Nash Fang Twister aan de waterkant

Het is een paar jaar flink stil geweest rondom Nash in de Benelux, maar sinds een poosje zien we dat het merk weer een plaats aan het veroveren is tussen alle andere merken. Als ik aan Nash denk dan denk ik aan innovatie, stijl en kwaliteit. Drie zaken die niet elk merk succesvol weet te combineren... Al een poosje was ik op zoek naar de nieuwe haken van Nash, de Fang Twisters. Uiteindelijk kon ik een poosje geleden op de Kika beurs in Beekse Bergen een paar pakjes bemachtigen. Op de een of andere manier sprak het model me enorm aan. Als ik de haak zou moet omschrijven dan vind ik het het meest weg hebben van een kruising tussen een wide-gape en een longshank met naar binnen gebogen oog en een rechte haakpunt.


Uiteindelijk kon ik een paar pakjes bemachtigen

Nou heb ik begin dit jaar voor het eerst met Nash haken gevist. Het ging om een betaalwater dus ik was verplicht om weerhaakloos te vissen. De weerhaakloze varianten van Korda kon ik nergens krijgen dus uiteindelijk koos ik voor de Nash Fang X. Het eerste wat me aan deze haak opviel was hoe ontzettend scherp deze was tegenover de Korda haken die ik voorheen veel gebruikte. Niet om de Korda haken af te kraken, maar het verschil was gewoon duidelijk merkbaar.

De Fang Twister

De Fang Twister is dus aan het lijstje haken van Nash toegevoegd. De Twisters zijn erg scherp, maar helaas niet zo scherp als de Fang X. Verder zijn alle haken van Nash voorzien van een teflon coating om ze minder te laten schitteren onder water. De rechte punt zal de haak snel doen prikken en de gemiddelde lengte van de steel in combinatie met de ruime bocht moeten een goede houvast garanderen.


Het is tegenwoordig (blijkbaar) belangrijk om de haken los van elkaar te houden in de verpakking. Dit om te voorkomen dat ze tegen elkaar schuren/tikken en zo bot worden. Bepaalde merken kiezen ervoor om dit in een blits doosje te doen waardoor je soms het idee hebt dat je meer voor de verpakking betaald dan voor de haken zelf. Nash heeft dit heel simpel en economisch opgelost door de haken apart van elkaar in een stukje vierkant en transparant plastic te steken. Goedkope oplossing en de haken kunnen geen kant meer op!

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.