MK1 boilie van MTC

We zijn nou al een goeie maand aan het voeren voor de live CarpCam met de boilies van MTC en vind het wel eens tijd om de nodige uitleg te geven over deze nieuwe bol. Alvorens we begonnen met dit project hebben we contact opgenomen met een tweetal aasfabrikanten, namelijk MTC en AVK (zie review AVK). We hebben deze twee gekozen omdat we erg te spreken zijn over hun aas. Zonder enige aarzeling stapte ze samen met ons in dit avontuur en hebben ons voorzien van hun aas. Erg dapper, want niet elke aasfabrikant durft dit aan. Het is namelijk de ultieme test, en iedereen kan meekijken.


Grof van structuur, de nieuwe MK 1 boilie

Deze -door Mitsz van der Kamp- ontwikkelde boilie is bereid op een totaal andere manier dan we gewend zijn. Toen ik deze boilies binnen kreeg, en de zak los trok kwam de aroma je tegemoet. Het deed mij denken aan het leven op het platte land. Een donker groene/bruine boilie, met een erg grove structuur. Lekker gemakkelijk te verpulveren, bezit een zoet - zurige smaak en een kruidig zoete esdoorn geur. Het spreekt me meteen aan. Het ziet en smaakt erg natuurlijk. Maar wat maakt deze bol zo speciaal? Het speciale aan deze bol, is dat er in de basis helemaal geen gebruik is gemaakt van maïsmeel, polenta, griesmeel, sojameel, soja-isolaat, tarwebloem, melkpoeders, vogelvoeders, vismelen, vlees- en/of leverextracten, krill enz. Er wordt dus niet gebruik gemaakt van de traditionele ingrediënten maar van een pasta!! Deze pasta wordt gemaakt van een koolhydraatrijke vrucht, dat zijn oorsprong vindt in het voormalige rijk van Alexander de Grote.


Kortom, een totaal ander soort boilie. Het enige meel dat er in is verwerkt is een beperkt percentage visproteïne en wat vitaminepreparaten. Om deze boilie te creëren uit pasta, moet je de boilies een lage temperatuur garen. Een techniek die voorheen nog niet mogelijk was.

Een totaal andere samenstelling kan heel dressuur doorbrekend werken als je bedenkt dat er al bijna 40 jaar met een zelfde soort basis wordt gevist!! We zijn erg blij dat we deze boilie mogen testen voor de cam en als je de beelden bekijkt, kun je goed ziet dat de karpers ze erg lekker vinden! Hoeveel we ook voeren, er blijft niets over.

Voor meer info, kun je terecht op de site van MTC: www.mtcbaits.nl

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.