Nash Daddy Long Legs review

Over een half jaar hoop ik voor de derde keer vader te worden. Dat gaat natuurlijk zuivere vistijd en bakken met geld kosten, vandaar dat ik mijzelf nog snel even trakteer op wat mooie en duurzame visspullen. Bij het zoeken naar de brolly, kwam ik bij Nash uit. Nu ben ik ben geen merkenfreak, maar ik koop gewoon waarvan ik denk dat het kwaliteit betreft en dus duurzaam is. Tevens moet de service goed zijn als er onverhoopt toch iets kapot gaat en het moet comfortabel zijn, voor mijzelf maar ook wat de vissen betreft.

Nash Daddy Long Legs

In dit geval dacht ik even lekker aan mijzelf en ik was op zoek naar een stoel. Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen maar van die baggerstoeltjes gehad. Die zijn vaak lekker licht, maar trekken bij de eerste keer afzetten op de armsteunen al krom. Ik vis regelmatig op wateren waar de kanten vrij steil en oneffen zijn. Ik moest dan dikwijls zoeken naar stammetjes of stenen om onder de pootjes van die stoel te doen, anders zat ik continu scheef. Het gaat momenteel wel weer goed met mijn rug, en dat wil ik natuurlijk ook graag zo houden. Ik merk namelijk dat ik last van mijn rug krijg als ik een tijdje in zo’n stoeltje heb moeten zitten. Waardeloos en dat moest anders. Hetzelfde geldt voor mijn stretcher en slaapzak, oe ouder ik word, hoe meer ik de luxe waardeer. Het moet echt goed zijn, anders krijg ik overal last van.

Afijn. Tijdens de zoektocht naar de brolly stuitte ik op een hele range stoelen van Nash. Kleine, lichte, gewone maar ook een hele grote, met hele lange uitschuifbare poten. De Daddy Long Legs, precies wat ik nodig heb. Geen gedonder meer met stenen of boomstammetjes. Het zitvlak is fenomenaal. Hard en strak, maar tóch comfortabel. Hoge armsteunen met gevoerde armleuningen... super luxe. En dan die poten. Bizar. Als ik ze helemaal uitschuif bungelen mijn benen! Ik kom dan niet meer aan de grond. Deze moet ik hebben. De prijs is best aan de maat, maar hey! Dit is wat mij betreft dan ook wel de Mercedes onder de vis stoelen.

Een heerlijke stoel om een tukkie in te doen
Een heerlijke stoel om een tukkie in te doen

Nader bekeken en getest

Aan de waterkant zie je pas écht de voordelen. De poten zorgen er voor dat je op steile oevers toch recht kunt zitten. De poten schuiven niet in zoals je vaak ziet bij andere stoelen. Onder de poten zitten grote moddervoeten, ideaal als je veel los zand hebt. De moddervoeten bieden dan veel grip. Een borgpen zorgt er voor dat de achterste poten worden gefixeerd, zodat ze niet kunnen inklappen. Iets wat ik al wel eens heb mee gemaakt en voor hilariteit zorgt, maar je kunt er natuurlijk ook ongelukken mee krijgen als je verkeerd valt! Met deze stoel gaat dat in ieder geval niet gebeuren. De armleuningen zijn van een zware kwaliteit metaal en daardoor is de stoel ook best wel aan de zware kant. Dat kan voor sommige situaties wel nadelig zijn, waardoor ik voor de korte en mobiele sessies nog wel een lichtere stoel heb gekocht die ik later zal reviewen.

De rugleuning is goed te verstellen dankzij de stevige draaiknoppen
De rugleuning is goed te verstellen dankzij de stevige draaiknoppen

Op de armleuningen zitten dikke kussens die er makkelijk middels klittenband afgehaald kunnen worden. Stel dat je ze een keer wilt wassen. De rugleuning kan met twee draaiknoppen in verschillende standen worden gezet. Ideaal als je even een tukkie wilt doen. Je draait de knoppen los en klapt de leuning helemaal naar achter. Verder heeft de stoel een prachtige camou look en zie je ook hier weer de fraaie Nash logo's.

De dikke kussens op de armleuningen zijn afneembaar en de stoel is voorzien van een vette camou printDe dikke kussens op de armleuningen zijn afneembaar en de stoel is voorzien van een gave camou print

Voordelen

  • Heel degelijk en gemaakt van zware kwaliteit
  • Zeer comfortabel
  • Ideaal bij steile oevers maar ook bij oneffen stekken, de poten schuiven niet in
  • Perfect voor lange personen
  • Heerlijke relaxstoel door de te verstellen rugleuning

Door de borgpen kan de stoel niet zomaar inklappen

Nadelen

  • Stevige prijs
  • Het gewicht is met 9,3 kg aan de hoge kant

En verder kan ik geen enkel nadeel verzinnen. Dit is gewoon een top stoel waarvan ik lang plezier zal hebben.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.