Kolibri K-220 aan de waterkant

Vanaf begin dit jaar kregen we te horen dat er een nieuw merk boten aan zal schuiven op de Nederlandse markt. Dit merk draagt de naam Kolibri. Nu zijn er al tal van verschillende boten, dus waren wij erg benieuwd wat deze boot nu precies zo speciaal maakt. Het antwoord is erg simpel. We werden in eerste instantie getriggerd door de zeer gunstige prijs.

Voor de review hebben we de K-220 grondig gestest. Dit is het instapmodel die voor slechts €265,00 euro helemaal van jou is. Je leest het goed. Een complete boot voor een prijs waar je vandaag de dag niet eens een fatsoenlijke voerboot voor koopt. De reden van deze lage prijs is vrij simpel. Kolibri komt namelijk uit het oostblok en zoals je waarschijnlijk al weet liggen hier de productie- en materiaalkosten een heel stuk lager.

De K-220 heeft een afmeting van 220 x 130 cm en is gemaakt van 5-layer PVC (950 gr/m2). Dit is een redelijk gebruikelijke dikte voor dit type boot. De boot zelf kan 160 kg boven water houden en het complete pakketje weegt 13,5 kg.

Optioneel is er een losse spiegel verkrijgbaar

De boot wordt geleverd in een lekkere ruime tas. Nu past een nieuw boot altijd goed in de bijgeleverde tas, totdat je hem na een keer varen opnieuw in de tas probeert te krijgen (proppen). De tas van de Kolibri is gelukkig ruim genoeg om hem netjes in op te bergen. Wat mij wel meteen opvalt is dat de bijgeleverde peddels er net niet lekker inpassen. Gelukkig heb je altijd wel een fourderaal bij je.

Verder vinden we in de tas de pomp, een (latten)bodem, bankje, twee peddels en een reparatieset. Optioneel kun je bij dit model een losse spiegel kopen die je tijdens het oppompen in de boot klemt.


Alles is netjes afgewerkt

Binnen 5 minuten lag de boot opgepomt en wel in het water. Eigenlijk alles aan deze boot valt mij reuze mee. De touwen, de naden en peddels, werkelijk alles is heel erg netjes afgewerkt. Je hebt het gevoel dat je toch met een dure boot te maken hebt.

Natuurlijk kunnen wij voor deze review alles nalopen, maar persoonlijk denk ik dat het beter uit de klei komt met een kort filmpje.


Uiteraard zijn er nog veel meer modellen verkrijgbaar. Wil jij meer weten of zien waar ze te koop zijn? www.kolibri-boten.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.