idee heeft waar ik het over heb, volgt hier een uitleg.

Het vissen met een line aligner of een stukje krimpkous over het einde van je haaksteel is een techniek die niet meer weg te denken is. Dit zorgt er namelijk voor dat de haak razendsnel draait en makkelijk vlees pakt in de onderlip van de karper. Een goed systeem dat voor menig vissers al heel veel (grote) vis heeft opgeleverd.Dit kan makkelijker en beter, moeten enkele slimme vissers hebben gedacht en zo kwamen ze met de Snaggerz op de markt. De Snaggerz zijn niets meer dan een "soort kunststof wormpje/larve" die je na het monteren van je haak over de haaksteel heen schuift. Op deze manier doen de Snaggerz dienst als krimpkous. Een bijkomend voordeel is de vorm van ons kunststof  vriendje. Dit camoufleert  onder water namelijk de haak, waardoor de wat schuwere (vaak de grotere) karpers minder argwaan hebben bij het opnemen van je aas.

Ook drijven de Snaggerz zonder haak. Dit betekend dat de Snaggerz een deel van het gewicht van de haak compenseert. En omdat de opwaartse druk op de steel zit, krijg je dus een groter drukpunt op de haakpunt. Soort van "shot on the hook" effect.

Tenslotte is het materiaal ook absoberend. Je kan je Snaggerz dus ook soaken waardoor er ook een smaakafgifte plaats vind na opname in de bek. Misschien dat de karper dan je haak/snaggerz combinatie nog een fractie langer in zijn bek houd om te onderzoeken of het geheel niet eetbaar is. Deze extra fractie geef je je onderlijn meer de tijd om zijn werk te doen. Get Snagged in de onderlip|!!!
 
Via de Firma All Carp Products worden de Snaggerz verdeeld. Ze zijn er in verschillende uitvoering, namelijk een rode en witte. Deze zijn gebaseerd op de imitatie van een made. Erg makkelijk wanneer je bijvoorbeeld met een maggot rig vist. Ook hebben ze een imitatie van een libellelarve. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin, groen en clear (transparant).


Verkrijgbaar in de kleuren: rood, wit, groen, bruin en transparantEr zijn met de Snaggerz de meest wonderbaarlijke combinaties te maken welke voor veel vissers al menig "moeilijk vangbare vissen" hebben opgeleverd. Zo is er bijvoorbeeld de chernobyl fly, welke je heel simpel met twee pop-up boilies (10 mm) en de Snaggerz kunt maken. Maar ook een bananen rig is met 1 Snaggerz "een eitje" om te maken.


Geef het kunststof wormpje   eens een kans (vooral op dressuur putten)! Je zult niet de eerste zijn die er zijn target mee vangt!

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.