Pallatrax Serious Shrink Tube aan de waterkant

Pallatrax staat al jaren bekend om één belangrijke vinding: het stonze system. We hebben een tijdje niets van het merk gehoord, maar die tijd hebben ze blijkbaar goed gebruikt voor de doorontwikkeling van producten en het opfrissen van hun merk. Inmiddels zijn ze terug en met een aantal zeer vernieuwende producten en een verfrissend nieuw uiterlijk. Op Carp Zwolle kreeg ik op de stand van Pallatrax één van de nieuwe items in handen: De ‘Serious Shrink Tube’. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we het dan over krimpkous.

De Serious Shrink Tube van Pallatrax
De Serious Shrink Tube van Pallatrax

Al jaren gebruiken we krimpkous om de inhaking van onze onderlijnen te verbeteren. Krimpkous is verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten en elk merk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zoals elke fanatieke zelfknoper weet, is een geschikte krimpkous ruim genoeg om makkelijk over het oog van de haak te schuiven. Dat vergemakkelijkt het maken van de onderlijn namelijk enorm. De kous moet ook niet te dik blijven na het krimpen, hier krijg je lompe montages van die makkelijk te detecteren zijn door schuwe vis. Een ander vereiste is dat de kous na het krimpen ook niet te stijf moet zijn. Dat werkt absoluut in je nadeel voor wat betreft de inhaking. Een krimpkous mag na een vangst ook niet gelijk inscheuren of draaien/schuiven. Je ziet het, er zijn genoeg criteria waar zo’n klein stukje krimpkous aan moet voldoen. En dat heeft Pallatrax goed begrepen!

De krimpkous pas perfect over de ogen en krimpt serieus
De krimpkous past perfect over de ogen en krimpt serieus

De Serious Shrink Tube doet zijn naam eer aan: hij krimpt echt serieus! De 3mm krimpkous krimpt terug naar een verbazingwekkende 1mm. Daarmee past hij met gemak over de grootste en dikste haken maatje 1 en 2. Daarbij krimpt hij even compact als de dunste krimpkous van andere merken, die met moeite over het oog van een haakmaat 8 gedrukt kunnen worden. Je hebt hierdoor dus geen verscheidenheid aan krimpkous meer nodig in je tackle box en hebt hiermee een ‘one size fits all’ product.

De wand van de krimpkous is flinterdun en daardoor is de afwerking van de onderlijn echt minimalistisch en ontzettend licht. Alles wat je nodig hebt om detectie door schuwe karpers te voorkomen. De kous blijft na het krimpen lekker soepel en zal nagenoeg geen nadelige invloed op de inhaking uitoefenen.

Perfect!

In witvisland weten we het al eeuwen, less is more. Hoe minder de vis kan detecteren, hoe meer je kan vangen. En deze krimpkous gaat daar zeker een handje in helpen. Hij is alleen verkrijgbaar in transparant uiterlijk met een diameter van 3mm en dat dekt de hele lading.

De Serious Shrink Tube van Pallatrax zal binnenkort verkrijgbaar zijn in Nederland.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.