Hooked On Foods aan de waterkant

Hooked On Foods zullen sommige van jullie wel kennen door de sexy reclame die ze maken voor hun producten. Vooral Felix van der Marel laat wekelijks wel een van de mooie Hooked On Foods dames zien in zijn blog. Nu zullen alleen sommige van ons, ons afvragen wat Hooked On Foods nu precies is! Hooked On Foods is een Engels bedrijf wat zich richt op smakelijke en makkelijk te bereiden 1pan maaltijden. Hun slogan 'You, Me and the Saucepan’ representeert hun denkwijze. Deze maaltijden zijn namelijk in enkele minuten te bereiden in een kleine pan als een sauspan maar kunnen ook au-bain Marie stijl worden verwarmt. Vanaf heden wordt dit nieuwe merk verdeeld door All Carp Products en leek het mij een goed idee om gelijk eens zo’n maaltijd te testen. Zijn de maaltijden net zo lekker als de dames uit de advertenties?


Hooked On Foods aan de waterkant

De maaltijden van Hooked On Foods zijn verkrijgbaar in 4 smaken te weten, Lancashire Hotpot, Chicken Tikka Masala, All-Day Breakfast en Beef Stew & Dumplins. In de toekomst zullen hier twee smaken aan toe worden gevoegd. Zoals net al gezegd kunnen deze maaltijden zowel worden verhit in een sauspannetje als au-bain Marie stijl. Ondanks dat het lijkt alsof er niet veel in een zakje zit, is een zakje een behoorlijke maaltijd te noemen. Voor een eerste indruk heb ik de All Day Breakfast maaltijd geprobeerd. Hierbij mijn bevindingen.

Een dubbele verpakking

Als je de gele buiten verpakking openknipt, vind je daarin een gesealde verpakking. Dit is om twee redenen gedaan. Allereerst om de houdbaarheidsdatum van het voedsel te garanderen. Deze houdbaarheidsdatum is maar liefs 3 jaar! Het productieproces van dit voedsel is gebaseerd op het astronautenvoedsel wat gebruikt wordt door de Nasa. Hoogwaardig voedsel met een hoop nutriënten waardoor een maaltijd ook nog enigszins gezond te noemen is. De tweede reden voor de dubbele verpakking is dat de verpakking zo tegen een stootje kan. Wel zo handig tijdens het transporteren van je visspullen zonder een maaltijd van je visspullen te hoeven afschrapen door een kapotte verpakking!

Heat up!

De aluminium verpakking bevat een uitsparing zodat je deze verpakking makkelijk kan openen. Aangezien we gekozen hadden voor de All Day Breakfast, krijgen we dan ook een stevig Engels ontbijt met daarin alles wat je daarvan verwacht. Witte bonen in tomatensaus, worstjes, ei en bacon. De hoeveelheid uit het zakje past precies in een sauspannetje. Mocht je geen kookgerei bij je hebben. Hooked On Foods claimt dat de maaltijden ook heel goed koud zijn te eten!

De kooktijd bedraagt slechts 2 minuten

We koken de maaltijd op een simpele gasbrander zoals de meeste van ons wel hebben. De maaltijd is na een 2 minuten al klaar en we kunnen gaan proeven. De eerste happen zijn niet slecht. De hoeveelheid zout is gering waardoor ook vissers met een zoutarm dieet dit zouden kunnen eten. De witte bonen in tomatensaus en de bacon geven qua smaak de boventoon. De worstjes en de ei vallen hierdoor iets weg. Toch is het nog een aardige maaltijd wat je niet zal verwachten uit een klein zakje als deze.


Bij het zien van de maaltijden was ik niet onder de indruk. Bij het koken en proeven echter wel! Er zit een behoorlijke maaltijd in een zakje en de smaken zijn prima. Naar mijn mening is het een ideaal product om in de vistas te hebben. Door de lange houdbaarheidsdatum kun je hem gewoon in je vistas laten tot het moment dat je honger hebt. Vooral op langere sessies nemen de zakjes weinig ruimte in maar heb je wel voor elke avond een degelijke maaltijd! Of de maaltijden net zo lekker zijn als de promotie dames van Hooked On Foods laat ik toch maar in het midden! Ik ben eigenlijk van beide wel weg!

Voor meer informatie:
  www.hookedonfoods.com

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.