HydroLink aan de waterkant

Met de intrede van de populaire combi rig zijn er verschillende soorten coated braids op de markt verkrijgbaar. Dit zijn soepele braids met een stijve coating die er af te strippen is zodat je een mooi kantelpunt kunt creëren op je rig. Hierdoor kan je haak mooi draaien. Het grote voordeel van coated braid is dat je geen knoop meer hoeft te leggen op je rig om een soepel en stijf gedeelte te krijgen.Deze braids hebben allemaal hetzelfde principe, namelijk een soepele braid als kern, met daar omheen een stijve coating. Rig Marole heeft dit standpunt omgedraaid. Zij hebben namelijk een braid, genaamd HydroLink die het stijve gedeelte door de kern van de braid heeft lopen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin nogal sceptisch tegen dit product aankeek. Weer een nieuw product wat op hetzelfde neerkomt, maar ik moet hier op terugkomen......Het is echt een top product!!


De kern bestaat uit memoryless fluorcarbon

Om het soepel gedeelte te creëren schuif je de braid terug zoals te zien is op de foto hierboven. De kern van de braid komt nou tevoorschijn. Deze kern bestaat uit memoryless fluorcarbon. Dit heeft de goeie eigenschap dat het erg goed afzinkt en het stijf te maken is door het simpelweg even goed aan te trekken. Je hoeft je onderlijnen dus niet meer onder stoom te houden (wat hem zwak kan maken).
Knip nou de gewenste lengte fluorcarbon af (de lengte die je soepel wilt hebben) en schuif de braid weer terug en trek het geheel goed aan. Je hebt nou een heel mooie en soepele overgang van stijf naar soepel. De braid is gemaakt van kevlar. Wanneer dit nat wordt zal het donkerder van kleur worden.

 

Knoop nou je favoriete rig en trek het geheel even goed aan. Wat mij opviel, is dat de braid helemaal rond is (in tegenstelling tot vele andere braids). Het voordeel hiervan is dat het minder snel zal insnijden in de bek van de karper. Wanneer je ervoor kiest pop-up te vissen, heb je de mogelijkheid, om net als met een bananarig, je loodhagel niet op je rig zelf, maar op een lijntje hiernaast te hangen. Steek simpelweg een stukje fluorcarbon door je braid heen en knijp een je loodhagel vast. Hierdoor beschadig je ook je onderlijn niet.

Ik hou van stijf! Hoe stijver hoe beter en dat is de Hydrolink zeker!

Ook is het maken van een hingelinkje heel eenvoudig. Vouw op de plek waar het soepele gedeelte moet komen de carbonkern doormidden. 'Knik' hem en prik hem door de buitenmantel. De carbon lus nu door midden knippen en beide mantels weer over de "blote" kern schuiven. Nu heb je bijvoorbeeld een stijve hair tot onder het haak oog (wat dus ook de draaiende hoek versterkt) en dan een soepel stukje en daarna weer stijf.


Zo weet je zeker dat je de rig niet beschadigd


Ik ben zeer te spreken over dit product. Het is erg soepel, zinkt goed af op de bodem (ja, ik heb het getest!) en is ook goed te knopen! Wel is het aan te raden om een knoop goed aan te trekken met een tension bar. Dit omdat het stijve gedeelte vrij stug is. Maar zit het vast, dan zit het ook echt vast! Ook heb je met het aantrekken van de knoop geen last van een coating die kapot gaat met het aantrekken van de knoop. Dit product gaat zeker een plek in mijn viskoffer krijgen! En ik zou zeggen, probeer het ook zelf eens!!


Dit product is te verkrijgen in de in 15lb, 20lb, 25lb en nu zelfs in 35lb.
Een rolletje van 20 meter kost rond de €17,95

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door: Zunnebeld Zwolle

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.