Korda Underwater 7

Het was alweer vijf jaar geleden sinds de mannen van Korda hun laatste onderwater dvd hebben opgenomen en sinds eind november ligt deel 7 in de winkels. Ditmaal werd er gevist op St Johns Lake, een dayticket water in Engeland. De hoofdrolspelers aan de kant van Korda zijn Danny Fairbrass, Ali Hamidi, Tom Dove en Damian Clark. De hoofdrolspelers onder water; The Big Plated, The Box Common, Sparky en Gumsy. Over een sterrencast gesproken!
 

Het is april 2012 en de Korda crew is neergestreken op een grindafgraving van ongeveer 7,3 hectare. Gedurende  12 dagen vissen zij overdag in een baai op de zuidkant van het water. Tijdens de nachtelijke uren wordt er niet gevist, maar wordt de stek wel aangevoerd. De weersomstandigheden zijn pittig met zeer lage (water)temperaturen voor de tijd van het jaar en een continue noorderwind die de visserij niet ten goede komt. Er zit echter genoeg vis op dit water en dat blijkt wel uit de beelden die men maakt. Het wemelt soms van de karper op de stek. Prachtig getekende spiegelkarpers, imposante schubkarpers en de topvis van het water ‘the Big Plated’ die regelmatig langs de camera schuift op zoek naar een snelle hap.
 


Alles staat klaar...
 

Vergeleken met de vorige edities van Korda Underwater is de beeldkwaliteit een stuk verbeterd, maar dat is geen verrassing met de huidige apparatuur en techniek. Mooie heldere beelden van de camera’s boven en onder water zorgen voor een uitstekende weergave en bijzonder gave shots. 

Opvallend is dat er veel minder aandacht wordt geschonken aan het ‘hoe maak ik de onderlijn’ aspect en men zich veel meer richt op de onderwaterbeelden. Er wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van een splitscreen met aan de ene kant de onderwaterbeelden en aan de andere kant de vissers die hun onderlip kapot bijten van de spanning. Met name Ali Hamidi steelt mijns inziens de show met zijn scherpe commentaar en humoristische bijdragen. 
 


Spanning in de bivvy
 

Aan het begin van de tweede DVD bespreken Danny en Ali een tip die zij hebben gekregen van wat Nederlandse vissers die ook veelvuldig met camera’s in de weer zijn geweest. Het zou zo maar kunnen dat hiermee de inspanningen van Erwin van Hensbergen bedoelt worden, die regelmatig contact heeft onderhouden met Ali. We weten het niet zeker, maar de tip werkt en levert verdomde snel een goede aanbeet op die de mannen aan het denken zet ;)
 


Danny vertelt
 

De speeltijd van deze twee dvd’s is 200 minuten en binnen die speeltijd wordt veelvuldig gevarieerd in haakaas, onderlijnen en voertactieken. Uiteraard wordt er wat aandacht besteed aan de nieuwste producten uit de Korda range zoals het COG loodsysteem en het bekende IQ2 onderlijnmateriaal. Deze reclame is op mij echter niet hinderlijk overgekomen en daar lijken ze dus een goede afwisseling in gevonden te hebben. 
De trailer belooft al veel goeds!


Alsof de duvel er mee speelt is het juist de topper van het water, ‘The Big Plated’ die zich als eerste vergist in de scherpe rig van Danny. Een fantastische vis in alle opzichten. Een vis waar iedereen van droomt en die dan ook de cover bezet van de DVD. De ontlading bij de vriendjes zegt meer genoeg. Buiten de gave onderwaterbeelden is er ook genoeg ruimte voor zaken als visveiligheid en tactiekbespreking. Hiermee wordt het een zeer compleet geheel en is het een hele leuke DVD geworden met prachtig beeldmateriaal. Beeldmateriaal dat je aan het denken zet over je visserij. En volgens mij was dat precies de bedoeling ;)
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.