Muddy Waters Clinga's aan de waterkant

Voor het karpervissen zijn er tal van soorten hangers op de markt. Allemaal hebben ze hun unieke eigenschappen en zijn voor verschillende situaties inzetbaar. Karpervissers willen graag met alle spullen perfectie tot in de puntjes. Karpervissers zijn ook altijd op zoek naar spullen die niet alleen functioneel zijn maar ook heel handig.

Het Nederlandse Smart-indicators verdeeld mooi product, namelijk de hangers van Muddy Waters waarmee eindeloos te combineren is. Hierdoor is hij met zowel een slappe, als een strakke lijn te vissen. Je kunt dus de hanger kiezen die perfect aansluit bij jou visserij! Zo bespaar je niet alleen geld voor verschillende setjes, maar ook ruimte in je tacklebox. Uiteindelijk ervaar je hierdoor meer gemak en plezier van je spullen aan de waterkant. 

Eigenschappen

De Clinga's van Muddy Waters hebben een unieke lijnclip. De lijn is onder de balletjes te klemmen net als bij ieder andere hanger. Dit geeft als resultaat dat de beetregistratie goed wordt doorgegeven naar de beetmelder. Omdat de hangers los op de strakke lijn schuiven zul je weinig tot geen valse beetindicaties krijgen op stromend water of wanneer het een beetje waait.

Beetregistratie door middel van de ‘balletjes’

De lijn is ook tussen de ‘plaatjes’ te klemmen. Dit geeft als eigenschap dat je met een slappe of half slappe lijn zeer directe beetregistratie krijgt. Deze lijnclip is uitgerust met een stevig elastiekje dat de ‘plaatjes’ strak bij elkaar houdt. Hoe verder je deze omhoog schuift, hoe strakker je lijn komt te zitten.

Doordat de hanger vast op de lijn zit geklemd zal ieder tikje worden doorgegeven naar de beetmelder. Door deze eigenschappen zijn ze zeer geschikt voor het vissen op stilstaand water.


De beste beetregistratie voor een slappe lijn

De body’s van de Clinga's zijn uitgerust met het schroefdraad aan de binnenkant. Dit heeft als grote voordeel dat de body daardoor een stuk minder kwetsbaar is en sterker is. Zou het schroefdraad aan de buitenkant zitten. Dan krijg je met kou nog wel eens dat plastic met het kleinste tikje kapot knapt. Smart indicators heeft dit slim opgelost door het touwtje of kettinkje van een stukje schroefdraad te voorzien. Dit schroefdraad draai je heel gemakkelijk in het hangertje waardoor een mooi geheel ontstaat.


Door het schroefdraad aan de binnenkant te hebben is het hangertje een stuk minder kwetsbaar
 

Eigen ervaring

Sinds ik met de Muddy Water Clinga's ben gaan vissen zijn mij een paar dingen opgevallen. Tijdens het testen van deze hangers heb ik gelet op functionaliteit, kwaliteit en unieke eigenschappen. Deze punten zal ik even noteren.

• Goede prijs kwaliteit verhouding
Keurig afgewerkte materialen
• Een twee functies hebbende lijnclip
• Alle materialen zijn los verkrijgbaar
• De ‘clinga links’ zijn te verkrijgen in een rvs en plastic versie
• Wanneer de zwaardere body’s gebruikt worden, werkt de vaste lijnclip helaas minder goed. De lijn valt regelmatig uit de clip, waarschijnlijk door het gewicht van de hangerBij de hangertjes kan je zelf kiezen voor een touwtje of een kettinkje. Op deze manier kan je de hanger perfect aanpassen aan jou wensen of situatie. 

 

Punten benadering

Persoonlijk vind ik dat de hangers van Muddy Waters een keurige prijs kwaliteit verhouding hebben. Voor de kleine body’s met een touwtje betaal je een setprijs van € 12,95. Wil je de zwaardere body’s zelf samen stellen met een kettinkje, dan betaal je per body €7,25. Voor de ‘clinga chains €6,95 en voor de ‘clinga links € 3,25. Dit bedrag komt overeen met de andere merken die ook soortgelijke hangers in hun pakket hebben.

Wanneer ik aan de waterkant bezig ben met de hangers in mijn visserij ervaar ik precisie in de afwerking. De materialen passen allemaal keurig in elkaar en zijn stevig. Iets dat de meeste karpervissers ontzettend belangrijk vinden. Wanneer ik de lichte hangertjes gebruik voor een slappe lijn vind ik het ontzettend prettig dat ik de lijn kan vastklemmen tussen de klemmetjes. Op deze manier is de beetregistratie perfect. Ik ving zelfs een schub van 13,5 kilo op twee piepjes midden in de winter.

Een prachtige winter schub dankzei de unieke lijnclip van Smart indicators

Doordat het hangertje bewoog wist ik dat de twee piepjes geen valse beetindicaties konden zijn. Bij Smart indicators kan je helemaal zelf je setje hangers samen stellen. Alle materialen zijn los verkrijgbaar en dit zorgt er voor dat jij je eigen setje perfect kan aanpassen aan de situatie waarin je vist en wat je mooi vindt. Één van de weinige minpunten die ik heb kunnen vinden is wanneer je de vaste lijnclip gebruikt bij de zwaardere body’s. Helaas valt regelmatig de lijn uit de vaste clip als teken dat het elastiekje op de clip bij de zwaardere body’s niet helemaal sterk genoeg is. 

Link: www.smart-indicators.eu

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.