Nieuwe haken PB Products

Deze maand heeft PB haar nieuwe haken gelanceerd. Het gaat om een vijftal modellen waarbij uiteraard elk haakmodel specifieke eigenschappen heeft voor verschillende situaties.


PB lanceert 5 nieuwe type haken


We zetten ze even op een rijtje:

Super Strong Hook:
Haak met een rechte punt, hierdoor zal deze snel prikken.

Anti Eject Hook:
De Anti Eject Hook heeft net als de Super Strong een rechte haakpunt waardoor deze snel vlees pakt. Verder heeft dit model haak een iets naar binnen gebogen oog.

Jungle Hook:
Type 'klauwhaak'. Dikdradig met gebogen punt en een korte steel.

No Escape Long Shank Hook:
Een haak voor open water. Heeft een lange steel wat ervoor zorgt dat de haak enorm snel draait. Door de lange haaksteel is dit model niet geschikt voor het vissen op obstakelrijke wateren waar stevig gedrild moet worden.

Intruder:
Deze haak heeft een niet al te dikke draad waardoor deze sneller indringt dan een dikdradig model. Verder een iets naar binnen gebogen oogje en een rechte haakpunt.

PB had ons een paar zakjes Super Strong haken toegestuurd om te bekijken en te reviewen. Nou valt een haak natuurlijk moeilijk te reviewen. Het type of merk haak waar je mee vist is iets persoonlijks en die keuze is gebaseerd op ervaring en een mening die per persoon verschilt. Het is ook maar net waar je vertrouwen in hebt natuurlijk.

Nu zijn er natuurlijk wel een paar zaken waar we eens kritisch naar kunnen kijken en het eerste waar ik naar kijk is de scherpte van de haakpunt. “Die is toch altijd wel scherp“, hoor ik je denken. Dat klopt, alleen scherp is vrij relatief en het is mij opgevallen dat dat per merk nogal kan verschillen. Met name haken die een dikke Teflon jas hebben gekregen, zijn vaak minder scherp dan de haken die niet of nauwelijks gecoat zijn. De Super Strong haken zijn in ieder geval e-norm scherp!


In de verpakking lijkt het ook alsof de haken geen coating hebben. Eenmaal uit de verpakking blijkt dat de haken wel degelijk gecoat zijn, maar misschien in mindere mate dan we van andere merken gewend zijn. Hierdoor zal de haak minder licht weerkaatsen wat weer fijn is voor de mensen die erg gebrand zijn op rigcamouflage.

Ik kan uiteraard niet vertellen of de nieuwe haken van PB beter vis vangen dan die van andere merken. Dat is iets wat de tijd zal leren. Ik vind het vooral enorm belangrijk dat een haak superscherp is en dat zit met de nieuwe haken van PB wel snor. Daarnaast is de kans groot dat één van de vijf types goed te combineren valt met jou favoriete rig en/of water, waardoor het zeker eens de moeite van het proberen waard is.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.