MAD Hi-T review

Begin dit jaar kreeg ik van Remco Grit (team MAD) de vraag of ik enkele producten van MAD onder de spreekwoordelijke loep wilde nemen. Naast een zeer fraaie penhengel (meer hierover in een ander artikel) kreeg ik ook een set beetmelders toegestuurd.  De MAD Hi-T beetmelders (3+1) werden enkele dagen later door de postbode afgeleverd. Zeer netjes verpakt en natuurlijk kon ik niet wachten om de pakjes te openen.

De beetmelders beter bekeken

De beetmelders worden geleverd in een stevige, mooie en strakke koffer. Je kunt kiezen uit een multi-kleuren set en een set met allemaal blauwe verlichting. Ik heb de multi-kleuren, wel zo makkelijk als je ’s nachts beet hebt. In de koffer is plaats voor 4 beetmelders, de sounderbox en een vakje voor de bijgeleverde snagears (waar ik ook een paar batterijen in bewaar, heel makkelijk dus!) De koffer is voorzien van veel foam en alles kan tegen een stootje, wel zo makkelijk bij zo’n handige jongen als ik…

Mad Hi-T

De beetmelders zitten vol handige features en zien er netjes uit. De eerste indruk van het uiterlijk doet me direct denken aan de Delkim beetmelders. Strak, rechthoekig en voorzien van draaiwieltjes. Niet mijn natte droom uiterlijk voor een beetmelder, maar over smaak valt te twisten… De beetmelder is voorzien van een matte, rubberachtige laag (zeer fijn voor de grip) en voelt licht, doch stevig aan. Aan de voorzijde zitten 3 draaiwieltjes (volume, toon en gevoeligheid) en 2 drukknoppen  voor het 30 sec. dempen en het in- en uitschakelen van de nachtlampjes. De draaiwieltjes zijn groot en voorzien van karteltjes, waardoor ze makkelijk te bedienen zijn. Ook de drukknop is groot genoeg voor de dikke-vinger-mensen. De beetmelder is voorzien van een wieltje incl. begeleidingsrail waar de lijn doorheen gaat. Bij een run zorgt de lijn ervoor dat het wieltje gaat draaien. De magneetjes in het wieltje activeren de beetmelder, wat resulteert in een heerlijke snoeiert. Op de beetmelders kunnen losse snagears bevestigd worden.

De achterzijde is voorzien van een zeer felle (rode) led. Dit is ideaal als je in het donker uit gaat varen met de boot. Dan kom je altijd terug naar de stek, ook als het vrij mistig is (ze zijn zeer fel). Middels een eenvoudig maar stevig schuifje aan de achterzijde kun je de blokbatterij heel eenvoudig vervangen. Geen schroevendraaier nodig dus! Onderaan de beetmelder zit een schakelaar om de beetmelder aan en uit te zetten. De beetmelder is voorzien van een grote schroefdraad inclusief een dik rubbertje, zodat je beetmelder altijd recht en stevig op de buzzerbar kunt zetten.

De voor- en achterzijde

De sounderbox is klein, compact en ook rechthoekig. Daardoor blijft hij perfect staan op een (onregelmatige) bodem. Er wordt een handige koord bijgeleverd, zodat je de sounderbox ergens aan kunt hangen. De sounderbox is eenvoudig, maar heeft alles wat je nodig hebt. Er zit één grote drukknop op (aan/uit/trilfunctie). Daarnaast is de sounderbox voorzien van een draaiwiel (het zelfde draaiwiel als op de beetmelder) voor het aanpassen van de volume en zitten er 8 leds op de sounderbox. Een kleuren led (gelijke kleur aan de beetmelders) en onder elke kleuren led zit een witte led. Als de karper lijn meeneemt zal de kleuren led gaan branden, heb je een terugzakker dan zal de witte led gaan branden. Een fijn handigheidje! Zo kun je dus ook vanuit je tent zien of het een lijnzwemmer betreft.

De praktijk

Op papier een complete beetmelder set, maar hoe houden de beetmelders zich aan de waterkant? Tijd voor enkele serieuze tests! Nu het einde van mijn visseizoen er bijna op zit kan ik terugkijken op een succesvol jaar waarin de beetmelders flink getest zijn! Regen, vorst, wind, zon, water, zand en modder. Ze hebben het in de korte tijd allemaal (soms bewust) mee gemaakt. Mijn eindconclusie in het kort: kopen!

De beetmelders zijn spatwaterdicht, maar een van de beetmelders heeft kort in het water gelegen en doet het nog prima. De rubberachtige coating zorgt voor veel grip en er zijn minder snel krassen op te zien.

De sounderbox

De beetmelders doen waar ze voor gemaakt zijn: Mij alarmeren als er een stoomboot aan de andere kant van de lijn hangt. De gevoeligheid kun je verstellen, waardoor je onder alle omstandigheden kunt vissen. Ik heb tegen obstakels gevist en de gevoeligheid op zijn hoogst gezet en ook op open water in de storm, waardoor de gevoeligheid wat lager kon. Wat ik een groot voordeel vind is dat je de beetmelders volledig stil kunt zetten en alleen de sounderbox kunt gebruiken. Zo vis ik het liefst. Maar als de beetmelders op zijn hardst staan word je ook zonder sounderbox zeker wakker.

Ik wil graag een lekkere hoge toon horen.  Om de woorden van Pieter van de Werfhorst te gebruiken, ik hou van lekkere tetterende beetmelders. Op deze beetmelders zit voor mij de ideale hoge toon die ook nog prettig in het gehoor ligt. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een wieltje waar de lijn overheen gaat krijg je niet één lange toon bij een snoeiharde run. Dat vind ik wel wat jammer, maar daar kan ik mee leven.  Zodra het donker wordt kun je de nachtlampjes aanzetten. Deze zitten onder het wieltje en zijn de kleur van de beetmelders. Dit ziet er super strak uit! Het oog wil tenslotte ook iets.

De beetmelders worden geleverd met losse snagears die je in de beetmelder kunt draaien. Daarvoor moet je eerst de mini snagears losdraaien. Ik heb best veel moeite gehad om de snagears erin te kunnen draaien. De snagear was iets te breed, waardoor de schroefdraad geen houvast kreeg. Daarnaast vind ik het een nadeel dat dit losse onderdelen zijn. Ik had liever gezien dat je dit uit kon schuiven. Ik ben inmiddels 1 mini-snagear kwijt. De beetmelder met snagear kun je niet in de koffer plaatsen, dus moet je telkens de snagears eraf draaien.

Het bereik van de sounderbox is meer dan voldoende. Op 250 meter werkte de sounderbox nog perfect. Op 300 meter pikte de sounderbox niet meer elk signaal op, maar wat moet je 300 meter van je hengels af?!

Zowel de beetmelders als de sounderbox zijn voorzien van blokbatterijen (9 volt) en gaan lang mee. Ik heb er in totaal ongeveer 20 dagen/nachten mee gevist en heb de batterijen nog niet hoeven te vervangen.

Eindconclusie

De MAD Hi-T beetmelders voldoen aan bijna al mijn wensen. Behalve de losse snagears kan ik geen nadelen bedenken. Nog een kort lijstje met de funties:

Beetmelders:

 • Matte robuuste uitstraling
 • Gevoeligheid (7 standen)
 • Volume (7 standen, incl. stil)
 • Toonsoorten (7 standen)
 • Snagears
 • Aan- en uit schakelaar
 • Nachtlicht (voorkant)
 • Guidelight (achterkant)
 • Drukknop voor 30 sec. dempen
 • Batterij: Blokbatterij (te verwisselen middels schuifje)
 • Ruime schroefdraad met rubber

De knoppen

Sounderbox

 • Volume (7 standen, incl. stil)
 • Trilfunctie
 • 4 heldere kleurenleds
 • 4 heldere witte leds voor terugzakkers
 • Aan- en uitknop
 • Koord
 • Vlakke onderkant

De adviesprijs voor deze set bedraagt € 249,50. Dus ben jij nog opzoek naar een betaalbare en complete beetmelderset? Vergeet de MAD Hi-T beetmelderset niet!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.