Markerworld CoatInk aan de waterkant

Het maken van combi rigjes in voor velen vissers tegenwoordig een standaard geworden. Waar we vroeger nog een stuf onderlijntje aan een soepel onderlijntje moesten knopen om een combi rigje te vervaardigen, zo zijn er anno 2012 tal van mogelijkheden om simpel en doeltreffend de overgang van soepel naar stijf te creëren. Denk eens aan alle stripbare gecoate onderlijnmaterialen of stugge onderlijnen met een mantal die je enkel hoeft terug te stropen om de harde kern te verwijderen als Rig Marole Hydrolink. Dat anno 2012 combi rigjes niet alleen meer hoeven worden vervaardigd door knopen is een grote stap voorruit. Knopen betekent nog steeds vaak een zwakker punt in je onderlijntje met alle frustraties na het lossen van een vis voordien. Momenteel introduceert de gadget website Markerworld een ander product om simpel en doeltreffend je combi rigjes te maken. Dit product genaamd CoatInk is een speciale stift met daar in een vloeistof (bruin of groen) die uithardt.  Hieronder de how-to van het gebruik van dit leuke innovatieve item!


CoatInk van Markerworld

CoatInk is een vloeistof waarmee je je soepele onderlijnmateriaal als het ware kan inkleuren. Buiten dat je je onderlijn nog eens extra camoufleert, wordt de vloeistof hard waardoor je je soepele onderlijnmateriaal veel stugger kan maken en hierdoor combi rigjes kan fabriceren. Om CoatInk te gebruiken kun je het beste eerst een soepel onderlijntje creëren naar je eigen smaak. In dit voorbeeld gebruiken we een basis rigje gemaakt van het soepele PB Products Armabraid.

Een basis rigje van soepel onderlijnmateriaal

Voordat je kan beginnen met CoatInk is het raadzaam om je rigje te ontdoen van vuil en vet. Ook dient het onderlijnmateriaal droog te zijn voor de beste resultaten. Dit zodat CoatInk beter hecht aan je onderlijnmateriaal. Alvorens de CoatInk stift te gebruiken dien je de stift eerst een 15 seconden te schudden. In de stift zit een kogeltje waardoor de substantie goed wordt gemengd bij het schudden. Na het schudden verwijder je de dop en houdt de stift met de punt naar boven. Je drukt nu met twee vingers onder de punt van de stift op het gedeelte waar ‘press’ staat. Dit om overdruk te voorkomen. Als je dit gedaan hebt dan kun je de punt naar beneden houden. Wanneer je nu weer op ‘press’ drukt wordt het ventiel geopend en loopt de stiftpunt vol. Wanneer je de stift voor de eerste keer gebruikt zal de witte punt langzaam de kleur aannemen van de kleur van je stift (bruin of groen). Je stift is nu klaar voor gebruik!

Druk press in en de witte stiftpunt wordt langzaam de gewenste kleur

Leg nu je rigje gestrekt op een vlakke ondergrond. Ik raad aan om iets onder het rigje te leggen om ervoor te zorgen dat je je spullen niet vies maakt. Ga nu langzaam met de stift over je soepele onderlijnmateriaal heen waardoor je een gelijkmatig laagje creëert. Hoe dikker je de substantie erop smeert, hoe stijver je rigje uiteindelijk gaat worden maar hoe langer het ook duurt voordat de substantie geheel is uitgehard.

Kleur je onderlijntje langzaam in tot de gewenste lengte

Kleur je rigje in tot de gewenste lengte. Je kan de rig iets draaien waardoor je alle kanten van je onderlijn inkleurt voor een beter effect. Wanneer je dit gedaan hebt dan leg je je rigje te drogen. Na een 30 minuten zal je rigje niet meer afgeven. Na 12 uur is de substantie afhankelijk van hoe dik je het erop hebt gesmeerd geheel uitgehard. Je rigje is vervolgens klaar voor gebruik.


CoatInk is een product dat weer eens anders is. Naast dat je op een makkelijke manier combi rigjes kan vervaardigen, is het product ook ideaal om kleine loodjes te coaten of knopen te zekeren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Mocht je de stift even niet hebben gebruikt dan bestaat alleen wel de kans dat de punt is uitgehard. Gelukkig heeft Markerworld vooruit gedacht en zijn er ook losse punten, zowel rond als plat, te verkrijgen voor 1.50 euro. Het is een product wat je even onder de knie moet krijgen om effectief in te zetten. Lukt dit dan kun je simpel een behoorlijk aantal onderlijntjes coaten. Het voordeel is dat de coating een dunne harde laag vormt om je onderlijnmateriaal. Hierdoor blijft je rigje subtiel maar benut je de voordelen die een combi rigje met zich mee brengt. Dit product zal niet sneller werken als een gecoat onderlijntje coaten maar je kan wel veel subtieler te werk gaan. Een super tool voor de ware rig experts die maar al te graag experimenteren met rigjes!

De prijs voor een CoatInk stift bedraagt 17,50 euro en is te verkrijgen via:
www.markerworld.nl

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.