Review DryWalker warmtelaarzen

Het is rond oktober 2018 dat ik op Facebook leuke winacties voorbij zie komen van Euro tackle. In samenwerking met Ashima zijn er mooie winterlaarzen te winnen. Als Willem ons vraagt wie er een set winterlaarzen wil testen, ben ik er als de kippen bij. Als ik dan zie om welke laarzen het gaat, ben ik dus al bekend met deze Drywalkers. Mijn huidige laarzen zijn al een jaar of 10 oud, dus ik kan wel een set nieuwe gebruiken.

Om ze te testen moeten we natuurlijk wel écht winterweer hebben. Helaas is het ook deze winter maar weer heel kort koud. Een paar dagen sneeuw is nog altijd geen winter. Wél trek ik ze elke avond aan om met mijn hond te gaan wandelen. De laatste wandeling van de dag ('s avonds laat), gaat door een aantal kilometer modderige paadjes, dus dan zijn deze laarzen perfect. Ik heb maat 42 en heb met opzet maat 43 besteld. Omdat het belangrijk is dat je voeten niet te strak in de laarzen zitten. Een extra paar dikke sokken is altijd fijn, daarom dus een maatje groter. Wat opvalt is dat ik zonder dikke sokken prima in de laarzen pas. Ze vallen dus wel wat klein. Het wandelen gaat echt heel fijn. Het voetbed is goed, anders zou ik daar met mijn rug onherroepelijk last van hebben gekregen. Ik merk ook dat, als het buiten warmer is als 10 graden, ik gigantisch warme voeten krijg. In het begin kwam de binnenvoering wel eens mee tijdens het uittrekken van de laars, maar na een wandeling of 10 bleven ze mooi op hun plaats zitten.  In december kan ik ze eindelijk aan de waterkant testen. Ik kan een dagje vissen op een grote put. Het is een graad of 3 en het waait erg hard. Ik heb veel moeite om de brolly op te zetten en als ik dan eindelijk zit te vissen kan ik uit de wind eindelijk een bakkie koffie zetten. Na een uur merk ik dat ik best wel koude voeten begin te krijgen. Geen goed teken. Nu heb ik vrij snel last van koude voeten, maar het vriest niet eens en dan zou je verwachten van een laars waarvan wordt beweerd dat ze -40 aankunnen, dat je geen steenkoude voeten zou krijgen.

Met de voeten in het water

Een maandje later in januari ga ik een ochtend snoekvissen. Ook deze keer is het waterkoud. Het waait hard en de temperatuur is net boven nul. Weer een goede dag om de laarzen te testen. Dit keer doe ik mijn oude commando sokken uit het leger aan. Het water waar ik achter de snoeken aan jaag heeft weinig stekken en ik moet regelmatig het ijskoude water in zodat ik mijn plug makkelijker kan werpen. Ik wandel van plek naar plek en sta zo de ene keer 5 minuten in het water de andere keer 10 minuten. Deze keer heb geen last van koude voeten.

Conclusie

Mijn conclusie is dan ook snel gemaakt. Als je in beweging blijft zijn het prima laarzen, maar zodra je stil zit (en je bent net zo'n koukleum als ik) krijg je koude voeten.

Voordelen
- Heerlijke laars om veel kilometers mee te wandelen
- Heerlijk voetbed
- Na uitname van de binnenvoering kun je hem ook in de warmere maanden gebruiken

Nadelen
- Helaas is de laars niet in staat mijn voeten warm te houden
- De laarzen vallen een maat kleiner uit

Helaas is de laars niet in staat mijn voeten warm te houden

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.