Korda's Mini Rig-Safe aan de waterkant

Eén van de belangrijkste onderdelen van een visuitrusting is de rig. Nadat je je rigs zorgvuldig hebt geknoopt, is het natuurlijk wel zaak om deze in topconditie te houden. De haak moet immers scherp blijven, de curve van de krimpkous wil je behouden en het is helemaal handig als je alle rigs netjes geordend bij elkaar kunt houden. Een rigbox is daarom geen overbodige luxe. Veel karpervissers beschikken al over de populaire ‘Rig-Safe’ van Korda. Deze is al jarenlang bijzonder populair, maar tegelijkertijd steeg de vraag naar een kleinere, compactere, variant. Korda speelde in op de vraag en bracht dit najaar de ‘Mini Rig-Safe’ op de markt…

De Korda Mini Rig-Safe

Hoewel de naam natuurlijk al genoeg doet vermoeden is deze rig-safe een behoorlijke slag kleiner dan zijn grote broer. De Mini Rig-Safe biedt ruimte voor onderlijnen tot twintig centimeter. De buitenmaat is een ruime 23 centimeter, wat een heel verschil is ten opzichte van de Rig-Safe (34cm met ruimte voor onderlijnen tot 27cm). Langere onderlijnen zijn ook te plaatsen als je gebruik maakt van de bijleverde ‘double pins’. Maar daar kom ik zo nog even op terug. De Mini Rig-Safe is wel iets breder dan zijn voorganger, dankzij dit formaat kan je tot 60 onderlijnen plaatsen.

Opvallend detail is de nieuwe sluitmethode. De sluiting werkt namelijk niet meer met klips, maar met magneetjes in de hoeken van de rigbox. Dit is zeker een handige verbetering, want je kunt nu zonder problemen de rigbox openen als je koude of natte handen hebt. De magneten houden de rigbox goed gesloten en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat hij uit zichtzelf open schiet in je vistas.


Met de bijgeleverde 'double pins' kan je ook onderlijnen vastzetten zonder lus of wartel

Nieuw zijn ook de ‘double pins’, ofwel; dubbele pinnetjes. Bij de Mini Rig-Safe zijn standaard 30 enkele pinnetjes en 15 dubbele pinnetjes bijgeleverd. Deze dubbele pinnetjes zijn bedoeld om onderlijnen zonder lus of wartel goed te kunnen vastzetten. Persoonlijk vind ik dit erg handig, want ik knoop regelmatig onderlijnen waarbij ik de lengte nog niet bepaal. Zo kan ik aan de waterkant nog beslissen of ik ga vissen met een lange of korte onderlijn. De dubbele pinnetjes klinken simpel, maar zijn zeker doeltreffend. Bij de Mini Rig-Safe zitten geen compartimenten meer waar je de pinnetjes in kunt bewaren. Je dient deze dus wel in het foam te laten zitten. Gezien de beperkte ruimte voor de rigs is dit wellicht logisch, maar ik had toch liever een vakje gezien waar je de pinnetjes in kwijt zou kunnen.

Een laatste detail is de gebogen zijde waar je de haken plaatst. Door de buiging en extra ruimte kun je de rigs omgedraaid plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de krimpkous niet onnodig onder spanning komt te staan waardoor ze hun vorm behouden.

Bij het exemplaar dat ik in gebruik heb liet een hoekje van het foam wat los. Een druppel lijm was genoeg om dit te verhelpen. Buiten die aanpassing maakt de Mini Rig-Safe een solide indruk en is groot genoeg om je rigs in op te bergen. Je kunt er alle formaten rigs in kwijt.


De Mini Rig-Safe neemt weinig ruimte in

Pluspunten

- Compact 
- Magneetsluiting 
- Speciale curve voor behoud van krimpkous 
- Double pins 

Minpunten

- Foam zat bij mijn exemplaar niet helemaal vast in een hoek 
- Geen opbergruimte voor de pinnetjes

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.