Nash Frostbite Sub 20° aan de waterkant

Begin dit jaar was het stilaan tijd voor een nieuwe slaapzak. M’n Trakker Big Snooze welke ik een paar jaar had gebruikt was aan vervanging toe. Voor het geld wat je voor deze slaapzak betaald was het op zich een prima product, alleen voor de echte koude nachten schoot deze te kort. Ik was dus op zoek naar een slaapzak die me ook tijdens de koudste nachten in de winter en het vroege voorjaar warm kon houden. Na een poosje rondgekeken te hebben wat de diverse merken te bieden hadden viel mijn oog op de Frosbite Sub 20° van Nash Tackle.


De Frostbite Sub 20° van Nash Tackle


Waarom deze slaapzak?

De Frostbite bestaat uit drie lagen. Uiteraard de onderste laag waar je op ligt en daarbovenop twee lagen. Deze twee bovenste lagen zorgen voor een hoop isolatie die je bij stevige vorst lekker warm houden. Als het in de loop van het seizoen wat warmer begint te worden dan kun je de bovenste laag eenvoudigweg eraf ritsen waardoor het wat meer een zomerslaapzak wordt. Dit simpele systeem zorgt er dus voor dat je de Frostbite in principe het gehele jaar door kunt gebruiken.

De bovenste laag rits je er eenvoudig vanaf

Tweede aandachtspunt voor mij waren de ritsen. Niets is zo vervelend als je tijdens een run je slaapzak niet uit kunt komen omdat de rits op een lullige manier vast blijft zitten door bijvoorbeeld een stukje stof wat tussen de rits komt te zitten. De Frostbite heeft gelukkig stevige en vooral erg soepele ritsen die elke keer zonder haperingen hun werk doen.

Ritsen van hoge kwaliteit

Verder kun je de Frostbite slaapzak op drie verschillende plekken onder de stretcher vastmaken. Aan beide uiteinden trek je de slaapzak over de stretcher heen en kun je dit met klitteband vastzetten. In het midden kun je de Frostbite onderlangs vastzetten met een band welke je vervolgens vastklikt. Als je de Frostbite op alle drie de plekken bevestigt aan de bedchair, dan gaat deze geen kant meer op!


Inmiddels heb ik bijna een jaar gebruik gemaakt van de Frostbite Sub 20°. De slaapzak heeft me geen moment teleurgesteld en bleek de investering meer dan waard. Tijdens de koude nachten houdt deze je heerlijk warm en als de temperaturen oplopen dan rits je eenvoudigweg de bovenste laag eraf zodat je je niet het ongans zweet. Daarnaast heeft de Frostbite hoge kwaliteit ritsen en kun je de slaapzak goed aan de stretcher vastmaken. Zoals je waarschijnlijk al wel had verwacht is de Frostbite Sub 20° geen goedkope slaapzak. Het nieuwere 2011 model is te koop vanaf €169. Wat mij betreft is deze slaapzak het geld dubbel en dwars waard en zeker een aanrader voor de vier seizoensvissers onder ons.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.