Nash Carp Cradle aan de waterkant

De behandeling van een gevangen karper is de laatste jaren een hot item geworden en veel merken springen hier handig op in. Onthaakmatten zijn in allerlei soorten, maten en diktes verkrijgbaar. De Carp Cradle onderscheidt zich van alle andere onthaakmatten omdat deze nooit in contact zal komen met de ondergrond. Het is eigenlijk een soort hangmat voor karpers!

Nash Carp Cradle wordt geleverd in een mooie compacte tas

De Cradle bestaat uit een frame waarin de mat gehangen wordt. Het is simpelweg een kwestie van vier buizen in elkaar schuiven, waarna er een stevig en stabiel geheel overblijft. De poten zijn niet verstelbaar dus het is wel raadzaam om de Cradle op een vlakke ondergrond te zetten. Omdat de mat waterdicht is kun je er water in gieten waardoor de vis altijd goed nat blijft. Wel zo handig tijdens het onthaken en fotograferen, want de emmer water kun je voortaan achterwege laten. Verder zitten aan weerszijden twee stukken doek om de Cradle met inhoud (indien nodig) af te kunnen dekken en de zijkanten waar het buizenwerk doorheen loopt zijn extra gevoerd zodat een karper zich ook hier niet aan kan bezeren.


Omdat het water erin blijft liggen ligt de karper in een soort badje


Eigenlijk valt er niets op de Carp Cradle aan te merken. Een gevangen karper blijft goed nat, kan er niet afglijden of uitspringen en de mat hangt boven de grond waardoor het een super veilig systeem is. Ik kan me alleen voorstellen dat het voor kortere sessies wat minder praktisch is. Het is allemaal net iets groter om te vervoeren en als tijd kostbaar is zit je misschien niet te wachten op een onthaakmat die je eerst in elkaar moet zetten. Voor de langere sessies daarentegen is de Carp Cradle in meerdere opzichten een uitkomst.


Arnold Samsen  

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door: Zunnebeld Zwolle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.