Monkey Climber #9, oxygen for the brains

In het Bahaigeloof, een monotheïstische religie die ontstond in de 19e eeuw , is het getal negen het getal van volledigheid. De 9e editie van het cultmagazine mag zeker volledig worden genoemd. Met zeven artikelen die ertoe doen is Monkey Climber wederom geslaagd in hun queeste. De cover van Ronan Crespin is al een voorbode voor meer. Van tijdloosheid tot betekenisvol. Van ambiance tot misschien liefde.

Misschien dat geluk meespeelde, misschien was het louter toeval maar number #9 is een verbond van artikelen. Startend met het artikel Dream Awake. Een fantastisch verhaal van Alex & Patricia wat je meeneemt in het vrije leven, het vinden van perfectie, affectie en dikke karpers. Een verhaal met een nomadisch tintje, culinair genot en de ups en downs die het leven ons biedt. Interessant is ook het tweede artikel wat een interview is met Tom Castelein. Iemand die altijd graag uit de belangstelling bleef. Iemand die liever aan de duistere kant van de spotlight stond. In dit openhartige interview leren we Tom beetje bij beetje kennen en worden de zinnen ondersteund met fantastische platen van vissen die tot de verbeelding spreken.

No. 9, O₂ for the brains

No. 9, O₂ for the brains

De monkey klimt verder met een artikel van Tom Anderson over zijn visserij op het legendarische Wraysbury, de jacht naar haar nomaden en een trieste epiloog die vertelt dat niets oneindig is. Na dit artikel vinden we een korte advert van de beetmelders van nu. Engelse nostalgie meets innovatie in de geesteskindjes van Scott Edwards en na deze advert vertrekken we wederom in een droomwereld en wel die van Sjoerd en Daan. En dan, dan komen we uit bij het begin van Le Quatorze Julliet. Het relaas van eindbazen Gio & Eve en hun belevenissen tijdens een vakantie in de regio. Een fantastisch relaas over Gypsy de rottweiler, les flics, tropische temperaturen en de machtige vieux Rhône.

In de staart van de aap zit ondermeer een relaas wat luistert naar de naam ‘Carp of the midnight Sun’. Het verhaal van Enrico & Friends over de ontberende visserij in een land waar je geen karper verwacht. In dit stuk maken we kennis met Finland en haar schatten. De uitgestrekte wateren, de stilte aan de oevers en de buzz bij het vangen van ongeschonden karpers. De grande finale is het stuk van J.F. die in zijn Bohemian Mhonkey de vraag probeert de beantwoorden of vroeger alles beter was. Een fantastisch stuk over vriendschap, ontdekken en beleven. Van de karpers van het kasteelwater uit zijn jeugd tot aan de oevers van het machtige Cassien. De Bohemian Mhonkey was in ieder geval mijn favoriet en als je houd van nostalgie een must-read.

Le quatorze Julliet, het relaas van Gio & Eve

Le quatorze Julliet, het relaas van Gio & Eve

Het is allang bewezen dat Monkey Climber Magazine geen eendagsvlieg meer is. Het is een lifestyle geworden gesteund door puristen uit heel Europa. Een magazine die de gedachtegang reflecteert van de roots van het karpervissen en vertelt dat onze hobby zoveel meer is dan vangen. Sta ervoor open, neem het tot je en geloof!

Niets is blijvend, het gevoel wel.

Niets is blijvend, het gevoel wel.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.