JaroCells aan de waterkant

Het gebruik van een boot in de karpervisserij is niet meer weg te denken. Het is namelijk ideaal voor het zoeken van 'hotspots', het uitvaren van je lijnen en het drillen van een karper op afstand. Zelf maak ik al meer dan tien jaar gebruik van een boot en het heeft mij al veel vissen opgeleverd die ik zonder waarschijnlijk niet had kunnen vangen.

Een groot nadeel aan het gebruiken van zo'n boot is de accu. Om een beetje te kunnen vertrouwen op je motor heb je een pittige accu nodig (minimaal 80Ahm). Helaas sjouw je je een breuk aan die dingen en hebben ze erg veel aandacht nodig. Behandel je ze niet op de juiste wijze, is de kans groot dat ze snel stuk gaan. Best zonde, aangezien een accu nog aardig wat knaken kost.

Een aantal maanden geleden werd ik gebeld door het bedrijf JaroCells. Dit bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een accu gericht op de karpervisserij. Het zal gaan om een zogenaamde 'lithium accu'. Dit type accu wordt vandaag de dag steeds vaker gebruikt en de voordelen t.o.v. een loodaccu zijn enorm. Zo leveren ze constante spanning, hebben veel meer vermogen, zijn ze super licht en erg snel opgeladen. Je vind deze accu's ook in je smartphone, je tablet en de nieuwere accuboormachines.  

Verpakt in een prachtig en super degelijke koffer

Wij hebben een tijd gebruik mogen maken van een Jarocell en ik moet zeggen dat ik echt verschrikkelijk enthousiast ben. Naast de korte laadtijd (20Ahm is met een 20Ahm lader opgeladen in ongeveer een uur) is het gewicht van een Jarocell een verademing. Zo weegt een 20Ahm accu slechts 3,5 kg en hier kon ik in standje 3 van de electromotor zo'n 2 uur non-stop mee varen!!! 

Qua vermogen is een 20Ahm Jarocell te vergelijken met een 40Ahm loodaccu. Er zit dus twee keer zoveel power in een Jarocell. Ook is de spanning constant en zal niet afnemen tijdens het gebruik. Je kunt hem dus tot de laatste druppel leegpersen tijdens een sessie. Dit moet je met een loodaccu niet proberen aangezien het dan de laatste keer is dat je hem hebt gebruikt.De lithium cell

De cell is verpakt in een prachtig koffertje dat de ergste storm nog zou overleven. Deze koffertjes worden ook gebruikt in het Amerikaanse leger. Ze zijn naast robuust ook waterdicht. Laat je jouw Jarocell overboord vallen is er niets aan de hand aangezien hij gewoon blijft drijven.

Een Jarocell is standaard uitgerust met meerdere aansluitingen. Zo is elk koffertje voorzien van een USB poort, een sigarettenaansteker, een stekker voor je elektromotor / oplader en een voltmeter. Dit laatste is verrekte handig om te kijken hoe lang je nog kunt varen. Het is hierbij wel handig om precies te weten wanneer hij precies op is. Na het laden staat de meter op ongeveer 14 volt. Bij 12 volt is het echt gebeurt en is je accu op. Om precies te zien hoeveel er nog in je accu zit moet je de motor uitzetten. Voorzien van USB  en sigarettenaansteker aansluiting

Jarocells zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en is nog volop in ontwikkeling. Zo is er inmiddels ook een 40, 60 en zelfs 100Ahm accu verkrijgbaar. Deze laatste staat dus gelijk aan 200Ahm wanneer je hem zal  vergelijken met een loodaccu!

Een heel gaaf product, maar wat mag het kosten? Nou, dat valt dus reuze mee. Een 20Ahm Jarocell kost je namelijk nog geen 300 euro! Voor dat geld heb je een accu die zeker 2000 keer is op te laden. Met mijn tempo zou hij dus zeker 20 jaar zorgeloos meegaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, prijzen en de nieuwste ontwikkelingen? Neem dan snel een kijkje op de website van JaroCell: www.jarocells.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.