Pallatrax Gripz aan de waterkant

Vroeger hadden we haken met grote, dikke, wijd uitstaande weerhaken. Tegenwoordig hebben we weerhaakloze haken, normale weerhaken en micro weerhaken. De normale weerhaak begint steeds abnormaler te worden en verdwijnt langzaam maar zeker van het toneel. Daarbij komt ook dat veel waterbeheerders van commerciële en verenigingswateren hun keuze al hebben gemaakt. Ter behoud van de bekken van hun vissen wordt er bewust gekozen voor de weerhaakloze haak of juist de micro weerhaak.

De nieuwe Gripz haken van Pallatrax
De nieuwe Gripz haken van Pallatrax

De weerhaakloze haak is gemakkelijk te verwijderen zonder de vis meer te beschadigen. Als er lijnbreuk ontstaat, is het voor de vis zeer gemakkelijk om de haak te lossen zonder hulp van mensenhanden. Het nadeel aan weerhaakloos zou wel zijn dat de haak kan gaan lopen in de bek omdat hij niet vast zit en daarmee juist meer schade veroorzaakt. Een micro weerhaak wordt soms ook als het betere alternatief gezien door de beheerders, omdat deze haak niet aan de wandel gaat tijdens het drillen. Maar die haak met micro weerhaak komt echt niet zomaar los na een lijnbreuk en is niet veel makkelijker te verwijderen, waardoor er weer extra schade zou kunnen ontstaan… een groot dilemma dus.

Pallatrax heeft met de ontwikkeling van de nieuwe Gripz haken het gat tussen weerhaakloze haken en haken met een micro weerhaak opgevuld met een wel heel ingenieus idee. Gripz haken hebben een fijn geribbeld motief aan de binnenzijde van de haakpunt, op de plek waar normaal de weerhaak zit. Het idee erachter is dat de groeven beduidend meer weerstand bieden op het vlees tijdens het uitoefenen van lijndruk dan een weerhaakloze haak. Door de uitgeoefende druk op de lijn worden de ribbels als het ware in het vlees gedrukt, waardoor hij niet kan weg schuiven. Zodra de druk wegvalt, komt de haak net zo gemakkelijk los als een weerhaakloze haak. Met andere woorden: een weerhaakloze haak die niet meer aan de wandel gaat en net zo gemakkelijk vrij komt na lijnbreuk.

Naast haken biedt Pallatrax ook kant en klare onderlijnen
Naast haken biedt Pallatrax ook kant en klare onderlijnen 

Naast de innovatieve grip ribbels is de haak ook nog eens uitgevoerd met een soort van speerpunt als haakpunt. Deze vorm van de haakpunt is echt fenomenaal scherp en dat rechtstreeks uit het zakje. En ik durf hardop te zeggen: scherper dan elke superscherpe haak die we tot nu toe gezien hebben. Na een paar vijlpogingen om de haak nog scherper te krijgen heb ik het opgegeven, ik krijg ze niet scherper.

Naast de losse haken heeft Pallatrax ook een serie kant en klare onderlijnen op de markt gebracht met als basis de Gripz haken. Alle onderlijnen zijn voorzien van Gripz haken, wartel, een loodclip met tailrubber en als krimpkous is de fenomenale Pallatrax Serious Shrink gebruikt. De onderlijnen zijn er in verschillende variaties, waaronder een fluorocarbon hair rig, een braid hair rig en een gestripte steamlink hair rig.

Het unieke patroon en een vlijmscherpe haak
Het unieke patroon en een vlijmscherpe haak

De haken en rigs zijn voorlopig verkrijgbaar in maten 6, 8 en 10 en in het betrouwbare “wide gape” patroon. Binnenkort volgen meer patronen en wordt het assortiment uitgebreid. Daarbij zullen dan ook de kant en klare rigs worden uitgebreid.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.