JRC Relaxer Recliner

Een paar maanden geleden was het tijd voor een nieuw stoeltje. M’n Fox stoel begon het langzaamaan te begeven en buiten dat was deze stoel enorm groot. Niet handig voor het vervoeren en niet erg comfortabel omdat ik zelf niet enorm groot ben. Al snel viel mijn oog op de Relaxer Recliner van JRC. Een volledig verstelbaar stoeltje van gemiddeld formaat met armleuningen. Na een  korte “proefzit“ liep ik met mijn nieuwe aanwinst richting kassa.


Volledig verstelbaar en niet al te groot

120 Euro is vrij veel geld voor een stoeltje. Voor JRC begrippen vind ik het in ieder geval vrij fors. Wat heeft dit stoeltje allemaal te bieden en is het die 120 Euro waard?

Allereerst het gewicht. Het stoeltje weegt slechts 4,9 kg. Hierdoor is de Recliner makkelijk mee te nemen. Eenmaal ingeklapt is het een klein ding waardoor het weinig ruimte in beslag neemt. Ondanks het kleinere formaat kan de Relaxer Recliner toch personen aan tot 102 kg waardoor deze dus ook voor de grotere jongens geschikt is.

Vrij prijzig, maar lekker licht en comfortabel

Zoals ik al eerder had vermeld is het stoeltje volledig verstelbaar. De rugleuning door middel van de bekende gekartelde draaiknop en de poten zijn traploos verstelbaar waardoor de stoel in praktisch alle omstandigheden goed neergezet kan worden.

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat een stoel goed en lekker zit. De JRC Relaxer Recliner stelt hierin absoluut niet teleur. Toen ik het stoeltje bij de winkelier getest had was ik ook direct verkocht. De Recliner zit mede dankzij het extra gevoerde rug- en zitvlak heerlijk.


Er zijn uiteindelijk genoeg merken die soortgelijke stoeltjes verkopen. Nash heeft bijvoorbeeld de Indulgence Daddy Longlegs en Hi-Back stoelen welke vergelijkbaar zijn met de JRC Relaxer Recliner en zelfs nog iets goedkoper zijn. Deze stoeltjes zijn wel weer iets zwaarder dan de JRC Relaxer Recliner dus het is in dit geval kiezen of delen. Qua comfort laat de stoel van JRC in ieder geval niks te wensen over. Tel daar het lage gewicht en het geringe formaat bij op en je hebt een prima stoeltje waar je enorm veel zitplezier van kunt hebben.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.