Lucky Leads aan de waterkant

Het was juli 2012 toen ik hier op CarpFeeling in het artikel 'Custom Leads' voor de eerste keer het Engelse bedrijfje Lucky Leads aanhaalde. Dit kleine Engelse bedrijfje was een ware meester op het gebied van loodcamouflage en behoorde naar mijn mening tot de beste in hun vak. Helaas kreeg ik op 1 augustus 2012 het nieuws onder ogen dat Lucky Leads zou stoppen.

De vraag naar hun loden zou te groot zijn geworden en er was geen tijd en geld om de bussines proffesioneel aan te pakken. In het derde deel van het Random nieuws van augustus deelde ik dan ook mede dat Lucky Leads de deuren gesloten had. Toch kwam er op 9 september weer goed nieuws. Lucky Leads zou onder een nieuw management verder gaan met de bedrijfsvoering. Gelukkig betekent dit tot op de dag van vandaag dat Lucky Leads gewoon weer verkijgbaar zijn en er zelfs nieuwe producten zijn gelanceerd de afgelopen tijd als The Darkside Leads en Clay Leads. Voor mij was het gelijk een goede reden Lucky Leads eens goed onder de loep te nemen. Zijn ze echt zo goed?
 

Net als veel bedrijven weten de marketeers achter een bedrijf hun producten altijd goed op de foto te zetten. Dit is bij Lucky Leads niet veel anders. Als we hun site bekijken en we zien de foto's van hun loden op prachtige achtergronden dan zijn we al snel verkocht. Als we dan ook zien dat de prijzen van deze loodjes ook nog eens rond de euro liggen, dan willen we nog weleens de portemonee trekken.

Het punt alleen is dat we niet allemaal naar Engeland kunnen gaan om eerst even de kwaliteit te bekijken van wat we kopen. We kopen dus vaak op goed vertrouwen. Daarbij ligt onze verwachting ook nog eens hoog door de prachtige foto's op de site. Mijn verwachtingen lagen ook hoog toen ik via via deze loodjes bestelden. Ik had in het verleden ze wel eens in handen gehad maar lang niet alle loden uit hun range. Het was dan ook spannend toen Post.nl mijn deurbel indrukte en ik niet veel later een pakketje in ontvangst nam.
 


Uitgelicht: 4 soorten Lucky Leads in droge conditie
 

Ondanks de flitsende site van Lucky Leads zaten de loden verpakt in kleine ziploc zakjes. Bij de Moss loden dacht ik zelfs even dat er een zakje wiet mee was gekomen vanuit Engeland. Gelukkig bleek niets minder waar en had ik de meest interessante loden uit de range in mijn handen. Voor deze review had ik onder andere de Moss Leads, Truffles en Swamp Leads gekozen. Dit aangezien dit mijn inziens de meest natuurlijke loden waren. Na de loodjes even te hebben bekeken kon ik vrij snel al concluderen dat de coatings er zowel nat als droog erg goed uitzagen. Een puntje van aandacht voor Lucky leads wat ik al vrij snel merkte was alleen dat de tailrubbers nogal los op de inserts zitten. Natuurlijk is dit simpel op te lossen door even tailrubbers van een ander merk erop te schuiven.
 


Uitgelicht: 4 soorten Lucky Leads in natte conditie
 

Op mijn laatste Frankrijk tripje had ik de loden ook mee en als bij veel Franse wateren waren de oevers bedekt met een dikke laag Franse klei. Het gebeurde bij toeval dat een enkel loodje in de klei kwam te liggen. Meteen viel op dat de grove coating van deze loden ideaal is om bodemvegetatie op te nemen. Ondanks dat de coatings al superieur zijn, geven ze ook de mogelijkheid door hun poreusheid en structuur om bodemvegetatie op te nemen. Hierdoor kan je je montage nog meer camoufleren.


Mijn eerste ervaringen met deze loden waren goed. Daarbij maak ik natuurlijk de kanttekening dat er niet erg veel over lood kan worden gezegd behalve dan over de coating. Deze coatings zijn prima en vallen mooie weg op diverse bodemtypes. Wel moet ik hierbij zeggen dat deze ruwe en grove coatings eerder kapot gaan dan plastic gladde coatings. Ondanks dat deze coatings wel een 'dempend' vermogen hebben, gaan ze sneller kapot. Dit geldt overigens voor de meest loden in dit genre.

Ik kan dan ook niet anders dan positief zijn over deze loden. De prijs/kwaliteits verhouding is gewoon prima. Daarnaast kun je bij Lucky Leads gewoon met Paypal betalen waardoor het kopen van deze loodjes ook nog eens wat makkelijker is. Veel beter nog zou een winkelier of groothandel zijn die deze loodjes opneemt in zijn of haar assortiment. De eerste klant hebben ze al!


Tekst & Fotografie: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.